Bylo to dobré utkání, hodnotí duel v Litoměřicích dvougólový Michal Velecký

24.11.2013 / Michal Sabó

Dukla Jihlava si v duelu pětadvacátého ligového kola připsala na ledě Litoměřic do tabulky další dva důležité body. Těsně před polovinou základní části jich tak má na svém kontě rovných padesát. Oba dva góly Jihlavy vstřelil Michal Velecký. "Utkání mělo dobrou úroveň hned od samého začátku," ohlíží se dvougólový střelec za sobotním večerem v Kalich Areně, který narušila pouze lapálie s rozbitou rolbou, kvůli které se začátek druhé třetiny posunul o zhruba 25 minut.

Jak byste zhodnotil zápas s Litoměřicemi?
Z naší strany to bylo dobré utkání. Obě mužstva nastoupila naprosto stejně, bojovali jsme, akorát nepadaly góly. Ale utkání mělo dobrou úroveň hned od samého začátku. Druhá třetina byla trošku zbržděná pauzou kvůli rozbité rolbě, ale poté jsme se všichni dostali zpět do zápasu. Padl gól, který nám pomohl k dalšímu vývoji, ale následné zbytečné fauly z naší strany vedli k využité přesilovce domácích tři minuty před koncem.

Jak vy osobně osobně jste se vypořádal s dlouho prěstávkou mezi první a druhou třetinou?
Nevěděli jsme, jak dlouho bude přestávka trvat. Řekli nám patnáct minut, tak jsme se snažili udržovat v pohybu a v teple. Každý se s tím vypořádává jinak, ale nic přijemného to není. Jsme zvyklí na osmnáctiminutou pauzu, ale myslím si, že jsme to zvádli.

Vy jste rozhodl o vítězství Dukly dvěma góly, popište je.
První gól padl hned po buly. Kdy Kuba Kadlec vyhrál buly a já jsme vystřelil směrem na bránu a brankáři puk propadl mezi rukou a tělem. Druhý gól byl z přesilové hry, kdy mi Michal Důras přihrál mezi kruhy a stačilo jenom vystřelit k tyči.

Dukla se vrátila na třetí místo tabulky. Jak byste zhodnotil dosavadní průběh sezony?
Sezona je každopádně dobrá, myslím si, že máme kvalitní tým a dobrou partu. Máme také vysoké ambice, chceme se dostat co nejdál.

Jaký je váš cíl pro tuto sezonu?
Dostat se do play-off a posléze do baráže, to je náš sen, ale také společný cíl.

Dnes určitě patří velký dík vašemu brankáři Davidu Rittichovi...
Přesně tak. David nás dneska hodně podržel a přispěl velký dílem k dnešnímu vítězství.