Útočník Ondřej Kovářů bude hostovat v Hradci Králové

23.06.2014 / Zdeněk Drla

Útočník Ondřej Kovářů bude v nadcházející sezoně působit na východě Čech. Dukla Jihlava a Mountfield HK se dohodly na hostování devatenáctiletého hráče. Extraligovému klubu bude k dispozici jak pro A-tým, tak i pro zápasy ligy juniorů.

Ondřej Kovářů opustil Duklu Jihlava v dorosteneckém věku, když zamířil do brněnské Komety. Zde odehrál jednu sezonu ve starším dorostu s bilancí 33 kanadských bodů (21+12) v jedenačtyřiceti zápasech. Další dvě sezony strávil na severu Evropy ve finském týmu Lukko. Nyní se vrací do českého hokejového prostředí, zájem o jeho služby projevil královéhradecký Mountfield.

„Vyslovili jsme souhlas s hostování bez omezení v plném rozsahu. To znamená, že hradecký klub může hráče použít i do své juniorky, kam ještě věkově patří. Dohodli jsme se i na finanční kompenzaci za hostování. Podpis smlouvy očekávám v řádů dnů,“ vysvětlil jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Ondřej Kovářů se už připravuje s hradeckým týmem.

MANDÁT - KOVÁŘŮ. Jan Mandát (s pukem) a Ondřej Kovářů (uprostřed) spolu tvořili takřka nerozlučnou dvojici v mladším i starším dorostu Dukly Jihlava. Naposledy si takhle spolu zahráli v sezoně 2010/2011. Kovářů poté zamířil do brněnské Komety a následně do Finska, Mandát odehrál minulou sezonu v zámořské juniorské soutěži. Foto: Zdeněk Drla