Bude mě to něco stát, ale je důležité, že jsme vyhráli, říká autor stého gólu Dukly v sezoně Michal Velecký

05.12.2013 / Zdeněk Drla

Do Mostu, k zápasu 29. kola, odjížděla Dukla Jihlava v roli favorita. A předpoklady naplnila. Poslednímu Baníku nasázela pět gólů a i když čtyřikrát inkasovala, převažují v pozápasových hodnoceních pozitiva. „Z naší strany to bylo celkem podařené utkání, byl tam pohyb a z toho tlaku pod který jsme se dostali, když nám dali dva góly v první třetině, jsme se rychle dostali," ohlíží se za bitvou na severu Čech Michal Velecký, který byl autorem pátého a tudíž vítězného gólu. Jeho trefa byla zároveň stým gólem Dukly Jihlava v této sezoně. „Jsem rád, že jsem ho dal zrovna já," říká s vědomím, že ho tato trefa bude stát nějaký ten příspěvek do týmové pokladny.

V Mostě se nehraje dobře. V tom se shodnou hokejisté napříč první ligou. Domácí, posílení bruslivými mladíky ze spolupracujícího Litvínova, bývají houževnatým soupeřem. Předvedli to i v posledním kole, kdy na jejich led přicestovala Dukla Jihlava. Ta si nakonec z města pod hradem Hněvínem odvezla tři body za výhru 5:4. „Začátek nám vyšel, vstřelili jsme první gól a to nás trošku nakoplo, ale ještě do konce první třetiny jsme dvakrát inkasovali. Asi jsme trošku polevili, možná jsem si mysleli, že to po tom prvním gólu půjde samo," ohlíží se za středečním zápasem útočník Michal Velecký. „Po první třetině jsme si řekli, že výsledek musíme obrátit. A to se nám podařilo hned ve druhé třetině, kdy jsme dali rychle po sobě tři góly. Zlepšili jsme pohyb. Z naší strany to bylo zodpovědnější," přemítá nad prostřední periodou, ve které se v rozmezí necelých čtyř minut prosadili Tomáš Čachotský, Martin Vysloužil a Radek Hubáček. Společně s gólem Michala Důrase ze třetí minuty tak Dukla vedla už 4:2.

Mostečtí hráči se ještě během třetí třetiny snažili s výsledkem něco udělat. Dokonce se jim podařilo dvakrát dotáhnout na rozdíl jediné branky. V samém závěru zápasu zkoušeli vyrovnat při hře bez brankáře. „Dostali jsme tak trochu smolný gól na 5:4 a možná jsme se trochu báli o výsledek, aby to nešlo do prodloužení. Myslím, že jsme ale ty závěrečné minuty zápasu zvládli dobře," přemítá Michal Velecký, který se stal dvojnásobným hrdinou večera. Jeho gól z 53. minuty byl vítězným a zároveň stým gólem Dukly v aktuální sezoně.

„Původně jsem o tom nevěděl, že nás nějaká podobná meta čeká. Výsledky samozřejmě sleduju, ale že by nás čekal stý gól, jsem si nějak neuvědomil," přiznává sympatický útočník. „Jsem rád, že jsem ho dal zrovna já. Je to samozřejmě s nějakou sankcí do týmové kasy, ale to mi tu radost určitě nezkazí," usmívá se "Velec", který patří k oblíbencům jihlavských fanoušků. „Ten gól bych dal, i kdybych věděl že je jubilejní a bude mě to něco stát, je důležité, že jsme vyhráli," dodává jedním dechem. „A hlavně že to zůstává v Ostravě. Je to dobrá tradice, ne? Snad v ní budu pokračovat," směje se Michal Velecký v narážce na fakt, že v posledních letech střílel jubilejní sté góly Dukly další ostravský rodák Roman Maliník.

STŘELEC JUBILEJNÍHO GÓLU. Michal Velecký už letos nastřílel jedenáct gólů. Ten poslední je zároveň stým gólem Dukly v sezoně. Foto: Zdeněk Drla