Další derby je tady. Posledním domácím soupeřem Dukly v roce 2013 bude regionální rival z Havlíčkova Brodu

17.12.2013 / Zdeněk Drla

Do konce roku zbývá odehrát už jenom dvě kola. Jedno doma a jedno venku. A oba zápasu budou z kategorie derby Vysočiny. Takový je program Dukly Jihlava v následujících dnech. Už ve středu 18. prosince 2013 přivítá jihlavský tým na Horáckém zimním stadionu Rebely z Havlíčkova Brodu. V sobotu zajíždí svěřenci trenéra Petra Vlka do Třebíče.
Zápas 34. kola první hokejové ligy začíná tradičně v 17:30 hodin. A vy musíte být při tom! Žádné vysedávání doma u počítače. Každý správný fanda Dukly Jihlava bude ve středu 18. prosince v ochozech Horáckého zimního stadionu a svými hlasivkami požene svůj oblíbený tým k vítězství!

Derby Vysočiny je tady! Do Jihlavy přijedou Rebelové z Havlíčkova Brodu. Tým ze sousedního města je jediným mančaftem, se kterým Dukla Jihlava s aktuální sezoně ještě nebodovala. O náboj zápasu je tedy postaráno.

Oba středeční soupeři bodovali v posledním kolem naplno. Dukla získala tři body za pondělní výhru 3:1 na ledě Českých Budějovic, Rebelové si doma otevřeli střelnici, když trápící se Beroun deklasovali 9:2.

Pikantní bude zápas pro útočníka Jakuba Kadlece. Ten odehrál za Duklu téměř polovinu sezony. Po 29. kole se rozhodl tým z krajského města opustit, požádal o uvolnění a Dukla mu vyhověla. Jeho hráčská práva získal Pelhřimov, který obratem šikovného mladíka poslal na hostování do Havlíčkova Brodu, kde hokejově vyrůstal.

Poslední vzájemný zápas

V sezoně se Dukla s Rebely střetla už dvakrát. V osmém kole podlehla Jihlava Havlíčkovu Brodu na Horáckém zimním stadionu 1:3. Rebelové se tak mohou "pyšnit" tím, že jsou jediným týmem, který si v sezoně 2013/2014 odvezl z Jihlavy všechny tři body. Těsný výsledek se zrodil i v kole s pořadovým číslem 21. V Kotlině prohrála Dukla 2:3.

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava 2:3

Branky a nahrávky: 24. Stach (Semrád, Korím), 29. Číp (Havel, Polodna), 59. Tomi (Říha) – 1. Kadlec (Čachotský, Seman), 54. Hubáček (Čachotský, Čáp). Rozhodčí: Fraňo, Úlehla - Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 5:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 2743. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2. Třetiny: 0:1, 2:0, 1:1

HC Rebel Havlíčkův Brod: Šindelář – Kolafa, Drtina, Vágner, Jank, Semrád, Korím, Beneš, Zítka – Havel, Polodna, Číp – Říha, Tomi, Berger – Dvořáček, Stach, Maliník – Chlubna, Stehlík, Milfait
HC Dukla Jihlava: Rittich – Štebih, Dobrovolný, Kaláb, Kotvan, Čáp, Podlipnik, M. Jícha – Kadlec, Čachotský, Mikeš – Hubáček, Seman, Důras – Vysloužil, L. Jícha, Malec – Krupka, Kuřítko, Přidal

Zvýšená bezpečnostní opatření, pro fanoušky hostí zvláštní vchod

Před derby Vysočiny mezi Duklou a Havlíčkovým Brodem budou zavedana zvýšená bezpečnostní opatření hlavně v sektoru hostů. Pro ně bude k dispozici, jako již tradičně, speciální vchod F - směrem od pivovaru, kde bude pro ně zřízena i speciální pokladna. "Pro středeční utkání s Havlíčkovým Brodem platí zvýšená bezpečnostní opatření, proto si dovolujeme upozornit hostující fanoušky, aby ve svém zájmu přijeli na utkání s dostatečným časovým předstihem. Na základě zkušeností z předešlých derby zápasů budou hostující fanoušci podsupovat důsledné osobní prohlídky, abychom co nejvíce elimininovali možnost pronesení zakázané pyrotechniky. Věříme, že tentokrát se souboje budou odehrávat pouze na ledové ploše a že tato sportovní událost nebude narušena žádnými výtržnostmi," uvedl hlavní pořadatel Dušan Pařil. Podle jeho slov chce vedení klubu zabránit podobným projevům chuligánství, jakých se dopustili při posledním derby v Jihlavě "fanoušci" Horácké Slavie Třebíč.

34. kolo: středa 18. prosince 2013

HC Dukla Jihlava - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
HC Most - HC Olomouc (17:30)
HC AZ Havířov 2010 - SK Kadaň (18:00)
HC Stadion Litoměřice - Salith Šumperk (18:00)
HC Berounští Medvědi - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Slovan Ústečtí Lvi - BK Mladá Boleslav (18:00)

35. kolo: sobota 21. prosince 2013

HC Olomouc - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:00)
ČEZ Motor České Budějovice - HC Most (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Benátky nad Jizerou (17:00)
Salith Šumperk - HC Berounští Medvědi (17:00)
BK Mladá Boleslav - HC AZ Havířov 2010 (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Dukla Jihlava (17:30)
SK Kadaň - HC Stadion Litoměřice (17:30)