Dukla Jihlava vyráží na dlouhou cestu. Dvakrát po sobě znovu vyzve Havířov

25.02.2014 / Zdeněk Drla

Čtvrtfinálové série play-off I.ligy se stěhují na led hůře postavených týmů po základní části. Dukla Jihlava tak vyráží na dvouzápasovou misi do Havířova. Svěřenci trenéra Petra Vlka si do dalekého Slezska vezou slušný náskok v sérii. Po sobotním vítězství 2:0 a nedělním 5:3 vedou 2:0 na zápasy.
Třetí a čtvrtý duel série mezi AZ Havířov a HC Dukla Jihlava jsou na programu ve středu 26. února a ve čtvrtek 27. února 2014. Oba zápasy začínají v 18 hodin a vy je můžete sledovat buď přímo na havířovském stadionu, nebo prostřednictvím tradičního přenosu na www.onlajny.com

Ve třech čtvrtfinálových sériích vedou shodně 2:0 na zápasy předpokládaní favorité: Mladá Boleslav nad Benátkami, Olomouc nad Litoměřicemi a Dukla Jihlava nad Havířovem. Velmi vyrovnané jsou duely po základní části čtvrtého Havlíčkova Brodu a páté Horácké Slavie Třebíč. Oba zápasy dotáhli krajští rivalové až do samostatných nájezdů, když po sedmdesáti minutách (v play-off se hraje desetiminutové prodloužení – pozn. aut.) svítilo na světelné tabuli nerozhodné skóre 2:2, resp. 1:1.

Výsledky prvních dvou zápasů:

HC Dukla Jihlava – AZ Havířov 2010 2:0, 5:3. Stav série: 2:0
BK Mladá Boleslav – HC Benátky nad Jizerou 5:2, 3:1. Stav Série: 2:0
HC Olomouc – HC Litoměřice 4:1, 7:1. Stav série: 2:0
HC Rebel Havlíčkův Brod – SK Horácká Slavia Třebíč 2:3 (sn), 1:2 (sn). Stav série: 0:2

Dukla se bude snažit v Havířově navázat na první dva vítězné zápasy. Do Havířova odjíždí s odhodláním znovu proti nováčkovi soutěže uspět. „Doma jsme chtěli dvakrát bodovat, to se nám povedlo. V úterý to připravíme a ve středu budeme chtít znova vyhrát,“ sdělil po nedělním vítězství 5:3 dvougólový střelec Adam Zeman.

Jak se povede červenožlutým ve Slezsku? Odpověď na tuto otázku dají středeční a čtvrteční zápas.

DUKLA VEDE. Po prvních dvou zápasech čtvrtfinále play-off vede Dukla Jihlava v sérii hrané na čtyři vítězství už 2:0. Doma si v sobotu poradila s Havířovem 2:0, v neděli pak 5:3.Foto: Zbyněk Zápotočný