Jihlavským žákům se uplynulý víkend dařilo

09.10.2015 / Jaroslav Wollmann

V sobotu 3. řijna cestovali svěřenci Martina Pykala do Třebíče. Mladší žáci C i se svým soupeřem poradili a zvítězili 6:3. Starší žáci A si s chutí zastříleli a vyhráli vysoko 16:0. Svěřenci Tomáše Dzurika zajížděli v neděli do nedalekého Havlíčkova Brodu. Mladší žáci D vyhráli 5:1, když o importu bodů rozhodli již v první třetině. Starší žáci B zvítězili vysoko 7:0.

Starší žáci A

7. kolo: Třebíč - Jihlava 0:16 (0:5, 0:5, 0:6)
Branky a nahrávky Jihlavy: 7. Adam (Poledna), 12. Racek (Moravec), 13. Augusta (Chlubna), 14. Havel (Racek, Moravec), 18. Kaltounková (Machovský), 22. Chlubna (Kaltounková), 25. Machovský (Kaltounková), 35. Kaltounková (Čermák), 36. Augusta (Chlubna, Adam), 40. Augusta (Moravec, Čermák), 42. Chlubna (Kaltounková), 42. Kaltounková (Chlubna), 47. Chlubna (Adam), 51. Adam (Augusta, Brož), 54. Chlubna (Poledna), 58. Chlubna (Havel). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Pavlas - Brož, Chvátal, Poledna, Moravec - Havel, Čermák, Racek - Machovský, Chlubna, Kaltounková - Adam, Augusta.

„Od začátku až do konce utkání jsme dominovali ve všech herních činnostech. Drtivý tlak přinesl spoustu branek a ještě mnoho zahozených šancí. Prosadili se všechny formace, takže můžu být spokojený. Za výkon v dnešním zápase kluci zaslouží pochvalu," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 7. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

4. kolo: Havlíčkův Brod - Jihlava 0:7 (0:3, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: 1. Štorek (Melenovský), 10. Melenovský (Štorek, Pokorný), 14. Pokorný (Melenovský, Štorek), 22. Broža (Sapík), 29. Štorek (Melenovský), 54. Melenovský (Pavelec), 58. Polodna (Melenovský). Nejlepší hráči Jihlavy: Marek Melenovský, Denis Štorek, Václav Vranka, Ondřej Broža, Michal Hrubý, David Novák.
Sestava Jihlavy:
Hrubý (30. D. Novák) – Vranka, J. Novák, Sapík, Broža, Kratochvíl, Štoll - Michalčuk, Polodna, Pavelec – Štorek, Melenovský, Pokorný – Bína, Zdarsa, Sedlák.

„Na soupeře jsme vlétli a v první části jsme díky výbornému pohybu měli převahu i velké množství šancí. Zejména naše druhá formace měla svůj den a klukům to tam padalo. Skóre se ovšem navyšovalo pozvolněji, jelikož naopak ostatní kluci, zejména z prvního útoku, neměli dnes seřízená mířidla. Ač hráli do půlky utkání také velice dobře, nebyli schopni své stoprocentní šance proměňovat. Trochu nás to poté psychicky nahlodávalo a výkon šel mírně dolů, nicméně jsme neustále měli utkání pod kontrolou. Obránci se snažili být kreativní a podporovali útok, naopak útočníci krom útočné hry velice obětavě pomáhali směrem dozadu. A když už si soupeř vypracoval šanci, tak naši brankáři všechny střelecké pokusy spolehlivě pochytali. Dnes určitě pozitivní výkon celého družstva," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 4. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

7. kolo: Třebíč - Jihlava 3:6 (1:2, 0:3, 2:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Kudrna, Číhal (Matějíček), Matějíček, Báťa, Fábry (Hrbek), Kříž (Báťa). Nejlepší hráč Jihlavy: Václav Kudrna.
Sestava Jihlavy:
Sigmund (Tesař) - Vovsík, Augusta, Číhal, Matějíček - Peš, Báťa, Kříž - Novák, Kudrna, Fábry - Bakus, Hrbek, Machovský.

„Vstup do utkání jsme měli trošku vlažnější, ale postupně jsme hru zlepšovali. Druhá třetina byla z naší strany nejpovedenější a to nejen výsledkově, ale i herně. V závěrečné části kluci trošku polevili a nechali domácí zkorigovat celkové skóre. Vítězství je zasloužené," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 7. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

4. kolo: Havlíčkův Brod - Jihlava 1:5 (0:3, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 2. Křížek (Chlubna), 4. Jungwirth (Chlubna, Křížek), 15. Jungwirth (Hrubý), 28. Chlubna (Jungwirth), 31. Jungwirth. Nejlepší hráči Jihlavy: Karel Horák, Josef Novák, Jáchym Jungwirth, Dominik Löffler.
Sestava Jihlavy:
Horák (30. J. Novák) – Doskočil, Kret, Jeletz, Löffler, Kain - Chlubna, Jungwirth, Křížek – Lagron, Němec, Procházka – Hrubý, Růžička, Kazda.

„V první třetině byla naše předvedená hra, dle mého, zatím nejpovedenější ze všech odehraných třetin v soutěžním ročníku. Od druhé části se obraz hry postupně vyrovnával a domácí měli několik slibných šancí a prezentovali se sympatickým výkonem. Nám všech pět branek vsítila první útočná formace a oba brankáři chytali spolehlivě, to byl ten zásadní rozdíl v dnešním zápase, díky čemuž se nám podařilo vyhrát," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 4. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.