V zápasech jihlavských žáků bylo k vidění mnoho branek

30.09.2015 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Martina Pykala cestovali v sobotu do Brna, kde je přivítala Kometa. V pondělí poté hostili celek Zlína. Mladší žáci C si ze dvou zápasů připsali bod za remízu 4:4. Starší žáci A dokázali získat dva body za domácí výhru 10:8. Svěřenci Tomáše Dzurika hostili v neděli Chotěboř. Mladší žáci D zvítězili 3:1, starší žáci B poté vyhráli 5:2.

Starší žáci A

5. kolo: Kometa Brno - Jihlava 10:7 (3:1, 5:4, 2:2).
Branky a nahrávky Jihlavy: 7. Machovský (Chlubna, Kaltounková), 21. Chlubna, 24. Kaltounková (Chlubna), 24. Chlubna (Machovský, Chvátal), 28. Chlubna, 50. Čermák (Menšík), 56. Machovský (Kaltounková). Nejlepší hráči Jihlavy: Matyáš Machovský, Petr Brož, Tomáš Chlubna.
Sestava Jihlavy:
Krejčí (36. Pavlas) - Chvátal, Brož, Nosek, Poledna - Havel, Čermák, Menšík - Kaltounková, Chlubna, Machovský - Augusta, Racek, Kochrda.

„V první třetině byli domácí lepším týmem, my byli všude o krok pozadu, kluci hráli hodně ustrašeně a z toho pramenily i hloupé individuální chyby. Po domluvě o přestávce jsme hru výrazně zlepšili a výsledkem bylo zasloužené vyrovnání a dokonce otočení zápasu v náš prospěch. Po dvou slepených brankách domácích se ale kluci vrátili k hernímu projevu z první třetiny. V závěrečné periodě už domácí utkání kontrolovali a my neměli sílu na další zvrat," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

6. kolo: Jihlava - Zlín 10:8 (3:2, 3:1, 4:5).
Branky a nahrávky Jihlavy: 6. Havel (Brož), 7. Chlubna (Kaltounková), 14. Machovský (Havel), 24. Machovský (Havel), 34. Havel (Nosek), 38. Čermák (Havel), 43. Kochrda (Chvátal), 46. Menšík (Čermák), 46. Chlubna (Machovský), 55. Chlubna. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Krejčí (34. Pavlas) – Chvátal, Brož, Poledna, Nosek – Čermák, Havel, Menšík – Kaltounková, Chlubna, Machovský – Augusta, Racek, Kochrda.

„Od počátku zápasu jsme dnes určovali tempo hry my. K vidění byla spousta krásných hokejových momentů. Opět jsme se dnes ale nevyvarovali individuálních chyb v obranné fázi a zbytečně si závěr trošku zkomplikovali. I tak ale musím kluky pochválit, vítězství je naprosto zasloužené," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 6. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

3. kolo: Jihlava - Chotěboř 5:2 (1:0, 3:0, 1:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: 11. Polodna (Melenovský, Štoll), 21. Polodna (Melenovský), 24. Pokorný (Polodna), 36. Štoll, 55. Pokorný. Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Falta, Ondřej Broža.
Sestava Jihlavy:
Falta (30. Maláč) – Vranka, J. Novák, Kratochvíl, Broža, J. Buzek - Melenovský, Polodna, Pokorný – Štorek, Zdarsa, Sedlák - Štoll.

„Spousta hráčů nám marodí, někteří hráli zápas "nakřápnutí" a hned od prvního střídání bylo vidět, že nám chybí ta správná jiskra. Soupeře jsme přestříleli i přehráli, nicméně až trochu zbytečně jsme z toho udělali ke konci takové drama. Snad jsme si smůlu s nemocemi již vybrali a budeme doufám odteď hrát i trénovat v plné zbroji," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 3. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

5. kolo: Kometa Brno - Jihlava 4:4 (3:1, 0:1, 1:2).
Branky a nahrávky Jihlavy: 8. Machovský (Hrbek), 29. Fábry (Báťa), 47. Kudrna, 51. Hrbek. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Sigmund - Číhal, Matějíček, Vovsík, Augusta - Báťa, Kříž, Novák, Peš, Fábry, Kudrna, Machovský, Hrbek.

„V první třetině domácí využili víc než efektivně své šance, kdy ze čtyř střel dali 3 branky. Od druhé třetiny jsme ale byli lepším týmem, soupeře jsme přehráli, měli více brankových příležitostí a jen díky nevyužitým šancím jsme dnes neodjížděli s výhrou. Za předvedenou hru kluci zaslouží pochvalu," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

6. kolo: Jihlava - Zlín 3:9 (0:2, 1:4, 2:3).
Branky a nahrávky Jihlavy: 34. Machovský (Číhal, Kříž), 44. Báťa, 57. Kříž (Báťa). Nejlepší hráči Jihlavy: Martin Matějíček, Adam Kříž.
Sestava Jihlavy:
Sigmund - Augusta, Vovsík, Matějíček, Číhal - Fábry, Peš, Kudrna, Kříž, Báťa, Machovský, Hrbek, Novák.

„Do utkání jsme nastoupili pouze s 11 hráči a po těžkém zápase v Brně působili kluci hodně unaveně. Polovinu týmu navíc tvoří mladší hráči, na rozdíl od soupeře, a dnes to bylo v soubojích 1 na 1 hodně znát. Tam nám vždy trošku chyběla síla. I přes to se v zápase objevila spousta dobrých věcí. Výsledek je pro nás až moc krutý, vzhledem k dění na hřišti," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 6. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

3. kolo: Jihlava - Chotěboř 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 7. Habermann (Kret), 13. Haberman (Kret, Bakus), 58. Lagron. Nejlepší hráči Jihlavy: Jiří Tesař, Eduard Růžička.
Sestava Jihlavy:
Tesař – Kain, Kret, Hrubý, Jeletz, Růžička - Bakus, Habermann, Němec – Lagron, Procházka, Kazda – D. Buzek.

„Dnes oproti minulému utkání měli kluci lepší zápal pro hru, což mě těší. Žádné extra kombinace sice nebyly k vidění ani u jednoho ze soupeřů, šancí jsme si ale vyprodukovali o něco více my. V první třetině nám tam spadly dvě totožné branky, kdy jsme při střele obránce šli dobře do brány a šikovně puk tečovali. V třetí části soupeř zvýšil obrátky a několik ošemetných situací jsme museli řešit před naší bránou. Vše jsme ustáli a poté přidali vítěznou branku střelou z větší vzdálenosti. Myslím si, že výsledek je spravedlivý," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 3. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.