A-tým trénoval v drobném dešti na dráze. S Dukláky poměřili síly školáci

26.05.2015 / Zdeněk Drla

Další z tréninků první fáze letní přípravy absolvoval A-tým Dukly Jihlava na atletickém stadionu Na Stoupách. Na programu byly třeba krátké sprinty. „Pro každého hokejistu jsou tyto krátké vzdálenosti příjemnější, než dlouhé běhy," glosuje útočník Michal Důras úterní dopolední trénink. Snažení Dukláků na atletické dráze sledovala z tribuny skupina osmáků ze Základní školy Křížová. Osm chlapců pak část tréninkové jednotky, zmíněné sprinty, absolvovalo spolu s hráči. „Měli tam slušné běžce," hodnotí výkony teenagerů Michal Důras.

Počasí v letní přípravě povětšinou Dukle přeje. V úterý dopoledne tomu ale tak nebylo. Při tréninku na atletickém stadionu Na Stoupách drobně poprchalo. „Nevadilo mi to. Určitě by bylo asi příjemnější běhat za sluníčka, kdyby nepršelo, ale dnes to nebylo tak dlouhé, takže se to dalo vydržet," hlásí útočník Michal Důras.

Po úvodním výklusu a zapracování čekaly na družinu trenéra Petra Vlka krátké sprinty na tartanové dráze. „Tyhle kratší vzdálenosti jsou pro každého hokejistu příjemnější, než dlouhé běhy. Víc se to blíží tomu, co děláme při hokeji, protože tak ten start, ten výbuch, musí být," poznamenává jeden z nejzkušenějších hráčů týmu.

Celý trénink sledovala z tribuny skupina osmáků ze Základní školy Křížová v Jihlavě. V závěru se dokonce osmička kluků do dukláckého tréninku zapojila aktivně. Při sprintech se vždy mezi dva hokejisty postavil jeden ze školáků. a měření to bylo zajímavé. „Zrovna se mnou a Malčínym (Ondřej Malec - pozn. aut.) a před námi ve dvojici Kaby s Kuřetem (Tomáš Kaláb, Martin Kuřítko) tam měli slušné běžce. Byla to ze začátku hoňka," směje se Michal Důras. I když se dravé mládí snažilo, ve finále zvítězila kondička zkušených sportovců. „Kluci na to nebyli ani pořádně oblečení, ale snažili se. Bylo to každopádně zajímavé srovnání," uzavírá Michal Důras.

VIDEO: Trénink Dukly Jihlava na dráze Na Stoupách

Autor: Zdeněk Drla

VIDEO: S hráči poměřili síly osmáci ze ZŠ Křížová

KDO BUDE RYCHLEJŠÍ? Osm chlapců poměřilo síly s hráči Dukly Jihlava. Padesátimetrový úsek dráhy byl rozdělen na tři úseky: prvních dvacet metrů běželi naplno, dalších deset metrů volně, zbývajících dvacet opět naplno.

Autor: Zdeněk Drla

DÁRKY. Osmáci ze Základní školy Křížová dostali na tréninku drobné dárky a upomínkové předměty od Dukly Jihlava. Foto: Zdeněk Drla