První dvě třetiny jsme to nebyli my, ohlíží se za prohrou v Ústí Adam Zeman

31.10.2013 / Eva Skokanová

Vítězná série skončila. Po osmi zápasech v řadě, kdy jihlavští hokejisté sbírali body do tabulky, vyšli v sedmnáctém kole naprázdno. Nad jejich síly byli Ústečtí Lvi, kterým podlehli 2:3. „Nezačali jsme vůbec dobře,“ hodnotí duel na severu Čech Adam Zeman, jenž se zapsal jednou do listiny střelců. Dukla dokázala na první přesný zásah Ústí reagovat, domácí ale odskočili na dvougólový rozdíl, který jihlavský tým marně dotahoval.

Po osmi zápasech bez bodu

Na první gól necelých devět stovek diváků v ústecké Zlatopramen Aréně dlouho nečekalo. Již ve čtvrté minutě otevřel skóre ústecký Ondřej Holomek. Na první branku Slovanu Jihlavští odpověděli ještě v první třetině zásluhou Adamam Zemana, ale před odchodem do kabin Lvi skórovali ještě jednou. Hned v úvodu druhé třetiny domácí zvýšili svůj náskok dokonce na 3:1. „Nezačali jsme vůbec dobře. První dvě třetiny jsme vůbec nebruslili, nestříleli a nedohrávali jsme. Po druhé třetině jsme si řekli, že už nemáme co ztratit a začali jsme hrát svoji hru. Byli jsme lepší. Kdybychom takhle hráli celý zápas, tak si myslím, že jsme mohli vyhrát. Ale rozhodující byly dvě individuální chyby, které soupeř potrestal gólem, pak už jsme to nedohnali,“ popisuje zápas sedmnáctého kola mezi Ústeckými Lvy a Duklou Jihlava Adam Zeman.

Dvě třetiny byly odehrány, stav byl příznivější pro domácí tým. Do poslední dvacetiminutovky nastupovali svěřenci trenéra Jaromíra Šindela s dvougólovým náskokem. Ten bleskově umazal hned v úbvodní minutě Jakub Kadlec. Dukla přidala na tempu a snažila se pro ni nepříznivý výsledek srovnat. „Ve druhé třetině jsme měli přesilovky, ale bohužel se nám je nepodařilo využít. Stříleli jsme, ale branku jsme netrefili. Před třetí třetinou jsme si řekli, že nemáme co ztratit, že to ještě zkusíme. Povedlo se nám dát rychlý gól na 2:3 a tím to bylo znovu otevřeno. Škoda, že nám to tam ještě nepadlo,“ lituje šikovný útočník, který má na svém kontě už třináct tref a společně s mladoboleslavským Tomášem Nouzou vede tabulku střelců celé první ligy.

„Na tohle se moc nedívám. Soustředím se na to, aby se dařilo týmu. Myslím, že naší první pětce to docela jde a musíme v tom pokračovat," říká Adam Zeman a popisuje svoji trefu. „Kluci (Martin Kuřítko a Tomáš Čachotský - pozn. aut.) zabojovali v rohu, já jsem zůstal před bránou sám a Čagy mě tam našel, já jsem to z jedničky vystřelil a padlo to tam,“ popisuje okamžiky dvanácté minuty utkání.

Dukla se střetla s ústeckým Slovanem v aktuální sezoně již podruhé. V prvním utkání se radovali Jihlavští, podruhé body urvali žlutomodří Lvi. Oba soupeři si tak ve vzájemných měření sil udrželi domácí neporazitelnost. „Já si myslím, že doma hrajeme úplně jinak, než jsme hráli dnes. Hlavně první dvě třetiny jsme to nebyli my. A to rozhodlo. Jeli jsme sem s tím, že chceme vyhrát a navázat na vítězné zápasy, bohužel se nám to nepovedlo,“ lituje hráč s devatenáctkou na zádech.

Šňůra vítězství přerušena

Dukla Jihlava osm utkání v řadě neokusila prohru. Ve středu její šňůru vítězství přetrhl ústecký Slovan. „Jsme zklamaní, že se nám to nepodařilo prodloužit. Ale jedeme dál, zápasů je ještě hodně a chceme udělat novou sérii. Teď hrajeme v sobotu doma s Mladou Boleslaví, bude to zajímavý zápas a určitě budeme chtít vyhrát,“ hledí optimisticky vpřed Adam Zeman.

GÓLOVÁ RADOST. Adam Zeman přijímá gratulace od svých spoluhráčů poté, co ve dvanácté minutě srovnával stav utkání na 1:1. Foto: Vítek Hnízdil (www.hcusti.cz)