Jihlavští žáci mají zasebou další porci zápasů

01.02.2014 / Jaroslav Wollmann

Od 11. do 25. ledna odehrála z každá z tříd tři mistrovské zápasy. Svěřenci Martina Pykala hostili Warrior, cestovali do Zlína a doma přivítali Třebíč. Mladší žáci C si připsali na své konto čtyři body. Starší žáci A posbírali všech šest bodů. Svěřenci Tomáše Dzurika hostili Žďár nad Sázavou, cestovali na led Hlinska a Ledče nad Sázavou. Mladší žáci D si na své konto připsali dva body. Starší žáci B nezískali ani jeden bod.

Výsledky 11. - 25. 1. 2014

Starší žáci A

23. kolo: Jihlava Warrior Brno 4:3 (1:0, 1:2, 2:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Musil (Najman,Tušer), Kardoš, Najman (Daňhel), Úlovec (Juda, Zadina). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (Lepeška) - Rašín, Trávník, Zadina, Homola, Mareček, Komín - Daňhel, Najman, Musil - Tušer, Juda, Úlovec - Kardoš, Barák, Svoboda.

„Kdo dnes toto utkání viděl, musí souhlasit, že mu nechybělo vůbec nic. K vidění byly krásné hokejové akce, nasazení, osobní souboje, pěkné branky a nechyběla ani dramatická koncovka. Hráči, kteří dnes do zápasu nastoupili, podali parádní výkon a vydali ze sebe opravdu maximum a já jsem rád, že kluci začali přenášet do hry ty věci, které se objevují v tréninku a fungují. Vítězství jsme si dnes zasloužili," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

24. kolo: Zlín - Jihlava 3:6 (1:0, 2:5, 0:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 24. Musil (Najman), 27. Najman (Musil), 36. Zadina, 39. Juda (Tušer), 38. Juda (Úlovec), 43. Najman (Homola). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (Lepeška) - Rašín, Trávník, Zadina, Homola, Mareček - Daňhel, Najman, Musil - Tušer, Juda, Úlovec - Volák, Brož, Svoboda.

„Po utkání s Warriorem Brno nás dnes čekalo rovněž těžké měření sil, tentokráte se Zlínem. Jsem rád, že kluci navázali na výkon právě z předešlého zápasu a opět vynikajícím pohybem a kombinační hrou, do které dnes znovu vložili hodně srdíčka, dokázali domácí Zlín přehrát a zaslouženě zvítězili. Předvedená hra a herní projev mužstva mě těší ještě více než samotný výsledek a i dnes se několikrát na hřišti objevily věci z tréninku, především u obránců, což mne těší dvojnásob," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

25. kolo: Jihlava - Třebíč 7:1 (3:0, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 11. Musil (Najman), 15. Musil (Najman), 17. Zadina (Najman), 24. Musil, 25. Juda (Tušer), 36. Najman (Zadina), 56. Brož (Svoboda). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek - Rašín, Trávník, Zadina, Homola - Daňhel, Najman, Musil - Tušer, Juda, Úlovec - Brož, Štěrba, Svoboda.

„Tréninkový výpadek, který jsme tento týden měli díky pořádanému turnaji při olympiádě dětí a mládeže v Jihlavě, nebyl na hráčích znát a dobrou herní pohodu si přenesli i do dnešního zápasu. Soupeře jsme prakticky k ničemu nepustili a po celou dobu měli utkání plně pod kontrolou. Budu se opakovat, ale víc než výsledek celého měření sil mě těší hra, kterou jsme dnes opět prezentovali. Můžu si jen přát, aby hráčům forma vydržela co nejdéle," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 25. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

16. kolo: Jihlava - Žďár nad Sázavou 6:8 (2:1, 1:3, 3:4)
Branky Jihlavy: Volák 3, Brož, Jančí, Martinů. Nahrávky Jihlavy: Brož, Štěrba, Schwarz. Nejlepší hráči Jihlavy: Marek Pavlas, Martin Volák, Vítězslav Brož.
Sestava Jihlavy:
Pavlas - Jančí, Koláček, Vaněk, D. Sapík, Přibil, Martinů - Štěrba, Volák, Brož - Rampír, P. Buzek, J. Novák - Schwarz, Žižka, Coufal.

„Utkání dramatické do poslední minuty, kdy jsme byli hostům vyrovnaným soupeřem. Bohužel udělali jsme více hrubých individuálních chyb než soupeř a to rozhodlo," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

17. kolo: Hlinsko - Jihlava 4:3 (1:1, 3:2, 0:0)
Branky Jihlavy: Najman, Svoboda, Volák. Nahrávky Jihlavy: Chlubna, Juda, Svoboda. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Homola, Jančí, Vaněk, D. Sapík, Přibil, Rašín - Volák, Svoboda, Brož - Juda, Najman, Chlubna - Rampír, Hroch, P. Buzek.

„Dařilo se nám domácí přebruslovat po celé klání a mít mírnou převahu. K vidění bylo i spoustu kombinací, čili s výkonem panuje spokojenost. Jediná černá kaňka je dnes proměňování šancí, které vyvrcholilo v poslední části, kdy jsme bohužel neproměnili tři samostatné úniky a odešli poraženi," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

18. kolo: Ledeč nad Sázavou - Jihlava 6:4 (2:0, 3:1, 1:3)
Branky Jihlavy: Chlubna 2, Svoboda 2. Nahrávky Jihlavy: Najman 3, Svoboda. Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Chlubna, Marek Pavlas.
Sestava Jihlavy:
Pavlas - Vaněk, D. Sapík, Jančí, Komín, Přibil, Martinů - Štěrba, Volák, Barák - Svoboda, Najman, Chlubna - Hroch, P. Buzek, Novák- Schwarz.

„Ze začátku klání nám chyběla větší dravost směrem dopředu a drzost v soubojích 1 na 1, tudíž jsme se nedostávali do nějakých vyložených příležitostí. V obraně jsme často zbytečně faulovali a soupeř nás trestal a 3 branky vsítil v početní výhodě. V třetí části jsme se začali více dostávat do vyložených šancí a zaslouženě snížili, bohužel na vyrovnání bylo již příliš pozdě," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 5. kole nadstavbové části naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

23. kolo: Jihlava - Warrior Brno 5:6 (0:3, 2:3, 3:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: Chlubna (Čermák), Chlubna (Čermák), Chlubna (Chvátal), Polodna, Augusta (Racek). Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Falta, Filip Maláč.
Sestava Jihlavy:
Falta (Maláč) - Adam, Mikeš, Moravec, Chvátal - Menšík, Čermák, Chlubna, Augusta, Kochrda, Racek, Havel, Polodna, Mlejnek.

„Před utkáním jsem kluky upozorňoval, že začátky s tímto soupeřem nemáme v posledních vzájemných střetnutích nejlepší a že je potřeba toto konečně prolomit. Bohužel několik slibných šancí jsme v úvodu neproměnili a soupeř šel opět do vedení. Od té doby byl lepším týmem a my jsme hru začali srovnávat jako už v posledním měření sil až od poloviny zápasu. Poslední třetinu jsme sice vyhráli 3:0, ale na vyrovnání to nestačilo a za předvedený výkon jsme si ho ani nezasloužili," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

24. kolo: Zlín - Jihlava 3:6 (0:0, 2:5, 1:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 23. Chlubna (Čermák), 24. Pavelec, 25. Adam, 36. Chlubna (Čermák), 40. Pavelec (Polodna), 43. Pavelec (Polodna). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Krejčí (Maláč) - Adam, Mikeš, Moravec, Chvátal - Bartoš, Čermák, Chlubna, Augusta, Kochrda, Racek, Pavelec, Polodna, Vondrů.

„Dnes jsme myslím odehráli dobré utkání. Nechyběl nám pohyb, důraz v osobních soubojích ani kombinace a po zlepšené produktivitě ve druhé třetině se nám zaslouženě podařilo zápas rozhodnout v náš prospěch. Kluky musím pochválit. Přesně plnili, co jsem od nich chtěl a hráli s velkou chutí," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

25. kolo: Jihlava - Třebíč 17:1 (4:1, 5:0, 8:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 4. Chlubna, 5. Mlejnek (Polodna), 10. Čermák (Chlubna), 17. Mlejnek (Chlubna), 18. Racek (Čermák), 34. Čermák (Havel), 35. Čermák (Kochrda), 36. Čermák (Chlubna), 37. Chlubna (Čermák), 40. Chlubna, 41. Augusta (Polodna), 48. Chlubna (Čermák), 51. Havel, 52. Čermák (Racek), 52. Kochrda (Chvátal), 53. Vondrů, 58. Chlubna. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Pavlas - Mikeš, Vondrů, Chvátal, Racek - Havel, Čermák, Chlubna, Augusta, Kochrda, Polodna, Mlejnek.

„Hráči, kteří dnes zasáhli do utkání, zaslouží pochvalu. I přes vysoké vítězství by se dalo najít pár chybiček, ale celkový dojem z dnešního výkonu to zkazit nemůže. Byli jsme ve všech činnostech před soupeřem a výhra je naprosto zasloužená," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 25. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

16. kolo: Jihlava - Žďár nad Sázavou 8:3 (1:2, 5:0, 2:1)
Branky Jihlavy: Bartoš 2, M. Sapík 2, Jungwirth, Michalčuk, Vranka, Štorek. Nahrávky Jihlavy: Báťa, Pavelec, M. Sapík, Štorek. Nejlepší hráči Jihlavy: Matyáš Sapík, Martin Jaroš, Jan Buzek, Martin Štoll, Václav Vranka.
Sestava Jihlavy:
Novák (30. Večeřa) - Štoll, M. Sapík, Jaroš, Vranka, J. Buzek - Báťa, Pavelec, Jungwirth - Štorek, Michalčuk, Bartoš - Valeš, Vorlíček, J. Novák.

„Dneska kluci zaslouží pochvalu, udávali jsme tempo hry od začátku do konce. Zejména díky výbornému výkonu všech obránců, kteří dneska hráli s velkou chutí. Kromě výborného bránění a eliminování hostujících hráčů se aktivně zapojovali do hry, zakládali útoky a díky tomu jsme se často dostávali do brankových příležitostí. Poměr střel 34:13 mluví za vše. Snad na tento výkon navážeme v dalších zápasech," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

17. kolo: Hlinsko - Jihlava 9:5 (4:2, 2:2, 3:1)
Branky Jihlavy: Menšík, Pavelec, Štorek, Vranka, Vorlíček. Nahrávky Jihlavy: Jaroš, Štoll. Nejlepší hráči Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Večeřa (30. Novák) - Jaroš, Vranka, Moravec, J. Buzek, Štoll - Chvátal, Michalčuk, Pavelec - Báťa, Mlejnek, Menšík - Štorek, Bartoš, Vorlíček.

„Z mého pohledu dosavadní nejhorší výkon v celé sezóně. Celých 60 minut jsem na střídačce trpěl a modlil se za konec utrpení. Všechno špatně," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

18. kolo: Ledeč nad Sázavou - Jihlava 7:6 (2:2, 1:3, 4:1)
Branky Jihlavy: Polodna 2, Jaroš, Pavelec, Štorek, Vorlíček. Nahrávky Jihlavy: Jaroš 2, T. Adam, Pavelec. Nejlepší hráči Jihlavy: Daniel Pavelec, David Polodna, Martin Jaroš.
Sestava Jihlavy:
Novák (30. Večeřa) - Jaroš, Pavelec, Štorek, Štoll - T. Adam, Polodna, Vranka - J. Buzek, Michalčuk, Bartoš - Vorlíček, Valeš.

„Kvalitní utkání, kdy jsme předvedli jeden z povedenějších výkonů. Řekl bych, že po dvě třetiny jsme měli jistou převahu a předvedli i pohledné kombinace a zaslouženě vedli 5:3. Bohužel v třetí části si vybral brankář slabší chvíle, inkasoval laciný gól nahozením zpoza branky či jednoduchou chytatelnou střelou, soupeře to nakoplo. Domácí strhli vedení na svou stranu a nám již nezbyly síly na zvrácení stavu," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 5. kole nadstavbové části naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.