Změny u mládežnických týmů Dukly Jihlava

02.01.2015 / Zdeněk Drla

U mládežnických týmů Dukly Jihlava dochází k posunům v realizačních týmech. Juniorský tým povede do konce sezony nově dosavadní trenér starších dorostenců Patrik Augusta, od juniorů ke staršímu dorostu se přesouvá Petr Svoboda.
Hlavním úkolem nového trenéra juniorů je záchrana extraligy pro příští soutěžní ročník. Z tohoto důvodu nebudou trenérům A-týmu až do konce sezony k dispozici mladí hráči, kteří svoji veškerou energii a um budou soustředit právě k záchraně nejvyšší mládežnické soutěže.

Hned v první den nového roku 2015 proběhla na Horáckém zimním stadionu schůzka vedení klubu, trenérů A-týmu a trenéra juniorky. „Shodli jsme se na nutnosti pro zbytek sezony stanovit jako prioritu záchranu juniorského týmu v extralize. Trenér této kategorie tak bude mít k dispozici všechny hráče, které je možné pro tým využít. Jinými slovy je stopka pro hráče z juniorky pro zápasy A-týmu. Jejich jasným a jediným úkolem je teď udržet extraligu," vysvětluje jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban s tím, že pro trenéry A-týmu bude toto rozhodnutí znamenat určité omezení pro jejich práci při stanovení sestavy pro mistrovská utkání vzhledem k povinnosti nasazování mladých hráčů. Ostatně s tímto problémem se již několikrát během sezony, při kolizi zápasů A-týmu a juniorky, setkali. „Už do Kladna jsme jeli se šestnácti hráči v poli právě kvůli uvolnění hráčů do juniorky,“ doplňuje Ščerban.

Juniorský tým nově povede dosavadní trenér staršího dorostu Patrik Augusta, kterému budou dle možností k dispozici asistenti Viktor Ujčík a Richard Adam.

Ke staršímu dorostu se přesouvá Petr Svoboda s asistentem Karlem Nekvasilem - ten bude i nadále koučovat ligový mladší dorost B.