Jihlavským žákům se až na vyjímku utkání povedla

11.12.2014 / Jaroslav Wollmann

V sobotu 6. prosince cestovali svěřenci Tomáše Dzurika do Ledče nad Sázavou, aby zde odehráli další kolo mistrovských zápasů. Mladší žáci D již od úvodnch minut dokazovali, že si přijeli pro dva body, což se jim také povedlo a to po výhře 12:0. Starší žáci B nenavázali na dobré výsledky z minulých duelů a prohráli 5:9. Svěřenci Martina Pykala hostili doma Kometu Brno. Mladší žáci C porazili svého soupeře vysoko 8:0. Starší žáci A i též připsali do tabulky dva body a to za vítězství 6:1.

Starší žáci A

15. kolo: Jihlava - Kometa Brno 6:1 (2:0, 3:0, 1:1) Branky a nahrávky Jihlavy: Svoboda (Rašín), Kaltounková (Chlubna), Kaltounková, Zadražil, Najman, V. Brož. Nejlepší hráč Jihlavy: Kristýna Kaltounková.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (31. Krejčí) - Homola, Barák, Rašín, Sapík, Jančí - Zadražil, Juda, Kohout - Svoboda, Najman, V. Brož - Kaltounková, Čermák, Chlubna.

„Do utkání hráči vstoupili na můj vkus poměrně lehkovážně a ikdyž jsme byli od počátku lepším týmem, nebyl to od všech hráčů zrovna 100% výkon. Jsem rád, že poté, co jsem musel v kabině trošku zvýšit hlas, kluci přidali a zlepšení bylo patrné. Až do konce zápasu jsme měli hru pod kontrolou a k vidění byla spousta pěkných hokejových momentů," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 15. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

13. kolo: Ledeč nad Sázavou - Jihlava 9:5 (2:1, 4:1, 3:3) Branky a nahrávky Jihlavy: 6. Havel, 24. Havel (Machovský), 47. Havel, 49. Havel (P. Brož), 52. P. Buzek (J. Buzek). Nejlepší hráči Jihlavy: Michal Poledna, Tomáš Nosek, Marián Havel, Patrik Augusta, Tomáš Racek, Jiří Kochrda.
Sestava Jihlavy:
Falta (30. Pavlas) - Poledna, Nosek, Přibil, Rampír, Štoll - Augusta, Racek, Kochrda - Havel, Machovský, P. Brož - J. Buzek, P. Buzek, Pokorný.

„Dnes bylo k vidění kvalitou jedno z lepších utkání této krajské soutěže. Do utkání jsme vstoupili dobře a první třetinu si vytvořili množství šancí, bohužel jsme šli do šaten za stavu 2:1 pro domácí. Ti rozhodli o své výhře v druhé části, kde jsme měli několik minut hluché místo a obdrželi v rychlém sledu čtyři branky, z toho dvě v naší přesilové hře, což není lichotivá vizitka. Téměř všechny góly domácích obstarali dva hráči. U nás měl svůj den Marián Havel, který hrál s chutí a připsal si čtyři branky. Velká škoda byla branková impotence první formace, která sehrála kvalitní partii, bohužel bez gólového efektu. Poměr střel 38:38 hovoří o tom, že soupeř nám dal lekci z produktivity," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 13. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

15. kolo: Jihlava - Kometa Brno 8:0 (4:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: Báťa (J. Novák), Mlejnek (Pavelec), Moravec (Menšík), Melenovský, Vranka (Menšík, Štorek), Mlejnek, Melenovský (Bína, Báťa), Pavelec (Mlejnek, Moravec). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Maláč (41. D. Novák) - M. Sapík, Adam, Moravec, Chvátal, Vranka, J. Novák - Polodna, Menšík, Štorek - Michalčuk, Mlejnek, Pavelec - Bína, Melenovský, Báťa.

„Dnes jsme předvedli spolehlivý a po celé utkání vyrovnaný výkon. Dobře jsme bruslili i kombinovali a soupeře nepustili do větších šancí. Kluci přenesli do hry spoustu věcí z tréninku, což mě těší ještě víc, jak konečný výsledek a o branky se navíc podělili všechny formace, takže jsme byli neustále nebezpeční, ať byl na ledě kdokoli. Vítězství je dnes zasloužené a mám z něj upřímnou radost," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 15. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

13. kolo: Ledeč nad Sázavou - Jihlava 0:12 (0:7, 0:3, 0:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: 5. Jungwirth, 7. Fábry, 14. Machovský (Němec), 17. Machovský (Port), 18. Fábry (Kotrba, Jungwirth), 19. Jungwirth, 19. Kotrba (Fábry), 21. Fábry, 35. Fábry (Jungwirth), 38. Machovský (Jungwirth), 45. Vovsík (Sedlák), 55. Port (Vovsík). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Sigmund - Zdarsa, Port, Sedlák, Vovsík, Augusta - Fábry, Kotrba, Hrbek - Kalivoda, Machovský, Jungwirth - Němec.

„Naše jedno z nejpovedenějších představení. Několik kluků nezasáhlo do zápasu díky nemocem či horšímu prospěchu i chování ve škole, díky čemuž jsme hráli v menším počtu a to nám prospělo. Zejména v první části se objevovali ve hře věci, které si neustále říkáme, z čehož mám radost. Vedení 7:0 nám bylo odměnou. Poté skóre již narůstalo pomaleji, nicméně šancí jsme si neustále vytvářeli dost. Doufám, že kluci dokáží tento výkon zopakovat v příštích zápasech," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 13. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.