Fanoušci Dukly pořádají Výjezd roku na zápas Jihlavy v Českých Budějovicích

19.11.2014 / Tomáš Lysý

Výjezd roku. Trefným pojmenováním nazvali nadcházející zápas Dukly na ledě českobudějovického Motoru fanoušci červenožlutých, kteří pořádají na šlágr první ligy autobusový zájezd. A ne ledajaký, v jeho ceně je i speciální suvenýr k utkání. „Můj oblíbený fotbalový klub pořádá tyto výjezdy pravidelně, tak jsem si řekl, proč to nezkusit i tady na hokeji. Cena výjezdu je 400 Kč a zahrnuje cestu autobusem, vstupenku na utkání a výjezdové tričko, ať nám to všem stejně sluší,“ prozrazuje nejdůležitější informace organizátor celé akce Tomáš Bubeník. Neváhejte, rezervujte si místo v autobuse a pomozte tak Dukle napodobit její první zápas na ledě Českých Budějovic v této sezoně. Odjezd autobusů je od 13:00 z Horáckého zimního stadionu.

Není mnoho zápasů první ligy, které by atmosférou strčily duel Jihlavy a Českých Budějovic do kapsy. Jde o šlágr druhé nejvyšší české soutěže nejen na ledě, ale i v ochozech. Zápas dvacátého kola loňské sezony vidělo v Jihlavě přes tři tisíce diváků. Duel vůbec prvního kola stávajícího ročníku, který zavedl Duklu do Českých Budějovic, navštívilo přesně 5011 hokejových příznivců. Také tentokrát se čeká velká návštěva, i díky jihlavským fanouškům, kteří nelenili.

Tomáš Bubeník, kotelník a jeden z nejvěrnějších fanoušků Dukly, totiž dostal nápad v podobě výjezdu. „Jak mě to napadlo? Můj oblíbený pražský fotbalový klub pořádá tyto výjezdy pravidelně, tak jsem si řekl, proč to nezkusit i tady na hokeji. A snad to bude fungovat,“ popisuje prvopočátky výjezdu, který určitě nebude posledním. „Měla by vzniknout pěkná tradice, že každý Duklák se – nehledě na postavení týmu v tabulce – vydá za naší Duklou dále než do Třebíče nebo Havlíčkova Brodu,“ nastiňuje své plány. A nejde o slova do větru. Již loňskou sezonu pořádal právě Tomáš Bubeník autobusový výjezd do dalekého Havířova.

Tentokrát však nejde o „obyčejnou“ cestu za Duklou. Účastníci obdrží suvenýr, který jim bude Výjezd roku, jak je akce pojmenována, připomínat. „Cena je stanovena na 400 Kč a zahrnuje nejen cestu autobusem a vstupenku na utkání, ale také výjezdové tričko s motivem k utkání, ať nám to všem stejně sluší,“ prozrazuje s úsměvem fanoušek známý jako Čelzí z Chrudimi. „V ceně je prostě všechno kromě občerstvení,“ směje se Tomáš Bubeník, který předpokládá velkou účast. A zarezervovaná místa mu dávají za pravdu. „V současnosti se naplňuje třetí autobus, ale jejich kapacitu neprozradím. Bude to pro domácí jistě překvapení, kolik nás dorazí,“ hecuje už dopředu příznivce Motoru.

Závěrečný vzkaz Tomáše Bubeníka je jasný: „Lidi, pište a hlaste se na výjezd. Hokej není pouze o výsledku, co svítí na ukazateli, ale i o zábavě, když se třeba tabulkově nedaří. Tento výjezd bude bavit každého, i kdyby se prohrálo. Zažijete něco nového,“ zve všechny příznivce Dukly Jihlava.

Odjezd autobusů je ve 13:00 z Horáckého zimního stadionu