Jihlavští žáci byli úspěšní jen z poloviny

28.10.2015 / Jaroslav Wollmann

V sobotu hostili svěřenci Tomáše Dzurika celek Třebíče. Mladší žáci D po vyrovnané první třetině prohráli 3:6. Starší žáci B potvrdii svou dobrou formu a zvítězili vysoko 7:0. Svěřenci Martina Pykala cestovali v neděli do Přerova. Mladší žáci C si se svým soupeřem pohráli a následně i přehráli v poměru 12:1. Starší žáci A začali svůj duel dobře, po úvodní části vedli 2:0, ale nevyšla jim druhá třetina. Nakonec svému soupeři podlehli 3:7.

Starší žáci A

10. kolo: Přerov - Jihlava 7:3 (0:2, 5:1, 2:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 6. Čermák, 13. Čermák (Menšík), 30. Menšík. Nejlepší hráči Jihlavy: Patrik Čermák.
Sestava Jihlavy:
Krejčí (32. Pavlas) – Brož, Dúška, Poledna, Moravec, Chvátal, Nosek - Havel, Čermák, Menšík - Machovský, Kaltounková, Adam - Augusta, Kochrda, Racek.

„První třetinu jsme odehráli velice slušně a zaslouženě jsme ji vyhráli 2:0. Druhá část, resp. sedm minut, nám příliš nevyšla a to se ukázalo jako rozhodující. Na tři branky jsme soupeři vyloženě sami nahráli a takové chyby v takovém zápase prostě nejsou možné. Za stavu 3:5 jsme navíc netrefili dvakrát úplně prázdnou branku a to bohužel rozhodlo. Ve třetí části se střídaly šance na obou stranách, soupeř je proměnil, my ne. Je to už druhý zápas, kdy hra nebyla špatná, ale hloupými chybami a neproměněnými šancemi náš výkon trošku snižujeme. Výsledek dnes vůbec neodpovídá průběhu utkání, i když soupeři samozřejmě gratuluji," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 10. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

7. kolo: Jihlava - Třebíč 7:0 (3:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: Bína (Mlejnek, Štoll), Pokorný (Melenovský), Bína (Kratochvíl), Polodna (Sedlák), Štoll (Pokorný), Pavelec, Bína (Zdarsa).
Sestava Jihlavy:
Falta (30. Maláč) - Sapík, Novák, Vranka, Broža, Kratochvil, Štoll - Bína, Mlejnek, Zdarsa - Melenovský, Polodna, Pavelec - Štorek, Michalčuk, Pokorný - Sedlák.

„V utkání jsme byli lepší, soupeře přestříleli a přehráli, ovšem výkon byl po celé klání rozdělen na pasáže, kdy jsme několik minut hráli výborně a z ničeho nic přišla mizerná několika minutová pasáž, kde byly k vidění velké věci. V tréninku mají kluci ukázkový přístup a nasazení, v zápase je to poté takové polovičaté. To když zlepšíme a přenesou kluci tu větší dravost do utkání, bude to paráda," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 7. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

10. kolo: Přerov - Jihlava 1:12 (0:2, 0:6, 1:4)
Branky a nahrávky Jihlavy: 11. Jungwirth (Číhal), 17. Hrbek (Novák), 29. Fábry (Novák), 30. Báťa, 32. Hrbek (Kříž), 34. Báťa (Jungwirth, Peš), 35. Kudrna (Fábry), 37. Báťa (Jungwirth, Peš), 41. Peš (Báťa), 44. Báťa (Jungwirth), 45. Novák (Vovsík), 48. Kříž. Nejlepší hráč Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Tesař (30. Sigmund) – Číhal, Augusta, Hrbek, Vovsík - Báťa, Peš, Jungwirth - Kudrna, Fábry, Novák - Bakus, Kříž, Machovský.

„Od začátku jsme dostávali soupeře pod tlak a bylo jen otázkou času, kdy se kluci prosadí střelecky. Hra kluků dnes byla dobrá, pracovali s chutí až na některé výjimky a to je to nejdůležitější. Vítězství si za dnešní přístup zasloužili," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 9. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

7. kolo: Jihlava - Třebíč 3:6 (2:2, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky Jihlavy: Habermann, Kazda, Doskočil (TS).
Sestava Jihlavy:
J. Novák (28. Horák) - Růžička, Kret, Jeletz, Němec, Hrubý - Chlubna, Habermann, Pražák - Lagron, Doskočil, Procházka - Kain, Kazda, D. Buzek.

„Zápas začali aktivněji hosté a brzy se ujali vedení. S postupem času jsme se nasazením soupeři vyrovnali, na šance to bylo také vyrovnané a vyhrát mohl kdokoliv. Nám jedna útočná formace obdržela téměř všechny branky a ani brankář v první půli nepředvedl nejoslnivější výkon, což byly ty hlavní rozdíly obou družstev v dnešním zápase," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 7. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.