Jihlavští žáci odehráli další mistrovské zápasy

23.10.2013 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Martina Pykala cestovali v sobotu do Šumperka. Starší žáci A si dovezli výhru 6:2, tři góly vstřelil Jaroslav Musil. Mladší žáci C svému soupeři podlehli 5:9, když se jim převážně nepovedla první třetina, kterou prohráli 1:4. Svěřenci Tomáše Dzurika hostili v neděli Ledeč nad Sázavou. Starší žáci B prohráli 2:11. Mladší žáci D poté 3:12. Na jejich obranu lze napsat, že nastupují se slabšími výběry než tomu bylo na začátku sezóny.

Starší žáci A

8. kolo: Šumperk - Jihlava 2:6 (0:3, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Musil (Daňhel), Musil (Mareček), Úlovec, Tušer (Trávník), Tušer (Úlovec), Musil (Najman). Nejlepší hráči Jihlavy: Jaroslav Musil, Filip Krejčí.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Rašín, Trávník, Komín, Volák, Mareček, Martinů - Daňhel, Najman, Musil - Tušer, Juda, Úlovec - Kardoš, Brož, Štěrba.

„Do utkání kluci vstoupili aktivně a od počátku bylo jasné, kdo bude tvořit hru. Odměnou jim bylo zasloužené vedení 3:0 po první třetině. Soupeř se na nás ale dobře připravil a místy měl nebezpečné šance. Ty však zlikvidoval náš pozorně chytající brankář. V dalším průběhu utkání jsme hru celkem v klidu kontrolovali a zaslouženě si odvážíme ze Šumperka výhru," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 8. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

5. kolo: Jihlava - Ledeč nad Sázavou 2:11 (0:3, 1:3, 1:5)
Branky a nahrávky Jihlavy: 26. Barák, 47. Brož (Barák). Nejlepší hráči Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Pavlas - Vaněk, Buzek P., Jančí, Koláček, Přibil - Barák, Svoboda, Brož - Rampír, Sapík D., Novák J. - Pittner, Schwarz, Coufal.

„Soupeř byl lepší, ale je velká škoda, že do půlky zápasu na velké šance to bylo vyrovnané a při troše štěstí jsme mohli utkání udělat dramatičtější. Poté nám soupeř odskočil na rozdíl 5 branek a z naší strany už to byla jen mizérie," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 5. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

8. kolo: Šumperk - Jihlava 9:5 (4:1, 3:2, 2:2)
Branky Jihlavy: Havel 2, Vondrů 2, Racek. Nahrávky Jihlavy: Havel 2, Čermák. Nejlepší hráč Jihlavy: Marián Havel.
Sestava Jihlavy:
Pavlas (Novák ) - Mikeš, Sapík, Vranka, Moravec - Havel, Čermák, Bartoš, Racek, Mlejnek, Vondrů, Augusta, Polodna, Menšík.

„Dnes jsme odehráli asi nejhorší utkání v letošní sezóně. Na výkonu kluků se určitě podepsala dlouhá cesta autobusem, ale omlouvat je za to nemůžu. To co jsme zde předvedli byla urážka hokeje a o nějaké bojovnosti nemůže být ani řeč. Hned v první minutě jsme hráli ve třech, čehož domácí plně využili, ve 4. minutě jsme po čtyřech střelách prohrávali již 4:0 a to se pak velice těžko otáčí. I tak jsme dokázali se soupeřem držet krok, ale za stavu 4:2 přišlo opět vyloučení a opět branky. Po velice důrazné domluvě po druhé třetině hráči sice nastoupili do závěrečné části výrazně aktivněji, upravili skóre až na 5:7 a soupeře několik minut tlačili, ale zahozené šance nás stály alespoň vyrovnání. Vítězství si dnes domácí zasloužili, my nikoli. Soupeři tedy gratuluji," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 8. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

5. kolo: Jihlava - Ledeč nad Sázavou 3:12 (1:5, 1:4, 1:3)
Branky a nahrávky Jihlavy: 3. Štoll (Michalčuk), 36. Pavelec (Chvátal), 43. Pavelec. Nejlepší hráč Jihlavy: Martin Jaroš.
Sestava Jihlavy:
Hrubý (30. Večeřa) - Jaroš, Vorlíček, Štorek, Pokorný, Valeš - Chvátal, Seemannová, Pavelec - Štoll, Michalčuk, Novák J. - Hasaj, Zdarsa, Kalivoda.

„Předvedený výkon byla taková malá tragikomedie. Sice pořád beru v potaz, že se jedná o B tým, i přesto doufám ve výrazné zlepšení pro příští zápasy. Samozřejmě za předpokladu, že hráči co to mají táhnout začnou vynikat, ti slabší hrát důstojnější roli. Poté dokážeme hrát vyrovnaná klání i v této sestavě s každým v soutěži," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 5. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.