Útočník Alekseev v Dukle končí. Míří do zahraničí

26.11.2015 / Zdeněk Drla

Alexei Alekseev končí v Dukle Jihlava. Třiadvacetiletý ruský útočník požádal o uvolnění a rozvázání kontraktu a míří do zahraničí. Podle informací redakce www.hcdukla.cz by se jeho novým působištěm mělo stát Rumunsko.

Alexei Alekseev opouští krajské město Vysočiny. Po necelých čtyřech měsících v Dukle Jihlava požádal o ukončení smlouvy. "Bylo to na jeho přání. Kontaktoval mě jeho agent s tím, že o něj projevil zájem klub ze zahraničí. Zdálo se mu, že je zde na hraně sestavy a nedostává tolik příležitostí a chce odejít. Nebudeme zde držet někoho, kdo nemá zájem tady hrát," uvádí na adresu mladého útočníka jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

"Všeobecně si myslím, že dnešní mladá generace hráčů není zvyklá rvát se o místo a hledá spíš ty nejjednodušší cestičky, jak se dostat na vrchol. Dostat se na vrchol znamená tvrdou práci a překonávání překážek, mnohdy je nutné i překousnout chvíle, kdy se nedostanu do sestavy. V té chvíli musím tvrdě pracovat i na trénincích a ukázat trenérům, že na to mám, vrátit se do sestavy," uzavírá Bedřich Ščerban.

Alexei Alekseev přišel do Dukly Jihlava během letního přípravného období. V dosavadním průběhu základní části WSM Ligy odehrál v červenožlutém dresu devatenáct utkání s bilancí dvou gólů a šesti asistencí. Rodák z ruského Chabarovsku v minulé sezoně odehrál několik zápasů za druholigový Vsetín.