Dukla vyráží poprvé ven. Jede do Mostu

17.09.2013 / Zdeněk Drla

Daleká cesta čeká jihlavské hokejisty ve třetím kole nové sezony první ligy. Ve středu 18. září 2013 sehrají první venkovní utkání na ledě Mostu. Loni se Severočeši vyhnuli záchranářským starostem, v létě se dokonce spekulovalo o tom, že jejich prvoligová licence bude prodána do Českých Budějovic, které přišly o extraligu. Nakonec Most uzavřel partnerskou smlouvu s Litvínovem a spolupracuje i s mistrovskou Plzní. Oba extraligové týmy budou do Mostu posílat mladé hráče.
Duel třetího kola mezi HC Most a HC Dukla Jihlava startuje v 17:30 hodin. Jeho průběh můžete sledovat prostřednictvím textového onlajnu.

Do Mostu 223 kilometrů

V žebříčku nejvzdálenějších prvoligových destinací je Most na třetím místě. Hráče Dukly Jihlava čeká 223 kilometrů dlouhá cesta. Dál to mají už pouze do Kadaně (247 km) a Havířova (266 km). Celkem červenožlutí najedou jenom v základní části první ligy po vlastech českých, moravských a slezských kolem devíti tisíc kilometrů.

Jihlavský tým poprvé v sezoně okusí soupeřovo kluziště. První dvě utkání odehrál před vlastními fanoušky, kteří mu, hlavně v úvodním duelu s nováčkem z Havířova, vytvořili parádní kulisu. To v Mostě čeká družinu kapitána Tomáše Čachotského úplně jiné prostředí. Zápasy severočeského klubu neútočily nikdy na nejvyšší příčky tabulky návštěvnosti. Průměr za minulou sezonu, kdy se Baník nakonec vyhnul záchranářským bojům, se zastavil lehce pod číslovkou tři sta. „Tak to v Mostě bývá, že chodí sto, sto padesát, dvě stě lidí, ale s tím se musíme vypořádat. My tam jedeme za hokejem," říká trenér Dukly Petr Vlk, podle nějž ale může mít poloprázdná hala i své výhody. Jeho mladí svěřenci nebudou pod takovým tlakem. „Možná právě proto, že nás tak nepoženou tribuny, budeme dobře vycházet z obrany, třeba nám to i pomůže," přemítá jihlavský kouč, který stále nemá kompletní kádr. „Nemám a dlouho jsem neměl. Stále se potýkáme s marodkou, ale myslím si, že se kluci i přesto, kolik nás bylo, s těmi dvěma domácími zápasy vyrovnali poměrně dobře. Doufám, že v tom budeme pokračovat i v Mostě," věří v úspěch svého týmu na severu Čech Petr Vlk a neskrývá tak, že Dukla jede k prvnímu venkovnímu mistrovskému utkání v roli favorita.

Jak již bývá zvykem, návštěvnost na zimním stadioně v Mostě, který má kapacitu necelé tři tisíce diváků (1646 k sezení, 1000 ke stání - pozn. aut.) nebude určitě návštěvou kola. I když vedení tamního klubu podniká kroky k tomu, aby fanoušky z Mostu, který je díky počtu 67 tisíc obyvatel čtrnáctým největším městem v Česku, do ochozů přilákalo. Na domácí zápasy mají fans, kteří přijdou v mosteckém nebo litvínovském dresu vstup zdarma. „Stejně jako proti Litoměřicím bude slavnostní nástup našeho mužstva, připravena bude opět světelná show, soutěže pro diváky, losovat se budou během přestávky znovu i vstupenky, na které se dají vyhrát zajímavé ceny z oblasti elektro," láká pozvánka na oficálních klubových stránkách HC Most.

Mladý tým Mostu

Most odehrál v předsezonním přípravném období osm zápasů. Kromě tradičních prvoligových soupeřů z blízkého či vzdálenějšího regionu (Beroun, Litoměřice, Kadaň), poměřili svěřenci trenérů Kamila Kašťáka a Leo Gudase síly s německými Drážďany, na začátku září si přizvali k prověrce i partnerský extraligový Litvínov. Na toto utkání se soupeřem ze sousedního města, které kromě nově uzavřené spolupráce hokejových klubů spojuje s Mostem i tramvajová linka, dorazilo 837 diváků.

Most disponuje velmi mladým týmem, v jeho kádru není podle aktuální soupisky jediný třicátník. Nejstaršími a nejzkušenějšími hráči jsou tak devětadvacetiletý Zdeněk Tauš a o tři roky mladší Vítězslav Nedrda.

V úvodních dvou kolech hostili Mostečtí doma Litoměřice (prohra 2:7) a vyráželi do Berouna. Na středočeském ledě se ani jednou gólově neprosadili a tak Medvědům k tříbodovému zisku stačila jedna jediná trefa.

3. kolo: středa 18. září 2013

HC Benátky nad Jizerou - HC AZ Havířov 2010 (17:30)
HC Most - HC Dukla Jihlava (17:30)
BK Mladá Boleslav - HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC Motor České Budějovice - Salith Šumperk (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Berounští Medvědi (18:00)
HC Olomouc - SK Kadaň (18:00)
TIPOVAČKA: Kolik diváků dorazí ve středu 18. září 2013 na zimní stadion v MOstě, kde bude hrát Dukla Jihlava? Tipněte si na oficiálním profilu Dukly Jihlava na Facebooku.