Měl jsem strach, abych týmu nezkazil tu sérii, říká navrátilec do sestavy Petr Mocek

27.01.2015 / Zdeněk Drla

Série pokračuje. Dukla Jihlava ve 48. kole první hokejové ligy vyhrála už podeváté v řadě, tentokrát naplno bodovala na ledě Kadaně. Do sestavy týmu trenérů Petra Vlka a Františka Zemana se po delší absenci vrátil obránce Petr Mocek. „Výsledek dobrý. Měl jsem strach, abych týmu nezkazil tu sérii, kterou nyní má,“ říká čtyřiatřicetiletý zadák. Červenožlutí vyhráli 3:2.

Z marodky se po delší době vrátit do soutěžního zápasu. A hned slavil výhru. Jihlava tentokrát uspěla na ledě houževnaté Kadaně a protáhla tak šňůru vítězných zápasů. Z devíti duelů vydolovala pětadvacet bodů. Ty zatím poslední tři přidala na severu Čech. „Výsledek Dukly dobrý. Před zápasem jsem se bavil s Tomášem Čachotským a měl jsem jediný strach, abych týmu nezkazil tu sérii, kterou nyní má. Málem to tak dopadlo, protože jsem byl u obou inkasovaných gólů, ale naštěstí se vyhrálo, takže série pokračuje a já jsem spokojený,“ hodnotí v kostce duel 48. kola Petr Mocek.

S týmem se začal na ledě připravovat minulý týden. Kvůli zranění chyběl trenérům poměrně dlouho. „Byly to dva měsíce, protože poslední zápas jsem odehrál 23. listopadu v Litoměřicích. Ta doba byla hrozně dlouhá. Navíc to zranění bylo charakteru, že člověk vlastně nemůže dělat nic, takže ten zápas podle toho taky vypadal,“ říká s trpkým úsměvem obránce nosící v Dukle pětku na dresu. „Byl jsem domluvený s trenéry, že to zkusíme a uvidíme, jak to bude vypadat, že mě nějak začlení do hry, abych se začal trochu připravovat na blížící se play-off. Dopadlo to lépe, než jsme očekávali. Těch střídání bylo nakonec víc, než jsme si dohodli. Musím ale říct, že nějaký pohybový limit tam pořád byl,“ popisuje.

Dukla odjela do Kadaně v kombinované sestavě. Chyběla řada členů základního kádru – zraněný Michal Důras, nemocný Adam Zeman či Richard Diviš, kterého povolala extraligová Olomouc, v první třetině byl nucen odstoupit kapitán Tomáš Čachotský... Naopak v kádru se objevila dvojice nových tváří. Z juniorského týmu karlovarské Energie, který ukončil své působení v MHL, hostují v Dukle do konce sezony Tomáš Harbakus a Matěj Zadražil (u slovenského obránce Denise Šimka se ještě vyřizují potřebné formality – pozn. aut.). Jak se ukázali v prvním zápase za Duklu? „Budeme je chválit, protože kritizovat umí každý, pochválit už málokdo. Já kluky rozhodně chválím. Zvládli to. Odehráli přesně to, co po nich trenéři chtěli: sráželi se, byli pro soupeře nepříjemní a byli v pohybu, což tito mladí kluci musí být. Navíc přidali gól a asistenci,“ přidává svůj pohled na výkon nováčků v týmu Petr Mocek. „Jako hráč, který hrál za nimi, jsem s nimi byl spokojený,“ doplňuje.

Spokojený je i se svým výkonem, i když očekává, že se bude neustále zlepšovat. „Pocity ze zápasu jsou dobré, přeci jenom dva měsíce byla dlouhá doba, takže jsem od sebe ani nečekal nějaké velké věci. Myslím ale, že je to na dobré cestě. Zapracoval jsem na tom já i moje fyzioterapeutka, nějak jsme se „dobelhali“ až k tomu stavu, který se teď bude zlepšovat a noha bude držet. Já doufám, že to bude v klidu,“ vysvětluje šikovný obránce.

„Na ledě jsem se cítil dobře, neměl jsem problémy s tím, abych byl, jak se říká zavařenej, takže věřím, že to bude dobré,“ uzavírá Petr Mocek.