S Meldou a Semišem se mi hraje výborně, pochvaluje si David Březina zápas v Havlíčkově Brodě

29.08.2014 / Tomáš Lysý

Po výhře na ledě Havlíčkova Brodu navlékli hokejisté Dukly na pomyslnou šňůru osmý vítězný korálek. Zápas v Kotlině ale nebyl pro svěřence Petra Vlka a Františka Zemana žádnou procházkou růžovou zahradou. Jihlava sice dvakrát vedla, ale houževnatí hráči Rebelu stačili dvakrát vyrovnat. Na trefu Davida Březiny ale už domácí hokejisté nezareagovali. „Marek Melenovský mě z obranného pásma výborně našel. Já jsem jel ze středního pásma víceméně sám na branku a trefil jsem to přesně k tyči,“ říká o svém sedmém přesném zásahu v přípravě, který zápas v Brodě rozhodl.

Zápase s Havlíčkovým Brodem vstoupila jihlavská Dukla do druhé poloviny Regionálního poháru. Tempo přípravných zápasů je neúprosné, mač v Brodě byl již devátým z celkového počtu jedenácti utkání před ostrým startem prvoligové sezony. Stejně jako na Horáckém zimním stadionu, i v Kotlině byl úspěšnější celek s ježkem ve znaku. „Určitě to bylo těžké utkání. Makali jsme, protože jsme celou dobu hráli na tři lajny. Ale jsme rádi, že jsme ubojovali tři body,“ těší Davida Březinu, který v zúžení sestavy žádnou vědu nehledá. „Obojí má svoje klady i zápory, těžko říct, co je lepší,“ prohodí jihlavský mladík.

V domácím zápase s Havlíčkovým Brodem museli červenožlutí čekat na úvodní gól až do devětadvacáté minuty. Tentokrát byli jihlavští střelci o deset minut rychlejší. Jenže vedení jim vydrželo sotva minutku. Také na druhou přesnou trefu Dukly soupeř z Kotliny zareagoval – vyrovnal za pět minut. „Neřekl bych, že by šlo z naší strany o nějakou nekoncentrovanost. Prostě to tam Brodu padlo,“ myslí si jednadvacetiletý útočník, který měl lví podíl na plném bodovém importu svého týmu. Na jeho přesný zásah ze čtyřiačtyřicáté minuty již Rebel odpověď nenašel. „Melda (Marek Melenovský – pozn. aut) mi výborně přihrál puk. Celá akce začala v našem obranném pásmu, odkud mě výborně našel. Já jsem jel ze středního pásma víceméně sám na branku a trefil jsem to přesně k tyči. Padlo to tam a jsem za to rád,“ pochvaluje si mladý snajpr, jehož trefy v loňském ročníku ve velké míře pomohly k záchraně jihlavských juniorů v extralize.

Vypadá to, že během mezisezonní pauzy talentovaný útočník o střelecký apetit nepřišel. Vždyť v devíti zápasech zaznamenal již sedm gólů a je tak aktuálně nejlepším střelcem týmu. „Nevím, jestli jsem nejlepší střelec Dukly,“ nechtěl zprvu „Březi“, jak zní jeho přezdívka, tomuto faktu věřit. „Je to pro mě samozřejmě povzbuzení, abych pracoval i dále a hlavně abych o přenesl do sezony a dařilo se mi dále,“ přeje si a zároveň si pochvaluje souhru se zkušenými hrači, se kterými v Brodu nastoupil v jedné lajně. „Marek Melenovský je výborný, špičkový hráč. Samozřejmě se od něj kolikrát něco přiučím. Hrálo se mi s ním fakt výborně a rád bych to zopakoval. Mohu na něj říci jen samé klady. To samé platí i o Semišovi,“ (Filip Seman – pozn. aut.), má David Březina pro své spoluhráče pouze slova chvály.

Třetím vítězstvím v Regionálním poháru se tak Jihlava zase o krok přiblížila k premiérovému zisku poháru. Aktuálně jej vede o bod před Českými Budějovicemi a dvěma body před třetí Třebíčí, se kterou se utká v předposledním přípravném zápase. „Samozřejmě budeme chtít vyhrát. Chceme vyhrát všechno, pokud to půjde. Ale pořád je to jenom příprava,“ říká David Březina na závěr.