Kladno přijíždí do Jihlavy letos již podruhé

03.11.2014 / Zdeněk Drla

Jediným soupeřem, který se ve druhé čtvrtině objeví podruhé na Horáckém zimním stadionu, jsou Rytíři Kladno. Středočeši jsou nuceni kvůli rekonstrukci svého stadionu odehrát téměř polovinu zápasů základní části v řadě za sebou venku. Do Jihlavy proto v rámci 21. kola zamíří v této sezoně již podruhé.
Zápas mezi Duklou Jihlava a Rytíři Kladno začíná na Horáckém zimním stadionu ve středu 5. listopadu 2014 v tradičních 17:30 hodin. Přijďte podpořit Duklu v boji o veledůležité body.

Dukla si v posledním kole dala pauzu - i když vynucenou. Vinou výpadku elektrické energie nebyl odehrán zápas v Šumperku. To Rytíři si hokeje užili do sytost. Na ledě Litoměřic se s místním Stadionem přetahovali o výsledek až do poloviny zápasu. Vedli dokonce 3:2. Před koncem druhého dějství domácí srovnali a v tom třetím přidali další tři góly. Kladno si tak z Litoměřic odvezlo vysokou prohru 3:6.

A většinovému majiteli klubu Jaromíru Jágrovi došla trpělivost, jak hlásají titulky zpravodajských portálů: "Kdo se neprobudí, končí."

Kladno coby loňský účastník nejvyšší soutěže zaostává za očekáváním. Aktuálně mu patří jedenácté místo - nutno však podotknout, že má ještě dva odložené zápasy k dobru. Tento fakt však nic nemění na tom, že hvězdný útočník New Jersey, by rád viděl své Rytíře v úplně jiných patrech prvoligové tabulky.

Rozhodl se tedy tým výrazně posílit. Podle informací, které uvolnil zkraje tohoto týdne oficiální web Rytířů, vyplývá, že středočeský klub s bohatou historií posílí zkušení Jan Hlaváč i někdejší zadák Atlanty a New Yorku Rangers Tomáš Klouček. Na hostování z Olomouce dorazí útočník Ondřej Švaňhal, na střídavý start z Plzně přijde téměř dvoumetrový obránce Michal Moravčík. Další jména budou následovat, píše se na klubovém webu. Stále častěji zaznívá i jméno dalšího slavného kladenského odchovance - obránce Tomáše Kaberleho, který stále nemá angažmá v NHL.

Poslední vzájemný zápas:

Oba týmy se potkaly na jednom ledě po delší době už v létě v rámci přípravného období. V obou přátelácích slavila vítězství Dukla. Nejprve po divoké přestřelce 6:4 doma na Horáckém zimním stadionu, i v odvetě v malé hale na Kladně, kde zvítězila před zraky většinového vlastníka kladenského klubu Jaromíra Jágra 3:1.

Los první ligy svedl Kladno a Jihlavu proti sobě poprvé v osmém kole v sobotu 29. září. Zápas se měl podle původního rozlosování hrát na Kladně, ale kvůli rekonstrukci hlavní haly požádali Rytíři o změnu pořadatelství. Hrálo se tedy v Jihlavě. O vítězství 3:1 rozhodli hráči Dukly již v první třetině, kdy nastříleli všechny své góly - postupně se trefili Marek Prokš, Tomáš Čachotský a Filip Seman. Na další změnu skóre se čekalo až do 50. minuty, kdy jediný přesný zásah Rytířů zaznamenal Tomáš Pitule, který není jihlavskému publiku neznámý.

HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno 3:1

Branky a nahrávky: 8. Prokš (Čáp, Melenovský), 15. Čachotský (Urbanec, Zeman), 19. Seman (Mikeš, Důras) – 50. Pitule (Melka, Tenkrát). Rozhodčí: Škrobák - Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1856. Střely na branku: 36:30. Průběh utkání: 3:0, 3:1. Třetiny: 3:0, 0:0, 0:1

HC Dukla Jihlava: Sáblík – Zadražil, Dobrovolný, Podlipnik, Urbanec, Dundáček, Štebih, Čáp – Čachotský, Zeman, Malec – Mikeš, Seman, Důras – Prokš, Melenovský, Březina – Štěpánek, Kuřítko, Jarůšek
Rytíři Kladno: Chábera – Růžička, Kania, Kehar, Kužel, Chalupa, Kolařík – Eberle, Dragoun, Rudovský – Tenkrát, Melka, Hořava – Redlich, Pitule, Dalecký – Lukáč, Strnad, Havlíček

NA RYTÍŘE. Dukla se s Rytíři utká znovu na Horáckém zimním stadionu. V osmém kole vyhrála 3:1, když se o třetí gól postaral útočník Filip Seman (na snímku vlevo). Dukla byla úspěšná i v obou letních přípravných duelech. Foto: Josef Plechatý

21. kolo: středa 5. listopadu 2014

ČEZ Motor České Budějovice - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - Salith Šumperk (17:30)
HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno (17:30)
HC Stadion Litoměřice - SK Kadaň (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov - HC Most (18:00)
HC AZ Havířov 2010 - HC Slovan Ústí nad Labem (18:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - Piráti Chomutov (18:00)

22. kolo: sobota 8. listopadu 2014

HC Slovan Ústí nad Labem - ČEZ Motor České Budějovice (pá 7.11. v 18:00)
Benátky nad Jizerou - LHK Jestřábi Prostějov (16:30)
Salith Šumperk - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:00)
HC Most - HC Stadion Litoměřice (17:30)
Piráti Chomutov - HC AZ Havířov 2010 (17:30)
SK Kadaň - HC Dukla Jihlava (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - Rytíři Kladno (17:30)

23. kolo: pondělí 10. listopadu 2014

ČEZ Motor České Budějovice - HC AZ Havířov 2010 (ne 9.11. v 17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč - SK Kadaň (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Most (17:30)
Salith Šumperk - Piráti Chomutov (18:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - Rytíři Kladno (18:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Benátky nad Jizerou (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov - HC Slovan Ústí nad Labem (18:00)