Obránce Petr Mocek se vrací do Dukly. Bude hostovat do konce sezony

11.11.2014 / Zdeněk Drla

Dukla hlásí posilu obranných řad. Do Jihlavy se vrací obránce Petr Mocek. Třiatřicetiletý hráč začal sezonu ve Vyšší ruské lize, nyní se vrací zpět na Vysočinu. „Petr bude u nás hostovat do konce sezony z extraligových Pardubic, které vlastní jeho hráčská práva," vysvětluje jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Petr Mocek se vrací do známého prostředí. V minulé sezoně odehrál za Duklu Jihlava s pětkou na zádech 57 zápasů, v nichž zaznamenal šest gólů a deset asistencí. Před novou sezonou se vydal na svoji teprve druhou zahraniční štaci do Ruska (tou první byly dvě sezony na Slovensku v Košicích, resp. Trebišově - pozn. aut.) , kde v tamní Vyšší hokejové lize hájil barvy týmu Južnyj Ural Orsk, partnerského klubu Metalurgu Magnitogorsk z KHL.

„Petra jsem oslovil již před časem, nyní jsme se dohodli na spolupráci," hlásí Bedřich Ščerban, podle kterého by měl Petr Mocek nastoupit za Duklu již ve středečním utkání 24. kola první ligy na ledě Benátek nad Jizerou. „Transfer z Ruska proběhl bez problémů, nyní se dolaďují administrativní náležitosti na svazu," doplňuje Bedřich Ščerban.