Smlouvu s Duklou podepsali další hráči

03.06.2015 / Zdeněk Drla

Letní příprava A-týmu se přehoupla do své druhé poloviny, vrcholí i jednání o nových smlouvách. V průběhu května podepsal jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban kontrakty hned s několika hráči. Naposledy to byl útočník Josef Skořepa, Filip Seman či Marek Prokš. O místo v kádru bojuje obránce Martin Parýzek, hostovat z Olomouce bude celou sezonu na Vysočině útočník Richard Diviš.

Nové kontrakty uzavřeli útočníci Josef Skořepa, Filip Seman či Ondřej Malec. Bývalý kapitán Benátek nad Jizerou Josef Skořepa bude hostovat v Dukle Jihlava celou sezonu. Útočník Filip Seman se upsal na další dva roky.

⇒ Hráči se smlouvou

Útočníci:
Lukáš Anděl, David Březina, Marek Melenovský, Michal Důras, Martin Kuřítko, Lukáš Jícha, Ondřej Malec, Filip Seman, Josef Skořepa, Marek Prokš (Tomáš Harkabus, Jakub Flek, Martin Kohout)

Obránci:
Miha Štebih, Jiří Dobrovolný, Filip Dundáček, Vojtěch Zadražil, Tomáš Kaláb (Tomáš Kvapil, Denis Šimek, Ondřej Šafář)

Pozn.: V závorce jsou uvedeni hráči z Karlových Varů, kteří jsou pod smlouvou ve svém mateřském klubu.

„Filipovi končila smlouva, proto jsme jednali o nové. Ta je podepsána na dva roky s opcí," informuje jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Své podpisy pod nové smlouvy připojili i další hráči. „U Martina Kuřítka jsme uplatnili opci, Ondřej Malec podepsal na další dva roky s dvouletou obcí. Dnes (ve středu 3. června - pozn. aut.) podepsal novou smlouvu útočník Marek Prokš," vypočítává další jména Ščerban. „V této chvíli je v jednání už jen smlouva s Lukášem Sáblíkem," doplňuje první muž klubu s tím, že tato jednání by měla být dotažena do konce v nejbližší době.

O místo v kádru Dukly bojuje i řada mladíků. „Hráči z karlovarské Energie jsou pod smlouvou v Karlových Varech. Po loňské zkušenosti, kdy jsme byli s hráči z Varů spokojeni a i karlovarský klub byl spokojen například s tím, jaký tu udělal progres Matěj Zadražil, jsme se domluvili, že budeme v této spolupráci pokračovat. Je to postavené tak, že jde o hostování na celou sezonu. Hlavním úkolem hráčů, kteří si zde vybojují pozici a získají místo v týmu, je odehrát celou sezonu tady a udělat co nejlepší výsledek. Nejsme však farmou," vysvětluje Ščerban.

V pondělí se k týmu, jenž pod vedení trenérů Petra Vlk a Františka Zemana polyká dávky první fáze letní přípravy, připojil obránce Martin Parýzek. „Stále se ještě díváme po náhradě za Tomáše Čachotského, takže máme stále jedno otevřené "okénko" v útoku, v obraně pak jedno až dvě. Martin je tady na zkoušku. Záleží na něm, zda si vybojuje místo v sestavě a smlouvu," uzavírá Bedřich Ščerban.

Šestadvacetiletý obránce Martin Parýzek, odchovanec píseckého hokeje, má na svém kontě přes sto extraligových startů, v minulé sezoně působil v Havlíčkově Brodě a v českobudějovickém Motoru.

V nejbližších dnech se do přípravy A-týmu Dukly zapojí útočník Richard Diviš. Ten bude v Jihlavě hostovat do konce sezony z extraligové Olomouce. „Pojedeme se podívat i na kemp ruských hráčů," nevylučuje hledání možných posil na východ od našich hranic Bedřich Ščerban.

JOSEF SKOŘEPA. Třiatřicetiletý útočník, bývalý kapitán Benátek nad Jizerou, bude v Dukle hostovat celou sezonu. Na červenožlutém dresu bude nosit číslo 81. Foto: Zdeněk Drla

FILIP SEMAN. Devětadvacetiletý hráč podepsal novou dvouletou smlouvu. Foto: Zdeněk Drla

ONDŘEJ MALEC. Také třiadvacetiletý řízný útočník se upsal Dukle na další dva roky. Foto: Zdeněk Drla