Petr Šidlík bude působit v Dukle, podepsal i gólman Jiří Šťastný

26.08.2014 / Zdeněk Drla

Velká autogramiáda olympijských vítězů a mistrů světa je naplánována na sobotu 30. srpna. Na Horáckém zimním stadionu se ale podepisovalo "o sto šest" už v úterý 26. srpna. Dukle se upsali mladý obránce Petr Šidlík, který uplynulé tři sezony působil v kanadské juniorské soutěži a gólman Jiří Šťastný. Ten loni chytal v Moravských Budějovicích. „Oběma hráčům přeji, ať se jim daří," říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Petr Šidlík odehrál za A-tým Dukly první zápasy v pouhých šestnácti letech. Poté vyslyšel vábení ze zámoří a odešel do kanadského juniorského týmu Victoriaville Tigres, kde v uplynulé sezoně dokonce zastával funkci kapitána. Nyní se vrací do Evropy. „Je to náš odchovanec. Nabídli jsme mu angažmá. V předsezonní přípravě s námi trénoval a prokazoval dobrou výkonnost, proto ho rádi vítáme zpátky," říká Bedřich Ščerban na adresu mladého obránce, který prošel všemi mládežnickými reprezetačními kategoriemi. „Smlouva je uzavřená na rok a je v ní klauzule, že v případě, že o něj bude mít zájem extraliga nebo někdo z nejvyšší soutěže ze zahraničí, tak jsme připraveni jednat a uvolníme ho," doplňuje Ščerban.

Druhým hráčem, který podepsal novou smlouvu s Duklou Jihlava je dvaadvacetiletý gólman Jiří Šťastný. „Jirka loni chytal v Moravských Budějovicích. Udržujeme úzké kontakty s kluby, ve kterých působí naši hráči, takže jsme o něm dostávali pravidelně zprávy. Šly na něj dobré reference. Na základě toho jsme se rozhodli vzít ho do příprav a dát mu šanci. Byli jsme s ním spokojeni, proto jsme mu nabídli profesionální smlouvu. Jsme přesvědčeni, že v něm něco je a že mu pomůže, pokud se bude hokeji věnovat profesionálně. Trenér gólmanů Petr Jaroš na něm bude pracovat. Zpočátku počítáme, že bude nadále chytat v Moravských Budějovicích, ale bude absolvovat všechny tréninky s Duklou. Pokud se bude vše vyvíjet jak předpokládáme, tak se Jirka dokáže v nedaleké budoucnosti zapojit naplno do A-týmu Dukly," vysvětluje Ščerban, proč se klub rozhodl nabídnout mladému gólmanovi smlouvu na dva roky.

Foto: Zdeněk Drla