Hlavně se musíme dát zdravotně do pořádku, říká brankář Sáblík

01.02.2015 / Martina Nová

Během utkání kladli benátští hokejisté silný odpor, který vyústil ve dva vyrovnávací góly. Nicméně v rozhodujících samostatných nájezdech za pomyslný delší konec lana táhla Dukla. Jednak když Jakub Schejbal jako jediný proměnil, a pak i stoprocentní výkon brankáře Lukáše Sáblíka nasměroval Jihlavu k druhému bodu. „Tak pro nás možná trošku škoda, dostali jsme vyrovnávací gól až v závěru po nějakých takových nedorozuměních ve vlastní třetině. Škoda, ale já si myslím, kdyby nám před zápasem někdo řekl, že povezeme dva body, tak určitě budeme spokojeni,“ říká gólman Dukly k jihlavskému bodovému zisku.

V první a ve druhé třetině byla Jihlava o krok na před, ještě ve valné většině třetího dějství hrála klidně a příliš nebláznila, ale ke konci jako by docházel dech. „Přijeli jsme docela v okleštěné sestavě, máme spoustu marodů, takže to, že jsme hráli dneska na málo lidí, bylo znát možná v závěru. Už jsme neměli tolik sil a o to cennější je pak ten bod v nájezdech,“ hledal příčinu druhého inkasovaného gólu Lukáš Sáblík.

Po nerozhodném stavu 2:2 utkání dospělo až na nájezdy. „Je to taková omletá fráze, že to je vždy loterie, ty nájezdy. Já se k tomu připojím,“ míní zkušený gólman. Co byl pro Lukáše Sáblíka asi nejtěžší moment? „Asi ten první nájezd, co šel vedle. Já jsem zbytečně brzy zacouval a udělal jsem strašně brzy zákrok, takže tam možná, kdyby to trefil k tyči nad beton, tak by to byl určitě gól. Byl jsem hodně zajetý, takže mě trošku zamrazilo, ale zas na druhou stranu měli jsme bod, tak jsem do toho nešel s nějakými dramaty,“ odhaluje tajemství svého klidu v závěru zápasu.

Čtete také: Od začátku jsem věděl, co budu dělat, říká úspěšný střelec Jakub Schejbal o nájezdové loterii

Po celou dobu se Dukla mohla spolehnout na vítr v zádech poháněný jihlavskými fanoušky, kteří vytvořili nádhernou atmosféru. „Jsem překvapený, kolik jich dnes přijelo. Vím, že poslední dobou jezdí hodně, ale dneska tady bylo opravdu dost lidí, takže paráda. Myslím, že byli slyšet celý zápas, fandili suprově, takže jen tak dál a hlavně, aby jim to vydrželo i na domácí zápasy,“ přeje si jihlavský muž v masce.

I když zbývají ještě dva zápasy v základní části, play-off se pomalými krůčky blíží. Jak se během následujících dní budou chystat Jihlavští? „Hlavně budeme odpočívat tento týden. Máme tam nějaký volno po těch dvou zápasech a potom dobře potrénujeme. Hlavně se musíme dát zdravotně do pořádku, poskládat zase ten mančaft, aby byl v té sestavě, kdy nám to šlapalo. Ono nám to šlape celkem pořád,“ usmívá se brankář Lukáš Sáblík. „Ale ne, potřebujeme se dostat zase trošku do té pohody. Říkám hlavně zdravotně a myslím si, že pak to půjde,“ zakončuje.

DĚKOVAČKA. Po vítězném utkání v Benátkách nad Jizerou nemohla chybět... Ta jihlavská, naše Dukla... Fanoušci i hráči si ji užili. Autor: Zdeněk Drla

Bitva o druhé až páté místo:

51. kolo: Kladno - Chomutov, Prostějov - České Budějovice, Jihlava - Ústí nad Labem, Třebíč - Benátky.
52. kolo: Kadaň - Kladno, České Budějovice - Litoměřice, Havířov - Jihlava, Ústí nad Labem - Třebíč.
Aktuálně: 2. Kladno 95 bodů, 3. České Budějovice 92 bodů, 4. Jihlava 92 bodů, 5. Třebíč 88 bodů.