Obranu Dukly posílí Schejbal, na zkoušce neuspěl Briják

08.08.2014 / Zdeněk Drla

Po třech týdnech na ledě a třech přípravných zápasech dochází k prvním změnám v kádru A-týmu Dukly Jihlava. Ty se týkají dvou obránců: Jakuba Schejbala z Olomouce a Ondreje Brijáka z Košic. Prvnímu jmenovanému nabídl klub smlouvu, devatenáctiletý slovenský zadák naopak tým z krajského města Vysočiny opouští.

foto

⇒ Jakub Schejbal

Narozen: 15.7. 1993
Výška: 181 cm
Váha: 81 kg
Hůl: levá

„Přišel čas na první hodnocení dosavadního průběhu další fáze přípravy na novou sezonu,“ říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. Od 21. července, kdy A-tým Dukly Jihlava vyjel na led, se o místo v kádru ucházelo několik mladíků. Vedení klubu se, společně s trenéry, zatím rozhodlo nabídnout smlouvu jednomu z nich - Jakubu Schejbalovi.

„Mluvil jsem s Kubou i s jeho mateřským klubem Olomoucí. Jsme dohodnuti. Kuba již podepsal smlouvu na novou sezonu,“ vysvětluje Bedřich Ščerban.

Podle jeho slov Jihlava s Olomoucí doladila podmínky působení jedenadvacetiletého obránce, který se ve čtvrtečním přípravném zápase s Kladnem blýskl dvěma finálními přihrávkami na góly Davida Březiny a Marka Prokše. „Musíme už jen vyřídit papírové formality,“ komentuje Ščerban situaci kolem nové akvizice obranných řad Dukly.

Na zkoušce naopak neuspěl Ondrej Briják. Devatenáctiletý slovenský obránce, který loni působil v juniorce Košic a má na svém kontě i několik startů za první tým slovenského mistra, v Dukle po třech týdnech končí. „Ondrovi jsme oznámili, že o jeho služby zájem nemáme. Zítra opouští klub,“ dodává jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.