Krasobruslařky Dukly Jihlava se účastnily Memoriálu Karla Diviše

30.11.2015 / Linda Haferníková

Vůbec první letošní závod mají za sebou krasobruslařky Dukla Jihlava mládež z.s. Oddíl, který se již třiadvacet let věnuje výhradně synchronizovanému bruslení, se připojil k Projektu Bruslička, jenž se věnuje začínajícím sólovým bruslařům. V rámci tohoto projektu zamířily krasobruslařky na III. ročník Memoriálu Karla Diviše v Dvoře Králové nad Labem. „Řekly jsme si, že se nebudeme dívat na výsledné známky, ale pojedeme pro radost! S celkovým umístěním jsme však všichni velmi spokojeni. Oživit sólo na jihlavském ledě je po tolika letech výzva,“ sdělila trenérka Linda Haferníková, která zároveň děkuje výboru mládeže klubu, že na tuto novinku přistoupil, neboť priorotou je synchronizované bruslení.

Krasobruslařky oddílu Dukla Jihlava mládež, z.s. se účastnily letos svého prvního závodu. Budíka si tentokrát musely nařídit na 3h ráno!

Cíl: Dvůr Králové nad Labem

Název závodu: III. ročník Memoriálu Karla Diviše"

(soutěž v rámci Projektu Bruslička)

Jihlavský oddíl, který se již 23 let věnuje výhradně synchronizovanému bruslení, se připojil k Projektu Bruslička. Tento projekt je určen začínajícím sólovým bruslařům. Sdružuje přes 20 oddílů krasobruslení z celé České republiky.

Jihlavské bruslařky, které jsou členkami týmu synchronizovaného bruslení Gemini, se v konkurenci mnoha závodnic neztratily. Předvedly pěkné volné jízdy. „Řekly jsme si, že se nebudeme dívat na výsledné známky, ale pojedeme pro radost! S celkovým umístěním jsme však všichni velmi spokojeni. Oživit sólo na jihlavském ledě je po tolika letech výzva, nicméně synchronizované bruslení má pro chod našeho klubu zásadní význam. Ráda bych poděkovala výboru mládeže v našem klubu, že na tuto novinku přistoupil,“ řekla trenérka Linda Haferníková.

„Bruslaři v Projektu Bruslička trénují přibližně stejně jako my, tedy maximálně tři hodiny týdně na ledě. Vyšší žákovské kategorie českého Poháru ČKS (Českého krasobruslařského svazu - pozn. aut.) sdružuje bruslaře, kteří tímto sportem žijí a přizpůsobují tréninkům veškerý svůj volný čas, obětují i povinnosti ve škole. Jako přípravné období pro žákovskou a juniorskou kategorii v synchru je taková závodní průprava v kategoriích Projektu Bruslička ideální. Děvčata se naučí vyrovnat se s trémou, získávají závodní návyky, předvedou publiku a rozhodčím naučený program, poznají úspěch i zklamání. Důležité je brát sport zodpovědně, ale i s trochou nadsázky,“ dodala Linda Haferníková.

Výsledky závodnic Dukly:

Kategorie Kadet A1:
Eliška Fikarová - 3. místo (ze sedmi krasobruslařek)

Kategorie Benjamin 1:
Anette Haferník - 5. místo
Barbora Štanclová - 6. místo
Dominika Křížková - 8. místo
Sandra Maková - 10. místo
Nicol Bakusová - 12. místo
Hana Plechatá - 13. místo
Závodu se účastnilo celkem sedmnáct závodnic

Kategorie Cvrček 2:
Lucie Sigmundová - 7. místo (ze dvaceti čtyř krasobruslařek)

Fotogalerie:

Eliška Fikarová na stupních vítězů - třetí místo. Foto: Linda Haferníková

Anette Haferník. Foto: Linda Haferníková

Barbora Štanclová. Foto: Linda Haferníková

Dominika Křížková. Foto: Linda Haferníková

Sandra Maková. Foto: Linda Haferníková

Nicol Bakusová. Foto: Linda Haferníková

Hana Plechatá. Foto: Linda Haferníková

Lucie Sigmundová. Foto: Linda Haferníková