Krasobruslařky Ice Flowers jsou mistryněmi České republiky

17.02.2014 / Zdeněk Drla

Druhou únorovou sobotu se na zimním stadionu v Třinci konalo Mistrovství České republiky v synchronizovaném bruslení, na kterém zazářily mladší žákyně z jihlavského týmu Ice Flowers. Tým reprezentující oddíl krasobruslení Dukla Jihlava - mládež si domů přivezl titul mistryň České republiky 2014 i celkové vítězství v Českém poháru v sezoně 2013/2014.

Děvčata do závodu nastoupila jako poslední ze čtyř týmů. „V tréninku se holkám moc nedařilo, před začátkem jízdy se doslova třásly trémou. O to větší byla naše radost poté, co se jízda holkám parádně povedla,“ řekla k průběhu závodu na severu Moravy jihlavská trenérka Vlaďka Pokorná.

Po vydařené volné jízdě čekaly dívky i trenérky s napětím na výsledek závodu, protože body ostatních týmů neznaly. S vyhlášením výsledků propukla v týmu ohromná euforie. Ice Flowers získaly s přehledem titul Mistryň České republiky 2014 v kategorii mladší žákyně.

Prvenstvím na republikovém šampionátu potvrdila jihlavská děvčata svoje suverénní působení v sezoně 2013/2014, za kterou získala navíc první místo v Českém poháru.

Výsledek je mimořádným úspěchem jihlavského krasobruslení.

V letošní závodní sezoně bude tým Ice Flowers reprezentovat nejen Jihlavu na mezinárodních závodech v chorvatském Zagrebu a v belgickém Turnhoutu. Před domácím publikem na Horáckém zimním stadionu se dívky představí v březnu na tradičním Jihlavském ježkovi.

Výsledky Mistrovství ČR 2014, kategorie mladší žákyně:

1. Ice Flowers, Dukla Jihlava - mládež, 25.15 b.
2. Polárky, KK Pardubice, 18.00 b.
3. Pážata, BK Příbram, 15.53 b.
4. Sunflowers, VSK Technika Brno, 13.29 b.

MAJÍ ZLATO. Spokojené trenérky Vlaďka Pokorná, Petra Vacková a Lucie Srníková se svým zlatým týmem. Foto: Archiv Ice Flowers