Jsme rádi, že jsme zopakovali vítězství, radoval se Dávid Gríger

13.09.2015 / Diana Váňová

První domácí zápas nové sezóny mají za sebou hokejisté Jihlavy. Ve druhém kole WSM Ligy potvrdili svoje předchozí vítězství na ledě Litoměřic, když si poradili s ústeckým Slovanem 4:1. „Byl to první domácí zápas, chtěli jsme se předvést, takže to možná bylo trochu nervózní. Jsme rádi, že se nám podařilo zopakovat vítězství,“ pochvaluje si Dávid Gríger konečný výsledek, ke kterému přispěl gólem.

V prvních minutách se oba týmy spíše oťukávaly a netvořily si moc šancí. Klidné vody rozvířil až na konci třetiny Josef Skořepa, když si pohrál s gólmanem, který si nakonec puk srazil do branky sám. Tím se Jihlavští trochu dostali do tempa a od druhé třetiny už měli nad hostujícími Severočechy herní převahu. „Věděli jsme, že první zápas bude těžký. Byla u nás trochu i nervozita. Pak jsme si srovnali hlavy, začali bruslit a dopadlo to dobře,“ přiznal po zápase počáteční neklid po Grígerovi také Miha Štebih.

Zrychlený pohyb a agresivnější hra přinesly domácím ovoce. Skořepa přidal druhou branku, měl šance i na zkompletování hattricku, ale nakonec se musel spokojit pouze s dvěma body a tyčkou. „Já bych mu to samozřejmě přál, ale myslím, že on sám nechtěl dát tři branky, aby nemusel platit do kasy,“ dobíral si zkušeného spoluhráče nový mladík v týmu, Dávid Gríger. Legrácky si mohl slovenský útočník dovolit, ve třetí třetině se totiž prosadil také, když navyšoval skóre na 4:0. „Už v Litoměřicích jsem měl šanci, trefil jsem tyčku, takže teď jsem si moc nevěřil, že gól dám. Je to pro mě povzbuzení, že jsem se chytnul,“ usmíval se Gríger, který, jak se diváci mohli přesvědčit během jeho oslavy gólu, měl z branky nefalšovanou radost.

Dávid Gríger rozšířil řady mladíků z Karlových Varů objevujících se v této sezóně v dresu Jihlavy. „Moc jsem tam nehrál, takže jsme se s vedením a trenérama dohodli, že bude lepší, když se někde vyhraju, než abych seděl na lavičce,“ popisoval dvacetiletý pravák svou cestu na Vysočinu. Jelikož ve svém mládežnickém týmu Popradu a karlovarské juniorce sbíral body, chtěl by na to navázat i ve svém novém působišti. „Bylo by to super, ale hlavně chci být prospěšný týmu, hlavně aby vyhrávalo mužstvo. Potom ty body už přijdou. Nejdůležitější je, aby byla v mužstvu pohoda.“ Zatím si v červenožlutém dresu nevede špatně, ale je si vědom, že místo tu nemá jisté a musí na sobě pořád pracovat: „Proto jsem tady. Musím bojovat a uvidím, co bude dál,“ říká pokorně Gríger.

Hned na úvod WSM Ligy čeká na týmy vložené pondělí, Dukla v něm zajíždí na led Šumperku. Loni se odtud v prvním zápase vrátila s nepořízenou, protože na stadionu selhala technika. „Snad se letos nic podobného opakovat nebude. Můj oblíbený tým to není, nehraje se mi u nich dobře, je to tam takové zvláštní,“ přiznal Miha Štebih, že se na dalekou cestu moc netěší. „Ale zvládneme to, jsme dobře připravení, letní příprava byla dobrá. A v pondělí dám taky gól,“ smál se slovinský bek, který si v přípravě zavedl gólové úterky, že teď si bude muset vybrat jiný den.

SESTŘIH ZÁPASU MEZI DUKLOU JIHLAVA A ÚSTÍM NAD LABEM. Autor: HZStv1