První odveta v přípravě: Jihlava vyzve doma Orly ze Znojma

10.08.2014 / Zdeněk Drla

První odveta je tu! Dukla Jihlava se v letošním přípravném období utká podruhé s týmem Orlů ze Znojma. Před týdnem uspěli svěřenci trenéra Petra Vlka na znojemském ledě, když účastníka mezinárodní EBEL udlolali 3:2 po samostatných nájezdech. Nyní oba týmy poměří síly na Horáckém zimním stadionu.
Zápas mezi Duklou Jihlava a Znojmem začíná v úterý 12. srpna 2014 v 17:30 hodin. Vstupné je 40 korun a pro fanoušky bude znovu k dispozici vychod G - naproti Vysoké škole polytechnické.

Pro Znojmo to byla před týdnem zápasová premiéra, Dukla měla za sebou první úpěšný přípravák s Francií (6:1). Orli navíc poprvé hráli na opravém zimním stadionu. Jejich aréna dostala běhěm letní pauzy nové mantinely, střídačky, osvětlení... Cestu na stadion si našlo téměř šestnáct stovek fanoušků a ti dokázali domácímu týmu vytvořit parádní atmosféru.

Do vedení šli hosté z Vysočiny a to dokonce dvougólového, kdy oba přesné zásahy zaznamenala Dukla v přesilové hře. Domácí ale dokázali do konce třetí třetiny - také v přesilovkách - srovnat. O vítězi tak rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých ten rozhodující proměnil obránce Jakub Schejbal. Gólman Lukáš Sáblík nedovolil skórovat žádnému ze znojemských hráčů.

Znojmo bude působit již čtvrtou sezonu v rakouské mezinárodní soutěži EBEL. Hraje trochu jiný hokej, než na který jsou hráči v první lize zvyklí. "Šlo o konfrontaci dvou herních stylů. Domácí hráli důrazně v osobních soubojích a byli pohotoví s hokejkami před brankou. S tím jsme měli v určitých fázích zápasu problémy, ale jinak si myslím, že to naši kluci zvládli dobře," hodnotil první přípravné utkání ve Znojmě trenér Dukly Petr Vlk.

Dukla zatím uspěla ve všech třech přípravných utkání, po Francii a Znojmu porazila na domácím ledě Rytíře Kladno 6:4. Také Znojmo má za sebou už tři přáteláky. Minulý čtvrtek podlehli Orli doma extraligovým Pardubicím 3:5, v neděli před dvěma tisícovkami diváků pak přehráli ruských Chabarovsk 4:2. Tým hrající Kontinentální hokejovou ligu se ve Znojmě připravoval již delší dobu.

Právě při nedělním utkání s Chabarovskem představilo vedení znojemského klubu novou tvář. Náhradním gólmanem byl Slovinec Žan Us. Osmnáctiletý Us, který je novou posilou juniorského týmu Znojma, působil dříve v mateřském klubu Triglav Kranj. Za sebou má i několik startů na mezinárodní scéně, zúčastnil se už dvou světových šampionátů osmnáctek a letos byl i na dvacítkách. Informuje o tom server hokej.cz.

POPRVÉ VENKU. Zápas ve Znojmě byl pro Duklu první prověrkou na ledě soupeře. Na znojemský stadion dorazilo téměř 1600 diváků. Foto: Lukáš Caha (www.hcorli.cz)

První vzájemný zápas: Orli Znojmo - HC Dukla Jihlava 2:3 (sn)

Branky a nahrávky: 35. Fiala (Lattner), 58. Podešva (Pavlikovský) – 24. Mikeš (Čachotský, Kaláb), 28. Důras (Seman, Podlipnik), rozh. náj. Schejbal. Rozhodčí: Homola, Pokorný – Reich, Rampír. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1562. Střely na branku: 42:28. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3. Třetiny: 0:0, 1:2, 1:0 - 0:1

Orli Znojmo: Nechvátal – Grof, Bořuta, Bača, Pavlikovský, Štach, Nemčík, Sova, Drtina – Tomas, Fiala, Lattner – Špaček, Bartoš, Havlík – Podešva, Pucher, Beránek – Beroun, Šeda, Novák – Číp

HC Dukla Jihlava: Sáblík – Kaláb, Briják, Čáp, Dobrovolný, Schejbal, Kolda, Podlipnik – Čachotský, Zeman, Mikeš - Seman, Melenovský, Důras - Březina, Štěpánek, Prokš – Kuřítko, Kadlec, Malec