Těžké vítězství, za které jsme všichni hrozně moc rádi, uznal po zápase Jakub Kadlec

22.09.2013 / Diana Váňová

Na pozápasové rozhovory přišel celý rozzářený a stejně jako jeho spoluhráči rozdával úsměvy do všech stran. Výhra nad Ústím prostě potěší. Jakub Kadlec měl k radosti dvakrát takový důvod, jelikož výborný výkon na ledě potvrdil svým prvním gólem v letošní sezóně. „Těžké vítězství, za které jsme všichni hrozně moc rádi,“ formuloval své pocity výstižně po utkání šťastný střelec.

Po venkovním zápase v Mostě se v sobotu Dukla opět představila na domácím stadionu. Jako soupeře pro čtvrté kolo první ligy jí los přiřknul Ústí nad Labem. Lvi, ač přes přípravné období prošli značnou obměnou kádru, rozhodně nabídli kvalitní hokej. „Ústí je velmi těžký soupeř, několik let patří k těm týmům, co bojují o špičku. Vážíme si toho, že po těch relativně slabších soupeřích jsme porazili doma i tenhle tým. Vydřeli jsme to a vážíme si toho,“ těšila výhra se Severočechy Michala Důrase.

Jakub Kadlec zase vyzdvihl defenzivní sílu soupeře: „Ústí dobře bránilo, bylo obtížné se dostat k nim do třetiny.“ Hosté se sice do vedení dostali jako první, Dukle se ale ještě do konce první třetiny podařilo vyrovnat. A hlavní roli v tom sehráli právě Důras s Kadlecem. „Důry mi to tam dobře prostrčil mezi dvěma hráči, jeli jsme dva na jednoho, tak jsem to zkusil vzít na sebe. A spadlo to tam. Jsem za to strašně rád,“ měla radost ze své první branky v nové sezóně jihlavská „devětašedesátka“.

Konečnou podobu výsledku poté určil dvěma přesnými zásahy Radek Hubáček, přičemž jednu asistenci si opět mohl připsat Důras. „Je to fajn, že jsem pomohl k vítězství, ale pro mě je důležité, že jsme vyhráli. Abych si nějak honil triko, to ne,“ odmítala skromně větší chválu letní posila Dukly, která ale na svoji první branku teprve čeká. „Jsem rád, že kluci z mých nahrávek dávají góly, když mně to nelepí. Ale nedělám si z toho hlavu, když dávají góly ostatní. Přijde jeden gól a ta smůla se zlomí,“ prohodil hned optimisticky Důras. Přitom šancí měl už mnoho, branka však ne a ne přijít. Jak sám ale s úsměvem dodal, příležitosti už ani nepočítá: „Ne, to by nemělo cenu, to bych se z toho musel zbláznit. Ale jak říkám, dokud budou z mých nahrávek dávat kluci takové pěkné góly a budeme vyhrávat, budu spokojený.“

Už se stalo téměř tradicí, že po zápase přijde řeč na přesilovky. I když v minulém utkání už byl jasně znatelný posun a zlepšení, stále se nedařilo je proměňovat. Dukla dokonce měla k dispozici dvojitou početní výhodu, ale i ta zůstala nevyužita. Ono klišé „kdo nedá pět na tři, nemůže vyhrát zápas“ se ale naštěstí nepotvrdilo. „Těžko říct, co je špatně. Na můj vkus asi málo střílíme. Od beků je tam málo střelby. Musíme na tom zapracovat a ještě to zlepšit,“ nastínil problém a možné řešení Kadlec.

Celkově ale v kabině Dukly může panovat spokojenost. Po čtyřech odehraných zápasech je Jihlava na první příčce prvoligové tabulky. „Je to potěšující, ale že jsme první, nic neznamená. Spíš je to dobré z toho důvodu, že máme plný počet bodů. Důležité je neztrácet body doma. Nám se teď povedlo vyhrát doma třikrát a přivézt plný počet z Mostu, chceme v tom pokračovat dál,“ řekl navrátilec v jihlavském dresu, ale hned dodal, že na začátku soutěže nejde dělat závěry: „Myslím, že jsme soutěž dobře rozjeli, ale jak říkám, je teprve čtvrté kolo a nic to neznamená.“

Utkáním s Ústím začala pro Duklu „těžká série“. Každý vám sice řekne, že je potřeba jít zápas od zápasu, přesto však pohled na rozlosování není od věci. Ve středu červenožlutí zajíždějí na led Boleslavi, následně je doma čeká Olomouc, poté zápas v Českých Budějovicích a hned vzápětí dvakrát krajské derby. „Jedeme do Boleslavi a víme, že každý zápas začíná 0:0. Uvidíme, co nám to utkání přinese. My se o vítězství porveme,“ dodal bojovně Důras.