Na venkovní zápasy a na cestování se nemůžeme vymlouvat, říká Petr Tenkrát

30.09.2014 / Tomáš Lysý

Podruhé nastoupil letos proti Jihlavě, podruhé musel Petr Tenkrát skousnout porážku svých Rytířů v poměru 1:3. Prohraný zápas na domácím ledě v polovině srpna jej nemusel tolik mrzet, tehdy šlo ještě o přípravu. Porážka v osmém kole první ligy na ledu Dukly už byla na zkušeném útočníkovi znát. „Kontaktní gól jsme dali dost pozdě, takže příčina porážky je určitě v první třetině, kdy jsme třikrát inkasovali,“ říká zkušený útočník, který nastřílel v české extralize 110 gólů. Dobré šance měl i na Horáckém zimním stadionu, leč neprosadil se.

Petře, v první třetině jste třikrát inkasovali, přitom do zápasu jste nevstoupili špatně a vytvořili si šance. Byl to hlavní důvod porážky Kladna?
Jak jste zmínil, v první třetině jsme dostali tři góly a pak jsme to vlastně dvě třetiny honili. Možná, že kdybychom proměnili jednu ze šancí ve druhé třetině, tak bychom měli příležitost nějakým způsobem se dotáhnout. Ale kontaktní gól jsme dali dost pozdě, takže určitě příčina je v první třetině, kdy jsme třikrát inkasovali.

Vy sám jste měl tři dobré šance, v každé třetině jednu. Ale gólově jste vyšel naprázdno, nevyšlo to. Chybělo Vám trošku štěstí?
Tak jasně. Samozřejmě když se gól nedá, tak to mrzí. Šance tam byly. Ale my jsme se dostali do stavu 0:3 a jak jsem říkal, pak se to špatně honí.

Druhou asistencí jste se podílel na jediném gólu Vašeho týmu, který Rytíři vstřelili při dvojnásobné početní výhodě. Můžete celou situaci popsat?
Jednalo se o nacvičenou akci, kterou jsme takhle chtěli sehrát. Mám dojem, že už první střela Antonína Melky byl gól, ale to je v podstatě jedno, kdo jej dal. Gól přišel dost pozdě a už jsme neměli čas na to zkorigovat výsledek.

Kvůli rekonstrukci zimního stadionu hrajete až do poloviny listopadu pouze venku. Po opravované dálnici D1 není cestování zrovna jednoduché. Je to pro Vás těžké, jde o hodně velkou nevýhodu?
My jsme dopředu věděli, že to takhle prostě bude. Samozřejmě všichni, co hrají hokej delší dobu, tak ví, že cestování nepřidá. Ale neměli jsme jiné východisko. Takhle to je a my to musíme odehrát. Vymlouvat se na to nemůžeme.