Nikoho nezajímá jak jsme hráli, důležitý je výsledek, říká Petr Altrichter

21.08.2004 / Eva Streichsbierová

Dukla Jihlava odehrála ve čtvrtek večer už svůj devátý zápas v přípravě na novou extraligovou sezónu. Po turnaji v Nitře a souboji s třebíčským rivalem, se tentokrát představila na ledě Znojemských orlů. A právě zde skončila její vítězná mini série. Po třech těsných výhrách 2:1, 4:3 a 2:1 přišla porážka v poměru 2:5.

Vstup do utkání se přitom Dukle herně vydařil, chyběla jí ale přesnější koncovka. „Já myslím, že jsme prvních patnáct minut hráli úplně vyrovnaný hokej. Možná jsme byli dokonce o něco lepší. Jenomže jsme nedali góly a pak jsme po vlastních chybách třikrát inkasovali. To se prostě nesmí stávat, protože v tu chvíli je zápas rozhodnutý a výsledek už se dá jen těžko otočit . Zvlášť proti takovým soupeřům jako je Znojmo,“ je si dobře vědom jeden z jihlavských útočníků Petr Altrichter.

Na nepříznivý stav 3:0 po úvodní části reagovali hostující trenéři výměnou gólmanů. Místo Jaroslava Suchana se do branky Dukly postavil ve druhé třetině Lukáš Hronek. „Nechtěli jsme v tom nechat Jardu vykoupat. Ten zápas se nevyvíjel dobře a tak jsme se rozhodli rozložit zátěž na oba gólmany,“ vysvětloval po skončení utkání jihlavský trenér Petr Vlk. Ve druhé třetině se nakonec skóre měnilo pouze jednou a to ve 26. minutě po spolupráci dvojice útočníků Čachotský, Altrichter. „Už jsme byli docela dost dlouho na ledě, ale najednou jsme se dostali do situace dva na dva. Věděl jsem, že je Tomáš šikovný a tak jsme to zkusili. On na sebe natáhl oba znojemské obránce a mezi nima mi poslal přihrávku. Já už jsem pak byl sám před bránou, vystřelil jsem na lapačku a byl z toho gól,“ popsal první střelecký úspěch Dukly v zápase Petr Altrichter.

Na začátku posledního dějství se pak do znojemské sítě trefil také Roman Hlouch, jenomže další dvě branky domácích Orlů v rozmezí 32 vteřin veškeré jihlavské myšlenky na případný zvrat definitivně umlčely. „Kromě šesti minut, ve kterých jsme inkasovali všech pět gólů, jsme odehráli celkem slušné utkání. To ale nikoho nezajímá, prostě je to 5:2 a nikdo se na víc neptá,“ uzavřel hodnocení zápasu autor úvodního jihlavského gólu.

Poněkud zvláštní týden má za sebou jihlavský obránce Martin Lupač. V úterním přípravném souboji, ve kterém Dukla nastoupila v Třebíči, se představil v dresu domácí Horácké Slávie, o dva dny později ve Znojmě už ale stál opět na jihlavské střídačce. „Poslali mě do Třebíče na zkoušku, abych se jim tam ukázal. Odehrál jsem ale jenom dvě třetiny a trenér mi po zápase řekl, že se mnou nepočítá. Budu si muset najít něco jiného,“ tvrdí dvaadvacetiletý bek.
Právě on se stal jedním z prvních hráčů, kterým trenéři oznámili, že pro ně nebudou mít místo v základní sestavě. Mladý hokejista ovšem flintu do žita rozhodně nehází. „Pro mě teď bude důležité abych co nejvíc hrál. Samozřejmě bych byl raději, kdybych našel nějaké místo v první lize, pokud se to ale nepovede a já bych mohl nastupovat pravidelně ve druhé lize, tak to určitě vezmu.“
Podle slov trenéra Petra Fialy se navíc bude Lupačovi hledat takové angažmá, aby se mohl v případě potřeby vrátit do Dukly třeba i v průběhu sezóny. „To, že ho teď pošleme pryč neznamená, že by se nemohl v týmu znovu objevit. Zrovna tak to bude i s ostatními hráči, které před začátkem sezóny vyřadíme z kádru.“
Dveře do extraligy se tedy žádnému z jihlavských hokejistů nezavřou úplně.