Sedmnáctky Česka a Finska změří síly na Horáckém zimním stadionu

27.12.2014 / Tomáš Lysý

Zatímco reprezentanti do dvaceti let bojují na šampionátu dvacítek o co nejlepší výchozí pozici pro vyřazovací boje, jejich kolegové z reprezentace do sedmnácti let se v rámci přípravy utkají třikrát s Finskem. První zápas je na programu 28.12. v Třebíči, další o den později v Moravských Budějovicích a trojzápas vyvrcholí v úterý 30.12. od 17:00 na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě.
V sestavě českého týmu jsou i tři zástupci červenožlutých barev: Josef Kořenář, Ondřej Najman a Pavel Kousal.

V polovině června letošního roku hostila tréninková hala Horáckého zimního stadionu přípravný kemp reprezentační sedmnáctky. Svěřenci trenéra Roberta Reichela a jeho asistenta Patrika Augusty polykali tvrdé dávky nejen na suchu, ale i osmkrát na ledě.

Na sklonku roku 2014 se výběr hráčů do sedmnácti let vrací na stadion Dukly znovu. V Jihlavě se totiž bude konat závěrečné klání tří přípravných zápasů mezi stejně starými českými hráči a Finy. První mač je na programu 28.12. v Třebíči od 17:00. O den později se ve stejný čas utkají obě reprezentace znovu, a to na stadionu v Moravských Budějovicích. Třetí duel se pak odehraje předposlední den tohoto roku, tj. 30.12.2014 od 17:00 na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě. Na svém domovském stadionu obléknou nejcennější dres také tři hráči Dukly, kteří figurují ve výběru: gólman Josef Kořenář a útočníci Pavel Kousal s Ondřejem Najmanem.

Nominace České republiky:

Brankáři:
Dominik Groh (Hradec Králové), Milan Klouček (Pardubice), Josef Kořenář (Jihlava)

Obránci:
Vojtěch Budík (Pardubice), Filip Haman (Třinec), Fratnišek Hrdinka (Frölunda), Sebastián Janda (Sparta Praha), Daniel Novák (Chomutov), Jakub Sirota (Zlín), Martin Starosta (Letňany)

Útočníci:
Matouš Bělohorský (Liberec), Martin Havelka (Litvínov), Matyáš Kačírek (Liberec), Matyáš Kantner (Plzeň), Jiří Karafiát (Zlín), Petr Kodýtek (Plzeň), David Kofroň (Třinec), Pavel Kousal (Jihlava), Daniel Kurovský (Havířov), Ondřej Najman (Jihlava), Kristian Reichel (Litvínov), Tomáš Šmerha (Slavia Praha), Marek Zachar (Liberec).

Realizační tým:
Team manager - Jiří Lála
Hlavní trenér - Robert Reichel
Asistent trenéra - Patrik Augusta
Trenér brankářů - Radek Jirátko
Kustod - Luboš Rob
Doktor - Tomáš Madrý

Nominace Finska:

Brankáři:
Kimmo Rautiainen (Savonlinna), Niilo Halonen (Loppi)

Obránci:
Niclas Almari (Espoo), Oliver Felixson (Helsinki), Jani Kluuskeri (Uusikaupunki), Eetu Pylkkänen (Espoo), Robin Salo (Espoo), Jere Kiviniemi (Tyrnävä), Urho Vaakanainen (Joensuu)

Útočníci:
Janne Hämäläinen (Nurmijärvi), Kristian Vesalainen (Helsinki), Riku Sihvonen (Jyväskylä), Juha Jääskä (Helsinki), Joona Koppanen (Tampere), Janne Kuokkanen (Oulu), Eetu Tuulola (Hämeenlinna), Pete Niemi (Hämeenkyrö), Markus Nurmi (Turk) Aapeli Räsänen (Tampere), Otto Somppi (Helsinki), Otto Koivula (Nokia), Artturi Toivola (Jyväskylä)

Realizační tým:
Team manager – Hannu Saintula
Hlavní trenér – Janne Grönvall
Trenér brankářů – Aki Näykki
Kustod – Keijo Suomela
Doktor – Joni Keisala