Malí Dukláci vybojovali na turnaji v Pardubicích zlato

09.03.2015 / Zdeněk Drla

Na přelomu února a března vyrazili malí Dukláci na turnaj do Pardubic. Během dvou dnů se zde účastnili Memoriálu Miroslava Ponera. A z turnaje vypsaného pro hráče ročníku narození 2005, na nímž převzal patronát pardubický sportovní manažer Dušan Salfický, si přivezli zlato.

Jubilejního čtyřicátého Memoriálu Miroslava Ponera se ve dnech 28. února a 1. března účastnilo v pardubické Tipsport areně pět týmů, vedle domácích hráčů a malých Dukláků to byly týmy Nymburka, Mladé Boleslavi a Hradce Králové.

Zápasy se hrály systémem každý s každým 2x20 minut, kdy každá dvacetiminutovka byla hodnocena jako zvláštní zápas.

„První den jsme hráli s Nymburkem. Vyhráli jsme 4:1 a 11:0, poté jsme se střetli s Hradcem Králové, kdy obě části zápasu byly vyrovnané. V první jsme remizovali 2:2, druhou pak vyhráli 1:0," prozrazuje výsledky turnaje vedoucí týmu Patrik Bakus.

Druhý hrací den narazila Dukla Jihlava na Mladou Boleslav. „První mimizápas jsme vyhráli 4:1, ve druhém pak prohráli 1:2," doplňuje Bakus. O prvenství v turnaji rozhodli malí reprezentanti Dukly Jihlava v závěrečném "dvojsouboji" s domácími Pardubicemi. A v něm se jim dařilo náramně. „Po těchto výsledcích 4:0 a 8:8 jsme se stali jasným vítězem turnaje," uzavírá Patrik Bakus.

Gólmani: Jiří Tesař, Filip Sigmund
Obránci: Vojtěch Port, Martin Matějíček, Denis Jeletz, Jakub Hrubý, Dominik Löffler
Útočníci: Andrej Fábry, František Brož, Hynek Peš, Patrik Bakus, Václav Kudrna, Matouš Kazda, Filip Procházka, Eduard Růžička, Oldřich Novák, David Buzek

ZLATO PRO DUKLU. Malí hokejisté Dukly Jihlava vyhráli v Pardubicích zlaté medaile.