V Havlíčkově Brodě skončila Dukla na druhém místě

05.04.2015 / Jaroslav Wollmann

Od pátku 27. března do neděle 29. března se v Havlíčkově Brodě uskutečnil velmi prestižní Memoriál Martina Čecha. Mládežnický turnaj se koná se počet tragicky zesnulého odchovance havlíčkobrodského hokeje a každý rok nabízí parádní podívanou. Vyjma domácího klubu se turnaje zúčastnily celky Dukly Jihlava, Komety Brno, Hvězdy Praha, Zbraslavi a německého Weidenu. Memoriál se hrál systémem každý s každým na 2 x 20 minut.

Výsledky Dukly Jihlava

Jihlava - Havlíčkův Brod 3:0

„Výborné utkání hned na úvod turnaje. Soupeř posílen o některé hráče z Kolína byl dnes dobrým soupeřem. Kluci ale po celý zápas vynikali lepším pohybem, všude jsme byli o kousek dřív a udávali tak tempo hry. Konečný výsledek byl odpovídající tomu, co se odehrávalo na hřišti," řekl po zápase trenér Martin Pykal.

Jihlava - Kometa Brno 2:2

„Ranní utkání mělo z obou stran pomalý rozjezd. Poté se ale mužstva rozehrála do parádní podívané. K vidění byly krásné hokejové momenty a množství brankových příležitostí, nechyběl pohyb, důrazná hra i hezké kombinace. Konečná remíza je spravedlivá," řekl po zápase trenér Martin Pykal.

Jihlava - Weiden 13:0

„Německý Weiden patřil na tomto turnaji jednoznačně k nejslabším týmům. Ani v jednom utkání nedokázal vstřelit branku, a tak byl tento zápas spíše honbou za lepším skóre. Hráči si s chutí zastříleli a vyzkoušeli si některé věci, které v jiných těžších utkáních ne vždy vyjdou," řekl po zápase trenér Martin Pykal.

Jihlava - Hvězda Praha 8:0

„Do utkání kluci doslova vlétli a o výsledku zápasu prakticky rozhodli hned v první části. Hráli s obrovskou chutí a ve všech činnostech soupeře přehrávali. Za tento výkon si kluci vítězství plně zasloužili," řekl po zápase trenér Martin Pykal.

Jihlava - Zbraslav 5:4

„V tomto ranním utkání nás čekal z mého pohledu velice kvalitní soupeř, který měl ve svých řadách výborné individuality. Na hráčích již byla patrná únava. Po většinu zápasu jsme dotahovali, ale mužstvo ukázalo svou sílu a dokázalo vývoj tohoto měření sil otočit v náš prospěch. Toto střetnutí nás stálo hodně sil, které nám následně chyběly ve finále, ale jsem rád, že jsme zápas zvládli a vyhráli tak základní skupinu právě před finálovým soupeřem Kometou Brno," řekl po zápase trenér Martin Pykal.

Finále: Jihlava - Kometa Brno 0:3

„Toto utkání již bylo pro hráče hodně o vůli a bylo jasné, že kdo dá první branku, bude v psychické výhodě. Začali jsme lépe než soupeř, vytvořili si více šancí, ale výborně chytající brankář neměl s našimi střelami, které ale upřímně nebyly tak nebezpečné jako v předešlých zápasech větší problémy. Poté jsme sice udělali dvě hloupé chyby, které Kometa potrestala, ale kluci se snažili a rozhodně nic nevzdávali. Rozhodující byla třetí branka, které sice předcházel jasný faul na našeho hráče, ale místo přesilové hry jsme inkasovali potřetí. Poté jsme již neměli sílu na jakýkoliv zvrat a soupeř si vítězství pohlídal. Rozhodlo proměňování šancí, větší vyrovnanost hráčů v řadách soupeře a tím i více sil v některých momentech. Kluci ale zaslouží za to, jak se zde prezentovali pochvalu," řekl po zápase trenér Martin Pykal.

Konečná tabulka

1. Kometa Brno
2. Dukla Jihlava
3. Slavoj Zbraslav
4. Rebel Havlíčkův Brod
5. Hvězda Praha
6. Weiden