Všechny extraligové mládežnické týmy Dukly se představí na domácím ledě

09.09.2015 / Tomáš Lysý

Druhý herní týden mají před sebou mládežnické extraligové celky Dukly Jihlava. Jako první zahájí svůj zápas mladší dorostenci, kteří se ve čtvrtek od 15:45 utkají doma s Mladou Boleslaví. Stejný den čeká zápas také juniory, zajíždějící na led Komety Brno. V pátek v 18 hodin se na domácím ledě poprvé v sezoně představí starší dorost, který poměří síly s Letňany. O den později v pravé poledne budou chtít junioři proti Třinci navázat na domácí výhru z minulého týdne proti Olomouci, ve stejný den cestuje starší dorost do Mladé Boleslavi. Extraligový týden uzavřou v neděli od 12:30 mladší dorostenci utkáním v Liberci.

Junioři jedou do Brna a přivítají Třinec

Extraliga juniorů má za sebou první kolo a pokud poměříme Jihlavu, Brno a Třinec, nejlépe vyšel úvodní zápas z tohoto trojlístku právě jihlavské Dukle. Červenožlutí odehráli proti Olomouci poměrně dobrý zápas se spoustou šancí, jenže ještě v závěru prohrávali o gól. Patnáct vteřin před koncem ale vyrovnal Daniel Kolouch a samostatné nájezdy ovládla Dukla díky trefě Lukáše Valy v sedmé sérii a také díky Josefu Kořenářovi, který v nájezdech neinkasoval. Nyní Dukla nastoupí ve čtvrtek 10.9. od 18:00 na ledě Komety a v sobotu 12.9. přivítá doma od 12 hodin Třinec.

HC Kometa Brno sehrála úvodní zápas také na domácím ledě, avšak proti Vítkovicím neuspěla. Již od druhé minuty prohrávala, a i když Dupljaku v padesáté minutě vyrovnal, minutu a čtvrt před koncem vystřelil hostům tři body Ollender. Zápas bude pikantní pro brněnské hráče Liridona Dupljaka a Filipa Nováčka, kteří za juniory Dukly loni nastupovali. Zkušenosti z mladšího dorostu červenožlutých má také Tomáš Harvánek.
Loňské vzájemné zápasy: Jihlava - Brno 1:4, Brno - Jihlava 3:1.

HC Oceláři Třinec dopadli v prvním kole o něco lépe než Kometa. Slezané na ledě Zlína museli třikrát dotahovat vedení soupeře, což se jim třikrát povedlo, naposled pět minut před koncem. Samostatné nájezdy už dopadly lépe pro Zlínské. Před sobotním zápasem v Jihlavě čeká Třinec ještě čtvrteční duel v Olomouci.
Loňské vzájemné zápasy: Třinec - Jihlava 4:3, Jihlava - Třinec 0:4.

Starší dorost změří síly doma s Letňany a v Mladé Boleslavi

Jihlavští starší dorostenci mají za sebou již dva zápasy. Minulý týden dokázali svěřenci kouče Štěpána Moravce uzmout tři body na ledě Pardubic, které porazili 6:2. Dva góly vstřelili Vladimír Oščádal s Tomášem Mejzlíkem, po gólu si připsali Aleš Heinrich a Milan Strnad. O den později jihlavským mladíkům výsledkově příliš nevyšel duel proti regionálnímu rivalovi z Havlíčkova Brodu, kterému na jeho ledě podlehli 0:4. V pátek 11.9. v 18:00 bude Dukla bojovat doma proti Letňanům, o den později v 16:00 bude vhozeno úvodní buly zápasu Mladá Boleslav – Jihlava.

letňanští Letci jsou na tom po dvou kolech stejně jako jejich páteční soupeř, i když s mnohem horším skóre. To je zapříčiněno zejména demolicí v prvním kole na ledě Brna, odkud si Pražané dovedli vysokou porážku 1:9. O den později si ale Letňany doma napravily chuť a po boji porazily Pardubice 5:4. Václav Zídek a Jan Kučera mají po dvou zápasech na kontě dva góly.
Loňské vzájemné zápasy: Jihlava - Mladá Boleslav 8:2, Mladá Boleslav – Jihlava 4:3 sn., Jihlava - Mladá Boleslav 4:0, Mladá Boleslav - Jihlava 2:3.

Také Mladoboleslavští mají po dvou kolech stejný počet bodů jako Dukla a Letňany, ale nejlepší skóre. V prvním zápase si přivezli třígólovou výhru z ledu Hradce Králové (1:4), ale o den později nestačili na domácím ledě na Brno, kterému těsně podlehli 2:3. Útočník Patrik Straka si v obou utkáních připsal jeden gól.
Loňské vzájemné zápasy: Jihlava - Letňany 4:2, Letňany - Jihlava 2:4.

Mladší dorost nastoupí doma proti Boleslavi a v neděli na ledě Liberce

Mladší dorostenci vstoupili do sezony již minulý týden v úterý, kdy se střetli s Motorem. Na ledě Jihočechů se Dukla gólově neprosadila, naopak inkasovala třikrát. Ani další zápas nebyl pro Jihlavu jednoduchý, neděli jí čekalo derby v Havlíčkově Brodu. Červenožlutí mladíci ale zápas zvládli. Góly Adama Najmana a Jaroslava Musila poslaly Duklu do dvougólového vedení a Brodští v závěru už jen korigovali na 1:2. Třetí zápas sezony čeká mladší dorost ve čtvrtek v 15:45 doma proti Mladé Boleslavi, v neděli od 12:30 změří síly na ledě Liberce.

Mladá Boleslav vstoupila do sezony hodně podobně jako její čtvrteční protivník. V prvním zápase totiž na ledě Žďáru nad Sázavou gól nevstřelila, dva dostala. Druhé kolo však vyšlo Středočechům o hodně lépe, doma porazili Motor těsně 3:2.
Loňské vzájemné zápasy: Mladá Boleslav – Jihlava 2:3 sn., Jihlava - Mladá Boleslav 3:1, Jihlava - Mladá Boleslav 3:1, Mladá Boleslav - Jihlava 1:8, Jihlava - Mladá Boleslav 5:3, Mladá Boleslav - Jihlava 1:3.

Bílí Tygři jsou spolu s Hradcem Králové a Spartou lídrem mladšího dorostu skupiny střed. Po dvou kolech se vyhřívají na čele tabulky díky nejlepšímu skóre, které získali přesvědčivými výhrami 5:2 v Brně a hlavně doma 7:0 nad Žďárem nad Sázavou. Obří zásluhu na těchto výhrách má Jan Jeník, který vstřelil rovnou polovinu gólů svého týmu, navíc na další dvě branky nahrál.
Loňské vzájemné zápasy: Liberec - Jihlava 1:0, Jihlava – Liberec 3:2 sn., Liberec – Jihlava 3:2 sn., Jihlava – Liberec 4:3 sn., Liberec – Jihlava 3:2 sn., Jihlava - Liberec 3:2.

Další zápasy jihlavské mládeže:

Liga mladšího dorostu: Jihlava „B“ – České Budějovice „B“, neděle 13.9.2015 ve 12:00 (HZS)
Liga starších žáků A: Jihlava – Přerov, neděle 13.9.2015 v 16:30 (HZS)
Liga starších žáků B: Jihlava – Ledeč nad Sázavou, sobota 12.9.2015 ve 16:30 (HZS)
Liga mladších žáků C: Jihlava – Přerov, neděle 13.9.2015 ve 14:30 (HZS)
Liga mladších žáků D: Jihlava – Ledeč nad Sázavou, sobota 12.9.2015 ve 14:30 (HZS) a Jihlava – Moravské Budějovice, neděle 13.9.2015 v 11:30 (zimáček).