Dostali jsme laciný gól na 2:1 a hned poté třetí gól, což rozhodlo, říká po utkání s Duklou útočník Benátek Jan Plodek

15.09.2013 / Tomáš Lysý

Dlouho čekali hokejisté Benátek v utkání druhého kola první ligy v Jihlavě na svoji první přesilovou hru. Na přelomu třiatřicáté minuty přišly v krátkém časovém sledu dva tresty pro domácí hráče a dvojnásobnou početní převahu hosté využili. „Říkal jsem si, že zkusím vystřelit, protože gólman většinou čeká nahrávku podél brankoviště. Když se to dá gólmanovi pod nohy, tak buď je z toho gól, anebo se to dorazí. Zkusil jsem to a vyšlo to,“ popisuje svoji trefu zkušený útočník hostí Jan Plodek. Na body to však nestačilo, protože krátce po vyrovnání vstřelila Dukla dva góly a výhru si již pohlídala. Benátky se tak vracejí domů bez bodu a se zraněným obráncem Adamem Jánošíkem, který dostal tvrdý direkt pukem do obličeje. „Neměl by mít nic zlomeného,“ říká jediný střelec hostů.

Jane, můžete zhodnotit dnešní zápas Benátek v Jihlavě Vaším pohledem?
Rozhodujícím momentem bylo, že když jsme vyrovnali a začali jsme být trošku lepší, dostali jsme laciný gól od modré na 2:1 a hned poté třetí gól. Myslím si, že tohle rozhodlo. Poté jsme se ještě snažili se stavem něco udělat, ale měli jsme hodně vyloučených a to se pak těžko otáčí.

Vy jste do zápasu přitom nevstoupili špatně, když jste odolali tlaku Dukly a poté jste přestáli několik oslabení. Jenže domácí se prosadili při hře v plném počtu hráčů v závěru první třetiny. Co chybělo k tomu, aby byl po první třetině nerozhodný stav?
My jsme si hlavně nevytvořili žádný tlak. Nehráli jsme žádné přesilové hry, naopak Dukla měla přesilovek poměrně dost. Hráli jsme často v oslabení, a to i ze začátku druhé třetiny, což nás stálo nějaké body.

Ve druhé třetině se Vám podařilo vyrovnat. Nejprve měla přesilovou hru 5 na 3 Jihlava, kterou nevyužila. Naopak vy jste se při početní převaze dvou mužů v poli trefil. Můžete popsat svůj gól?
Nejdříve jsme se v dvojnásobné přesilovce minutu trápili, i když jsme pár střel na gólmana vyslali. Pak jsem se ale dostal k puku a říkal jsem si, že zkusím vystřelit, protože gólman většinou čeká nahrávku podél brankoviště. Když se to gólmanovi dá pod nohy, tak buď je z toho gól, anebo se to dorazí. Zkusil jsem to a vyšlo to.

Poté jste ale dvakrát inkasovali. Za stavu 3:1 jste na konci třetí třetiny ještě zkusili odvolat gólmana, ale dostali jste čtvrtý gól. Odvolání gólmana je vždy risk, buď anebo…
Jasně, zkusili jsme to. Byly dvě minuty do konce a kdyby se nám podařilo dát gól, měli bychom možná ještě nějakou šanci. Takhle ale Dukla naší power-play využila a bylo rozhodnuto.

Víte nyní po zápase, jaký je zdravotní stav obránce Adama Jánošíka, který ve druhé třetině v přesilové hře Dukly schytal úder pukem do obličeje a ihned poté odstoupil z utkání?
Byl na rentgenu a snad má nějak sešitou pusu. Ale neměl by mít nic zlomeného, takže by to snad mělo být dobré.