Hra nevypadala moc dobře, ale jsme rádi za body, komentoval výhru Velecký

23.01.2014 / Diana Váňová

Po třech venkovních zápasech sehrála Dukla opět domácí zápas, ve středu zamířil na Horácký zimní stadion tým z Mostu. Příznivci ofenzivního stylu hry si rozhodně přišli na své, Jihlava pokračovala v trendu z minulého zápasu, kdy v Benátkách vstřelila pět branek. Tentokrát byl počet ještě o jeden gól vyšší. Ačkoliv tedy domácí zvítězili v poměru 6:3, cítili, že jejich výkon ještě měl rezervy. „Hra z mého pohledu nevypadala moc dobře, ale jsme rádi hlavně za tři body,“ okomentoval utkání Michal Velecký.

Po dvou týdnech se jihlavští hokejisté opět chystali na zápas doma. Tentokrát je čekal soupeř, který sice stále okupuje poslední místo tabulky, na Vysočině ale v posledním měření sil padl až po samostatných nájezdech. Hostům se ale vstup do utkání nevydařil a otěže zápasu převzala Dukla a Most do šancí pouštěla jen zřídkakdy. „První třetina byla dobrá, dali jsme dva pěkné góly,“ ocenil úvodní část hry Michal Velecký. Nutno dodat, že na stavu 2:0 měl asi největší zásluhu hostující brankář, který Mostecké držel a několikrát odvrátil téměř jistý gól. „Musím pochválit soupeřovi gólmana, protože co ten toho dnes pochytal…je to zkušený brankář, který má něco za sebou a kvalitu určitě má,“ vysekl po zápase Hanuljakovi poklonu také trenér Vlk.

Pro další vývoj zápasu už ale tolik slov chvály nenacházel. „Polevili jsme a zbytečně jsme jim dávali šance.“ Ve druhé třetině Jihlava musela reagovat na několik vyloučení, moc prostoru pro útok tedy oproti první třetině neměla. O slovo si ale řekl spíše sváteční střelec Jiří Dobrovolný, když od modré zužitkoval Veleckého neproměněný pokus – nastřelenou tyčku. „Odrazilo se to mezi kruhy, já do toho plácnul a se štěstím to padlo do brány,“ popsal svůj druhý gól v sezóně „Dobras“. Hned vzápětí ale hosté náskok umazali, když se prosadil Kafan.

Po přestávce vrátili klid na domácí hokejky Zeman s Malcem, ovšem jako by ani to nestačilo. Most do dvou minut pohotově odpověděl dvěma góly. „Byla tam spousta chyb, kterých bychom se měli vyvarovat. V domácím zápase bychom asi neměli dostat tři góly. Dvakrát to byly zbytečné dorážky, to si nemůžeme dovolit,“ zlobila se při rozhovoru jihlavská „šestašedesátka“. „Výkon určitě nebyl optimální. Z naší strany to bylo takový lehkovážný, nechali jsme Most dát góly...naštěstí jsme jich sami dali víc a vyhráli jsme. Ale takhle se hrát nedá,“ nebyl spokojený ani zástupce kapitána Dobrovolný.

Konečný stav utkání nakonec upravil právě ještě Velecký, který si po dvou asistencích připsal také branku. „Neměl jsem s tím prakticky co dělat. Vyšla nám přesilovková kombinace, v podstatě to bylo do prázdné brány. Ty přesilovky jsou dobré znamení, konečně se to snad začíná projevovat,“ našel alespoň nějaké pozitivum na středečním zápasu šikovný útočník. „Můžeme být rádi za tři body, hra ale z mého pohledu nevypadala moc dobře. Ten výkon nás mrzí, byl spíše takový odpočinkový. Tak snad jsme si odpočinuli na další zápas,“ uzavřel hodnocení s úsměvem „Velec“.