Žáci Dukly odehráli další mistrovské zápasy

14.12.2013 / Jaroslav Wollmann

V prvním prosincovém týdnu odehráli svěřenci Martina Pykala čtyři mistrovské zápasy. Mladší žáci C porazili Zlín a vyhráli v Třebíči. V tabulce jim patří třetí pozice. Starší žáci A také vyhráli oba své zápasy a v tabulce jim náleží též třetí příčka. Svěřenci Tomáše Dzurika odehráli čtyři duely. Mladší žáci D porazili Žďár nad Sázavou a vyhráli v Ledči nad Sázavou. V tabulce jim patří druhá příčka. Starší žáci B prohráli oba své zápasy a v tabulce jsou poslední.

Starší žáci A

15. kolo: Jihlava - Zlín 8:3 (2:2, 3:1, 3:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: Najman (Koláček), Úlovec, Svoboda (Úlovec), Kardoš (Štěrba), Tušer (Musil, Trávník), Musil (Daňhel), Úlovec (Koláček), Kardoš (Úlovec) . Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (Lepeška) - Rašín, Trávník, Martinů, Koláček - Daňhel, Najman, Musil - Tušer, Juda, Úlovec - Kardoš, Svoboda, Štěrba.

„Od začátku zápasu si kluci šli za vítězstvím. Dnes jsme byli lepší v pohybu, byli dřív u puku, při dorážkách a rychlým přístupem při napadání jsme dělali soupeři problémy. Výkon hráčů byl dnes dobrý a vítězství si zasloužili," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

16. kolo: Třebíč - Jihlava 4:7 (0:4, 3:0, 1:3)
Branky a nahrávky Jihlavy: Najman (Musil, Daňhel), Úlovec (Trávník, Tušer), Najman (Daňhel), Úlovec (Tušer), Úlovec (Tušer, Juda), Musil, Musil (Trávník). Nejlepší hráči Jihlavy: Jaroslav Musil, Jan Trávník, Patrik Rašín, Jan Úlovec.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (Lepeška) - Rašín, Trávník, Martinů, Koláček, Mareček - Daňhel, Najman, Musil - Tušer, Juda, Úlovec - Kardoš, Barák, Brož.

„První třetina v našem podání byla výborná. Soupeř se prakticky k ničemu nedostal a jen gólman držel domácí více ve hře. V kabině jsem ale kluky upozorňoval, že ještě není po zápase a je potřeba se vyvarovat nějaké hloupé chyby, která by soupeře zvedla. Opak se stal pravdou. Darovali jsme domácím dvě branky a třetí jsme si pro jistotu dali sami. Ve třetí třetině se však ukázala síla mužstva a třemi brankami jsme vítězství převážili na naší stranu," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 17. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

11. kolo: Jihlava - Žďár nad Sázavou 1:8 (1:2, 0:4, 1:2)
Branka Jihlavy: Brož. Nahrávka Jihlavy: Barák. Nejlepší hráč Jihlavy: Filip Krejčí.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Mareček, Jančí, Přibil, D. Sapík, Hroch, Pittner - Barák, Vaněk, Brož - Rampír, Adamová, J. Novák - Žižka, P. Buzek, Schwarz.

„Do půlky zápasu výsledkově vyrovnané klání, poté ale soupeř potrestal naše hrubé individuální chyby. I přes zlepšený výkon ve 3. části a pár gólových příležitostí si soupeř utkání s poklidem pohlídal a zaslouženě vyhrál," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

12. kolo: Ledeč nad Sázavou - Jihlava 17:2 (6:0, 5:0, 6:2)
Branky Jihlavy: J. Novák, Schwarz. Nahrávky Jihlavy: Hroch, D. Sapík. Nejlepší hráči Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Falta - Volák, Vaněk, Přibil, D. Sapík - Rampír, Jančí, J. Novák - Schwarz, Hroch, Pittner - Coufal.

„V našem béčku bohužel kvalitou neoplýváme, navíc áčko má náročný program a hraje během sedmi dní 4 zápasy a ještě spousty kluků čekají zápasy výběrů kraje Vysočina. Proto nám na zápas zbylo 11 poslední bojovníků, s kterými si domácí pohrávali jako kočka s myší a zaslouženě vyhráli. Nicméně je škoda, že opravdu hráli proti torzu našich kluků. Při měření sil s áčkem by výsledek skončil přesně obráceným skórem, na čemž je smutné, jaké abnormálně velké rozdíly ve výkonnosti kluků máme v této kategorii, kdy z 35 dětí jich několik má již nyní na extraligu ml. dorostu a někteří by se zas naopak ztratili v mladších žácích," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 12. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

15. kolo: Jihlava - Zlín 6:5 (2:1, 1:3, 3:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: Havel (Jaroš), Vondrů, Vondrů (Moravec), Menšík (Havel), Mlejnek (Chlubna), Menšík (Havel). Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Vondrů, Matouš Menšík, Tomáš Racek.
Sestava Jihlavy:
Falta - Racek, Chlubna, Polodna, Čermák - Mikeš, Moravec, Vondrů, Havel, Adam, Menšík, Augusta, Mlejnek, Jaroš.

„Dnes to bylo spíše než o hokejové kráse o bojovnosti. Ani my ani soupeř nehrál zrovna nejhezčí hokej. Závěr zapasu jsme zvládli a odměnou byl gól na 6:5 minutu a půl před koncem," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

16. kolo: Třebíč - Jihlava 6:16 (2:8, 1:2, 3:6)
Branky a nahrávky Jihlavy: Havel (Chlubna), Racek, Čermák (Clubna), Chlubna (Havel), Vondrů (Polodna), Augusta (Bartoš), Chlubna (Čermák), Havel (Chlubna), Havel (Moravec), Chlubna (Mikeš), Čermák (Chlubna), Havel (Mikeš), Chvátal, Chlubna (Augusta), Chlubna (Havel). Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Chlubna, Tomáš Racek, Marek Chvátal.
Sestava Jihlavy:
Falta (Maláč) - Mikeš, Moravec, Adam, Chvátal, Kochrda, Racek - Havel, Čermák, Chlubna, Vondrů, Polodna, Bartoš, Augusta, Mlejnek, Menšík.

„Začátek zápasu a celá první třetina byla z naší strany dobrá, kluci chtěli hrát, měli chuť, vyhověli si. S narůstajícím skóre ale naše hra přestávala mít tempo a kluci dělali vše jak se říká napůl. Z toho pramenily hloupé chyby. Výsledek je zasloužený, ale proti silnějšímu soupeři by to na úspěch nestačilo," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 17. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

11. kolo: Jihlava - Žďár nad Sázavou 5:3 (4:1, 0:1, 1:1)
Branky Jihlavy: Pokorný 3, Chvátal, Pavelec. Nahrávky Jihlavy: Bartoš, Kochrda, Michalčuk, Seemannová, Štoll, Valeš. Nejlepší hráči Jihlavy: Filip Maláč, Petr Pokorný.
Sestava Jihlavy:
Maláč - Štoll, M. Sapík, Vranka, Seemannová, J. Buzek - Chvátal, Pavelec, Bartoš - Kochrda, Michalčuk, Pokorný - J. Novák, Valeš.

„Výborný vstup do utkání, kdy kluci hráli v tempu a v 15. minutě jsme vedli zaslouženě 4:0. Poté ovšem místo toho, abychom soupeře dorazili, tak jsme naopak polevili a hosté toho využili. Snížili na rozdíl dvou branek a v některých momentech nás musel podržet gólman Filip Maláč, který předvedl výborný a jistý výkon. Díky zlepšenému pohybu na začátku 3. části a brzké brance jsme utkání dokázali dotáhnout do vítězného konce," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

12. kolo: Ledeč nad Sázavou - Jihlava 3:12 (2:4, 1:5, 0:3)
Branky Jihlavy: Mlejnek 5, Havel 2, Polodna 2, Michalčuk, Pokorný, Racek. Nahrávky Jihlavy: Polodna 3, Havel 2, Racek 2, Augusta, M. Sapík. Nejlepší hráči Jihlavy: David Polodna, Dominik Mlejnek.
Sestava Jihlavy:
Pavlas (30. D. Novák) - Štoll, Jaroš, Mikeš, M. Sapík - Vondrů, J. Buzek - Havel, Polodna, Mlejnek - Augusta, Racek, Vranka - J. Novák, Michalčuk, Pokorný.

„V 1. části byl k vidění takový hurá hokej nahoru dolů na obou stranách, kdy se týmy zejména v obraně nevyvarovaly množství chyb. Pro vývoj utkání byla důležitá 2. třetina, kterou jsme zaslouženě vyhráli 5:1 a odskočili soupeři na větší rozdíl. Některé branky padly po krásných akcích, díky tomu si kluci zbytek klání užili a s chutí zastříleli," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 12. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.