V zápasech jihlavských žáků bylo k vidění spousty branek

26.02.2015 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Martina Pykala cestovali v sobou do Přerova a v pondělí do Třebíče. Mladší žáci C si dovezli ze dvou duelů dva body. Starší žáci A byli naopak stoprocentní a do tabulky si připsali čtyři body. Svěřenci Tomáše Dzurika cestovali v sobotu do Chotěboře v neděli hostili Havlíčkův Brod. Mladší žáci D si z ledu soupeře dovezli bod za remízu 3:3. Starší žáci B v obou zápasech svým soupeřům podlehli.

Starší žáci A

24. kolo: Přerov - Jihlava 2:8 (1:1, 1:5, 0:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: Chlubna (V. Brož), V. Brož (Juda), Najman, V. Brož (Svoboda), V. Brož (Rašín), Zadražil (Juda), V. Brož (Svoboda), Chlubna (Rašín). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (31. Krejčí) - Homola, Sapík, Rašín, Martinů - Zadražil, Juda, Kohout - Svoboda, Najman, V. Brož - Chlubna, Čermák, Racek.

„Kluci od začátku do konce utkání šli za naším společným cílem a to připravit domácím první porážku v celé dosavadní soutěži. To se nakonec podařilo a objektivně zcela zaslouženě. Hrál se pěkný, rychlý hokej, se spoustou šancí na obou stranách. Výkon celého mužstva byl dnes dobrý," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

25. kolo: Třebíč - Jihlava 0:10 (0:3, 0:3, 0:4)
Branky a nahrávky Jihlavy: Chlubna (Najman), Sapík (V. Brož), V. Brož (Najman), Najman (Rašín), Zadražil, Juda (Rašín), Čermák (Chlubna), Najman (Sapík), Racek (Rašín), Najman (V. Brož). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (31. Krejčí) - Homola, Poledna, Rašín, Martinů - Zadražil, Juda, Kohout - V. Brož, Najman, Sapík - Chlubna, Čermák, Racek.

„Kluci přistoupili k zápasu hodně vlažně a houževnatý soupeř měl dnes pár šancí, které klidně nějaký gól mohly přinést. Postupně jsme přidávali na tempu a ke konci zápasu už to byla opět hra na jednu branku. Domácí dnes ale s námi odehráli asi nejlepší zápas v sezóně a jejich snaha se mi líbila," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 25. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

Nadstavba 10. kolo: Chotěboř - Jihlava 7:1 (2:1, 3:0, 2:0)
Branka Jihlavy: 8. P. Buzek. Nejlepší hráči Jihlavy: Michal Poledna, Petr Buzek.
Sestava Jihlavy:
Pavlas (34. Hrubý) – Přibil, Poledna, J. Buzek, Rampír, Štoll - Havel, P. Brož, Kochrda – P. Buzek, Machovský, Nosek - Pokorný.

„První část hry byla vyrovnaná a kluci se snažili být aktivní. Rozehráli jsme několik slibných akcí, kde nám v daných situacích scházela větší šikovnost. V druhé části jsme vyprodukovali několik zbytečných faulů a domácí dokázali přesilové hry využít. Poté jsme již neměli fyzické síly a kvalitu na zvrat v utkání," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Nadstavba 11. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 2:11 (1:3, 0:2, 1:6)
Branky a nahrávky Jihlavy: 6. Kochrda (P. Brož), 51. Havel. Nejlepší hráč Jihlavy: Michal Poledna.
Sestava Jihlavy:
Pavlas (32. Falta) – Přibil, Poledna, J. Buzek, Nosek, Štoll - Havel, P. Brož, Kochrda – P. Buzek, Machovský, Rampír - Pokorný.

„Jednoznačné utkání, kde soupeř byl hokejovější. Bohužel hosté se potýkají s marodkou, zápas A týmu odložili a některé hráče využili v dnešním utkání a výkonnostně jsme se jim rovnat nemohli. Většina kluků hrála na hranici svých možností," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 11. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

24. kolo: Přerov - Jihlava 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Melenovký (Bína, Vranka), Menšík (Vranka). Nejlepší hráč Jihlavy: Jakub Novák.
Sestava Jihlavy:
Maláč (31. D. Novák) - Sapík, Adam, Moravec, Chvátal, Vranka, J. Novák - Pavelec, Mlejnek, Polodna - Menšík, Michalčuk, Štorek - Melenovský, Bína, Báťa.

„Dvě třetiny se nehrál příliš pohledný hokej ani z jedné strany. Ve třetí části jsme byli výrazně více na kotouči, byli jsme asi šestkrát sami před brankářem, přestříleli domácí 13:3, přesto jsme prohráli i tuto třetinu a celý zápas. Je to několikáté utkání, kdy jsme si ho prohráli sami neproměněnými šancemi," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

25. kolo: Třebíč - Jihlava 1:13 (0:3, 0:4, 1:6)
Branky a nahrávky Jihlavy: Menšík (Štorek), Menšík (Štorek), Menšík (Michalčuk), Bína (Melenovský, Báťa), Menšík (Štorek), Michalčuk (Menšík), Bína (Melenovský), Adam (Michalčuk), Adam (Michalčuk), Menšík (Adam), Melenovský (Chvátal), Melenovský (Štorek), Melenovský (Sapík). Nejlepší hráči Jihlavy: Tobias Adam, Matouš Menšík.
Sestava Jihlavy:
Maláč (32. D. Novák) - Sapík, Adam, Moravec, Chvátal, J. Novák - Vranka, Mlejnek, Polodna - Menšík, Michalčuk, Štorek - Melenovský, Bína, Báťa.

„Dnes jsme té hokejové krásy za úvodní dvě třetiny mnoho neviděli. Na třetí třetinu jsme důkladně zamíchali sestavou a bylo to to správné oživení. Tato část už nabídla několik pěkných momentů a za tu jedinou dnes můžu kluky trošku pochválit," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 25. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

Nadstavba 10. kolo: Chotěboř - Jihlava 3:3 (2:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 32. Sedlák (Zdarsa), 34. Zdarsa, 44. Číhal (Lagron). Nejlepší hráči Jihlavy: Lukáš Číhal, Šimon Zdarsa, Filip Sigmund.
Sestava Jihlavy:
Sigmund - Číhal, Augusta, Kret, Zdarsa, Vovsík - Kudrna, Jungwirth, Machovský - F. Brož, Sedlák, A. Buzek - Lagron, Kain, Němec.

„Úvod utkání jsme zaspali a již v 6. minutě domácí vedli 2:0. Postupně jsme se rozkoukali, naše hra začala mít spád a šance se poté přelévaly na obou stranách. Mohli jsme jich mít ještě daleko více, trochu nám vázlo rozhodování ve finální fázi, nicméně kluci opět hráli jako tým, snažili se kombinovat a utkání mělo svojí kvalitu. Téměř celých závěrečných deset minut jsme hráli v oslabení, kde kluci projevili zodpovědnost, bojovnost i zarputilost a nakonec zaslouženě uhráli s lídrem soutěže remízu," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Nadstavba 11. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 4:5 (0:1, 2:3, 2:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 23. Peš (Kret), 34. Fábry (Jungwirth), 48. Fábry (Jungwirth), 51. Fábry (Vovsík). Nejlepší hráč Jihlavy: Andrej Fábry.
Sestava Jihlavy:
Tesař (30. Sigmund) - Číhal, Augusta, Port, Vovsík, Kret - Fábry, Peš, Jungwirth - Zdarsa, Sedlák, Machovský - Lagron, Hasaj, Kain - Polák.

„Úvod utkání byl z naší strany parádní a kluci zaslouží velkou pochvalu. Celých 14 minut se hrálo na jednu bránu, bohužel jsme z toho nevytěžili žádný gól a hosté z první šance naopak skórovali. Poté byl celý zápas ovlivněn řadou oslabení na obou stranách. Sice po zápasech s Pardubicemi a Chotěboří bylo toto utkání kvalitou z obou stran o něco slabší, přesto jsem spokojen. Hosté si šance vytvářeli ve zmíněných přesilovkách. My byli dle mého hokejovější ve hře 5 na 5 a to i přes mladší sestavu než soupeř, což je velice pozitivní. Všechny 4 branky nám vsítili hráči ročníku 2005," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 11. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.