Série s Kladnem se za vyrovnaného stavu vrací do Jihlavy

24.02.2015 / Zdeněk Drla

Čtyři bitvy s kladenskými Rytíři jsou minulostí. Po dvou kláních v Jihlavě a dvou na Kladně je čtvrtfinálová série mezi historicky úspěšnými kluby vyrovnaná a za stavu 2:2 se vrací na Horácký zimní stadion.
Pátý zápas čtvrtfinále play-off mezi Duklou Jihlava a Rytíři Kladno začíná ve čtvrtek 26. února 2015 v tradičních 17:30 hodin. Přijďte podpořit Duklu do ochozů!

V sérii hrané na čtyři vítězství potvrdily oba týmy domácí nadvládu. Na Horáckém zimním stadionu dvakrát uspěla Dukla, na ČEZ stadionu slavili dvakrát kladenští Rytíři.

V pátém utkání se "bude lámat chleba". Potvrdí Dukla úspěšnou domácí bilanci z předchozích duelů? „Doufám, že doma přijde plný zimák a diváci nás poženou dopředu," prohlásil po čtvrtém duelu série, kdy Dukla padla v prodloužení, asistent trenéra Petra Vlka František Zeman. Vstupenky na páté utkání si můžete zajistit s předstihem v předprodeji (informace ZDE.)

Dukla doma stoprocentní

V dosavadních čtyřech zápasech série podávala Dukla skvělé výkony. První utkání v Jihlavě se rozhodovalo až v samostatných nájezdech (jako jediný uspěl kapitán červenožlutých Tomáš Čachotský - pozn. aut.), ve druhém domácí třikrát dotahovali kladenský náskok, který definitivně zlomili až pěti góly ve třetím dějství.

Rytíři na Kladně srovnali

Druhou dvojici čtvrtfinálových klání odehrála Dukla na kladenském ledě. A nutno podotknout, že to byla klání opravdu vyrovnaná. V neděli se jako první ujala vedení Dukla už v páté minutě, kladenští Rytíři ale otočili třemi góly. K ataku zavelel ve vlastním oslabení Richard Diviš, srovnával Jiří Dobrovolný. To se psala 45. minuta. O tři minuty později přišel úder Kladenských, na který již Dukla nedokázala zareagovat.

Pondělní duel probíhal zcela jinak. Slušně zaplněný kladenský stadion čekal na první gól až do konce druhé třetiny, když se prosadil Jan Eberle. Dukla odpověděla dvěma přesilovkovými góly ve třetím dějství. Domácí srovnávali pět a půl minuty před koncem. Na řadu přišlo prodloužení. A byli to nakonec Rytíři, kteří slavili druhé domácí vítězství díky dorážce Davida Stacha.

Po čtyřech zápasech je tak stav série 2:2. Rozhodnou následující duely. Jisté je nyní to, že pátý zápas sehrají oba soupeři ve čtvrtek 26. února na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě, šestý je na programu v neděli 1. března opět na Kladně. Ve čtvrtečním zápase by měli mít trenéři k dispozici gólmana Davida Ritticha.

VYROVNANÝ STAV. Po čytřech zápasech je stav série mezi Duklou Jihlava a Rytíři Kladno nerozhodný 2:2. Ve čtvrtek se bude hrát znovu v Jihlavě, v neděli na Kladně. Foto: Josef Plechatý

Program čtvrtfinále play-off

Ve čtvrtfinále play-off pokračují už pouze tři dvojice. Prvním semifinalistou se stali hokejisté Horácké Slavie Třebíč, kteří v nejkratším možném termínu vyřadili AZ Havířov. Blízko postupu mají i Piráti Chomutov, kteří vedou nad ústeckým Slovanem 3:1 na zápasy. Série mezi Motorem a Benátkami a Jihlavaou a Kladnem jsou vyrovnané.

5. zápasy: čtvrtek 26. února 2015

Piráti Chomutov - HC Slovan Ústí nad Labem (17:30)
ČEZ Motor České Budějovice - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno (17:30)

6. zápasy: neděle 1. března 2015

(příp.) HC Slovan Ústí nad Labem - Piráti Chomutov (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - ČEZ Motor České Budějovice (17:00)
Rytíři Kladno - HC Dukla Jihlava (18:00)