Nebude to nic lehkého, ví hráči před derby s Brodem. Fanoušky čeká přísnější režim

28.10.2014 / Zdeněk Drla

Derby Vysočiny s Třebíčí a Havlíčkovým Brodem bývají hodně vyhecovaná a to jak na ledě, tak i v hledišti. Tábory fanoušků obou týmů se snaží co nejvíce hnát svů oblíbence kupředu. Nejinak tomu bude i při středečním zápase 19. kola, kdy Dukla hostí Havlíčkův Brod. I když jsou Rebelové poslední, nelze je dopředu pasovat do role outsidera. „Víme, že nás nečeká nic lehkého. Už když jsme hráli u nich, tak to bylo těžké," říká kapitán červenožlutých Tomáš Čachotský.

Derby v Třebíči viděl v pondělí zaplněný stadion, vyšší návštěva se očekává také ve středu v Jihlavě. „V Třebíči byla skvělá atmosféra. To se pak hokej hraje úplně jinak. Poklona všem divákům, kteří přišli a vytvořili tuhle atmosféru. Budeme rádi, když co nejvíc lidí dorazí i na středeční derby s Havlíčkovým Brodem. A podpoří nás, abychom po dlouhé době zase vyhráli za tři body," říká kapitán Dukly Jihlava Tomáš Čachotský. „Bylo to parádní," doplňuje ho obránce Vojtěch Zadražil. „Jsme rádi, že do Třebíče přijelo hodně fanoušků z Jihlavy. Vždycky se hraje líp před plným hledištěm, než když někam dorazí jen pár stovek diváků," doplňuje. „Derby mívají atmosféru parádní, věřím, že ve středu to bude taky skvělé," přemítá Vojtěch Zadražil.

„S čím na Rebely? Nebude to nic lehkého, pro Rebely má každý bod velkou cenu. My to už bereme spíš jako klasický zápas, ne jako vyhrocené derby, protože hráčů z Brodu už tam moc není. Půjdeme do toho stejně jako do každého zápasu a uděláme maximum pro to, abychom vyhráli," zamýšlí se mladý oibránce s trojkou na zádech.

Opatření při derby s Havlíčkovým Brodem

Zápas mezi Duklou Jihlava a Havlíčkovým Brodem spadá do kategorie rizikovějších, proto bude na Horáckém zimním stadionu a v jeho okolí před zápasem, během něj a po jeho skončení panovat zpřísněný bezpečnostní režim. Pořádající klub žádá návštěvníky, aby v zájmu hladkého průběhu zápasu dbali pokynů pořadatelské služby.

Pro domácí fanoušky budou k dispozici klasické pokladny, na které jsou zvyklí, tedy u vstupu G (naproti Vysoké škole polytechnické), na Infocentru (na rohu ulic Tolstého a Tyršova) a pokladna v parku.

Pro hostující fanoušky je k dispozici pokladna u vstupu F (na rohu směrem k pivovaru). Tímto vstupem jim bude umožněn příchod do sektoru na HZS. V tomto sektoru budou mít k dispozici vlastní stánek s občerstvením.

Během zápasu nebude domácím fanouškům umožněn průchod pod hostujícím kotlem (od vstupu C z parku směrem doleva pod VIP) - děje se tak na doporučení policie.

Po skončení zápasu vyčkají hostující fanoušci na svých místech v sektoru a teprve na pokyn pořadatelské služby opustí Horácký zimní stadion.