Ice Flowers si na závodech ve švýcarském Zuchwilu vybruslily další zlato

13.02.2015 / Zdeněk Drla

Krasobruslařky týmu Ice Flowers klubu Dukla Jihlava-mládež se o minulém víkendu vrátily s dalším senzačním výsledkem, když zvítězily v silné konkurenci domácích týmů na mezinárodních závodech SYS CUP 2015 ve švýcarském Zuchwilu.

Do Švýcarska tým Ice Flowers sice odjížděl s nadějemi, ale ani trenérky předem nevěděly, jaký výsledek očekávat. Trenérka Vlaďka Pokorná před závodem popsala: „Na závod jedeme závodit výhradně s domácími švýcarskými týmy a vůbec netušíme, jaká na nás čeká atmosféra a kvalita soupeřek. Můžeme očekávat jakékoliv umístění mezi prvním až šestým místem.“ Další z trenérek úspěšných krasobruslařek Lucie Srníková ji doplnila: „Závodní jízda Ice Flowers je v této sezoně inspirovaná hudbou a stylem 60. let. Tvořily jsme ji už pro slečny, je ženštější, s náročnějšími komponenty a stavěly jsme také na výrazu a radosti z bruslení. Holky v loňské zlaté sezoně získaly hodně zkušeností a sebevědomí, a to vše chceme na závodech ukázat.“

Excelentní výkon týmu na závodech ve švýcarském Zuchwilu slova Lucie Srníkové jen potvrzuje. Holky svoji volnou jízdu prodaly před domácím publikem s nadšením, s úsměvem i s potřebnou razancí a rychlostí. Nad domácími týmy zvítězily rozdílem třídy a zaslouženě si z dalšího zahraničního závodu vezou zlaté umístění.

Ice Flowers již v minulém roce zvítězily na mezinárodních závodech v chorvatském Záhřebu a belgickém Turnhoutu, kdy dokázaly porazit deset týmů z celkem šesti evropských zemí. Ve Švýcarsku přidaly pět domácích týmů, které odsunuly na druhé až šesté místo v závodě kategorie Novice Basic. Za svoje úspěchy jsou závodnice nominovány na Sportovce okresu Jihlava a Sportovce Kraje Vysočina.

Tým nyní čeká na závody bohatý měsíc, první březnovou neděli budou obhajovat titul Mistryň České republiky ve Světlé nad Sázavou, první jarní víkend vyjedou na prestižní a bohatě zastoupený závod ISU v Budapešti a poslední neděli v březnu se v Jihlavě uskuteční tradiční závod Jihlavský Ježek.

Výsledky SYS CUP 2015 - kategorie Novice Basic

1. Ice Flowers CZE 28.16
2. Ice Cube SUI 23.34
3. Team Bernettes SUI 21.16
4. Cool Dreams Juvenile SUI 21.02
5. Pingus SUI 20.46
6. Starlight Basic Novice SUI 17.34