Máme houževnaté mužstvo s velkou sílou, říká Karol Korím

03.02.2015 / Diana Váňová

V předposledním kole základní části se Dukla doma postavila proti ústeckému Slovanu. Jihlavští chtěli prodloužit jedenáct zápasů trvající neporazitelnost, Ústí zase bojuje o každý bod pro co nejlepší postavení pro play-off, nešlo očekávat nějaký jednoznačné utkání. Severočeši si po čtyřech výhrách zajistili účast ve vyřazovacích bojích a i v Jihlavě formu potvrdili, když si vypracovali vedení 2:0. Domácímu týmu se v napínavém závěru podařilo srovnat se soupeřem krok a vykřesat tak naději na další vítězství. „Do třetí třetiny jsme šli s tím, abychom to otočili. Máme houževnaté mužstvo, které má velkou sílu, což potvrdilo v posledních zápasech,“ pověděl po skončení duelu Karol Korím. Mocný finiš už ale červenožlutí hokejisté do vítězného konce nedotáhli, Slovanu podlehli po nájezdech.

Oba týmy si v posledních zápasech snaží zajistit co nejlepší výchozí pozici pro play-off a udržet si herní pohodu. Začátek lépe vyzníval pro hosty, kteří se dokázali v desáté minutě prosadit a ve druhé třetině si gólem v přesilové hře těsné vedení upevnit. „Nezačali jsme bůhvíjak suprově, což se nám potom vymstilo,“ připomněl gólově nevyvedený začátek Karol Korím. Dukla, seč se snažila, jak mohla, měla s přesným zakončením velké problémy. „Soupeř se dostal do vedení 2:0, nám se pak strašně špatně dostávalo do zápasu zpátky. Měli jsme tam hodně šancí, ale dost jsme to překombinovávali,“ všiml si Matěj Zadražil.

Po čtyřiceti minutách Jihlava prohrávala o dva góly a stále se jí nedařilo překonat hostujícího gólmana. „Po dvou třetinách jsme si museli něco říct v kabině, zvýšit hlas, abychom náš výkon otočili. Určitě to pomohlo. Do třetí třetiny jsme šli s tím, abychom to obrátili,“ přibližuje dění v kabině během přestávky slovenský zadák, který v české extralize hájí barvy Pardubic. „Řekli jsme si, že ve třetí třetině půjdeme do koncovky jednodušeji, což se nakonec vyplatilo,“ upřesňuje slova svého spoluhráče další nováček v týmu - karlovarský Zadražil.

Stále však zůstával ústecký Volke nepřekonán. V pětapadesáté minutě bylo ale nařízeno trestné střílení za faul na Marka Melenovského. Jedinečná šance, jak se dostat do zápasu a přiblížit se bodům. Ostřílený „Melys“ s nájezdem nespěchal, počkal si na reakci brankáře a s jistotou vrátil jihlavské akcie na burzu.

Nabuzení hokejisté vycítili šanci a usídlili se před brankou hostů, což nakonec znamenalo vyrovnání, kterého se ujal právě nováček v sestavě Jihlavských z lázeňského města: „Já jsem vyhrál buly na beka a snažil se jít do brány, puk se dostal k Aleši Jerglovi, ten mi to dal dobře mezi kruhy a já to trefil.“ Jak prosté, Jihlavě se důrazná a přímočará hra vyplatila.

V závěru zápasu ale domácí nemohli myslet na otáčení zápasu, jelikož se museli bránit při dvojnásobném oslabení. Při tom hráči Slovanu dokonce překonali Ritticha, nicméně sudí pro posunutou konstrukci branky označil gól za neplatný. „Musíme uznat, že fauly tam byly, rozhodčí to zapískal, jak to zapískal. Ale naštěstí obětavostí a výborným gólmanem Ríťou (Davidem Rittichem – pozn.aut.) jsme to ubránili. Máme houževnaté mužstvo, které má velkou sílu, což se potvrdilo v posledních zápasech,“ chválil za bojovnost a odhodlání Korím své spoluhráče.

Část prodloužení ještě domácí museli bránit, nicméně poté se sami pustili do útoku. Nejprve Jihlavským taktéž nebyla uznána branka, poté se jim nepovedlo proměnit přečíslení. „Škoda momentu v prodloužení, kdy jsme šli sami dva na bránu a neproměnili to, to by byla třešnička na dortu,“ mrzelo jednadvacetiletého obránce.

Na řadu tak přišly nájezdy. V nich se publiku předvedli tři mladíci – Zadražil, Harkabus a Schejbal. Úspěšný ale byl pouze první z nich, který si, po vzoru Marka Melenovského, počkal na pohyb gólmana. Dva body nakonec tedy bral soupeř. „Před zápasem jsme určitě mysleli na víc, ale po průběhu utkání jsme za něj rádi,“ uznává úspěšný střelec, že po dlouhém trápení je i bod zlatý.

Jihlava se po zaváhání Kladna a Českých Budějovic posunula tabulkou nahoru a stále může bojovat o druhé místo. Oba zpovídaní se shodli, že je to velká motivace a do Havířova se chystají pro další body. Ačkoliv se totiž Dukle nepodařilo výherní šňůru natáhnout, tu bodovou ano. V základní části na ní chybí poslední korálek, pro který se hokejisté vydají ve středu do Slezska.