Jihlavským žákům se nedařilo

22.09.2015 / Jaroslav Wollmann

V sobotu 19. září přivítali svěřenci Martina Pykala v derby duelech Havlíčkův Brod. Mladší žáci C prohráli svůj duel 4:6, starší si připsali bod za remízu 4:4. Svěřenci Tomáše Dzurika cestovali do Pelhřimova. Mladší žáci D prohráli těsně 3:4. Starší žáci B si s chutí zastříleli a zvítězili vysoko 9:1.

Starší žáci A

4. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 4:4 (1:0, 3:3, 0:1).
Branky a nahrávky Jihlavy: 12. Čermák, 23. Čermák (Menšík), 25. Čermák (Havel, Menšík), 38. Machovský (Brož). Nejlepší hráči Jihlavy: Filip Krejčí, Patrik Čermák, Matouš Menšík.
Sestava Jihlavy:
Krejčí – Dúška, Adam, Moravec, Nosek – Menšík, Čermák, Havel – Brož, Chlubna, Machovský – Racek, Augusta, Kochrda.

„Začátek derby přinesl rychlý a myslím i pohledný hokej, se spoustou šancí na obou stranách, a ve stejném duchu se nesl tento zápas až do konce. V závěru pak nejprve při našich šancích zazvonila dvakrát tyč, poté zase vychytal náš brankář dvě obrovské šance soupeře. Utkání jako bylo to dnešní jsou pro kluky určitě přínosem," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 4. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

2. kolo: Pelhřimov - Jihlava 1:9 (0:1, 0:4, 1:4)
Branky a nahrávky Jihlavy: 11. Chvátal (Melenovský, Polodna), 24. J. Novák, 25. Pokorný, 26. Polodna (Melenovský), 39. Chvátal (Melenovský), 49. Štoll (Kratochvíl), 50. Pokorný (Melenovský, Polodna), 58. Bína (Broža), 60. Melenovský (Pokorný). Nejlepší hráči Jihlavy: Petr Pokorný, Marek Chvátal.
Sestava Jihlavy:
Hrubý – Sapík, J. Novák, Vranka, Broža, Kratochvíl, J. Buzek - Melenovský, Polodna, Chvátal – Štorek, Bína, Pokorný – Štoll, Zdarsa, Sedlák.

„Dnešní utkání nepatřilo mezi ty s největším nasazením a trochu jsme se přizpůsobili tempu soupeře. Nicméně byli jsme jednoznačně lepším týmem, ovšem výborně chytající brankář Pulda držel domácí dlouho nad vodou. S postupem času nám tam z mnoha šancí konečně začaly padat také góly a skóre se navyšovalo. V třetí části jsme prostřídali několik hráčů z obrany do útoku a naopak, což přineslo trochu oživení hry směrem dopředu, naopak směrem dozadu jsme dovolili Pelhřimovu několikrát ohrozit naší svatyni. Nakonec z toho bylo skóre 9:1 a naše zasloužené vítězství," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 2. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

4. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 4:6 (2:3, 1:2, 1:1).
Branky a nahrávky Jihlavy: 6. Novák (Hrbek), 6. Buzek (Novák), 27. Fabry (Peš), 47. Báťa. Nejlepší hráči Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Tesař - Číhal, Hrbek, Vovsík, Augusta - Báťa, Kříž, Machovský - Fabry, Kudrna, Peš - Buzek, Matějíček, Novák.

„I když se v dnešním duelu setkal první s druhým týmem, kvalita utkání tomu ani z jedné strany příliš neodpovídala. Kluky bych dnes mohl pochválit za 10 minut v první třetině, kdy hráli to, na co mají a soupeře přehráli, bohužel to je hodně málo. Zbytek zápasu nám chyběl pohyb, chuť, k vidění byla spousta nepřesností, a tak víc než konečný výsledek mě mrzí spíše přístup některých hráčů," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 4. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

2. kolo: Pelhřimov - Jihlava 4:3 (2:1, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 5. Křížek (Bakus), 33. Lagron, 60. Růžička (Kazda). Nejlepší hráči Jihlavy: Filip Sigmund, Jan Němec.
Sestava Jihlavy:
Sigmund – Hrubý, Doskočil, Kret, Löffler, Kain - Křížek, Bakus, Jungwirth – Lagron, Němec, Procházka – Růžička, Kazda, D. Buzek.

„Výsledkově vyrovnané utkání, nicméně po herní stránce tomu tak nebylo. Soupeř měl velice vyrovnaný tým bez slabšího hráče a přehrával nás. Na naší straně výkonnostně nikdo příliš nevyčníval. Spíše se potýkáme s malým zájmem a prožitkem hry, přemlouváním hráčů k sledování zápasu či pozornosti při střídání. Prvně se musíme v tomhle zlepšit, poté se budeme moci odrazit dál. Věřím, že se to podaří co nejdříve a bude následně na střídačce více času k vysvětlování i probírání herních věcí a situací v probíhajícím utkání," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 2. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.