Junioři, starší dorost i mladší dorost sehrají doma po jednom zápasu

02.12.2015 / Tomáš Lysý

Extraligové zápasy jihlavské mládeže startují tento týden netradičně již čtvrtečním zápasem jihlavských juniorů, kteří doma hostí Brno. Je to jediný zápas juniorky v tomto týdnu. Posledních pět zápasů základní části čeká starší dorost, jenž v pátek od 18 hodin přivítá Mladou Boleslav a o den později jede do Liberce, kde bude úvodní buly vhozeno úderem šestnácté hodiny. V pondělí v 15 hodin pak čeká starší dorost dohrávka v Letňanech. Mladší dorostenci sehrají také pouze jeden zápas, a to v neděli doma v pravé poledne proti Kometě Brno.

Junioři budou chtít přerušit čtyři zápasy bez výhry

Zatím nejhorší období v sezoně prožívá juniorka Dukly. Před dvěma týdny přišli svěřenci kouče Patrika Augusty doma s Vítkovicemi o vedení v samotném závěru, nakonec prohráli v prodloužení a od té doby nebodovali. Doma podlehli Třinci 0:2 a minulý týden při výjezdech do Olomouce a Zlína shodně nebodovali po výsledcích 2:4. Jihlava se tak propadla na třinácté místo tabulky s šestadvaceti body. Nyní čeká Jihlavu souboj s Kometou Brno ve čtvrtek 3.12.2015 od 18:00, proti které má letos vyrovnanou bilanci venkovní prohry a domácí výhry. Tabulku jihlavské produktivity vedou s 23 body Pavel Kousal (12+11), který je zároveň i nejlepším střelcem týmu, a Ondřej Najman (9+14).

Kometa Brno se definitivně oklepala z devíti porážek během deseti zápasů. 14. listopadu totiž vyhráli brněnští junioři na ledě Liberce vysoko 10:1 a od té doby si připsali pouze smolnou domácí porážku s druhým Třincem. Poslední tři zápasy totiž Kometa vyhrála, navíc s parádním skóre 11:3, když postupně vyhrála s Vítkovicemi, ve Zlíně a v Olomouci. Dohromady získala Kometa již 32 bodů za 10 výher (jednu v prodloužení) a 13 porážek (tři za bod). Nejlepším střelcem a zároveň nejproduktivnějším hráčem je Petr Kratochvíl (12+9). Na soupisce Brna jsou dva hráči se zkušenostmi z jihlavského hokeje – Liridon Dupljaku a Tomáš Havránek, na opačné straně barikády stojí Dominik Hohl.
Letošní vzájemné zápasy: Kometa – Dukla 4:1 a Dukla – Kometa 4:3.

Starší dorostence čekají dva klíčové zápasy

Slibně rozjetý boj staršího dorostu o první čtyřku se v listopadu pořádně zkomplikoval. Dukla totiž z pěti zápasů vyhrála pouze jediný, a to se představila čtyřikrát na domácím stadionu, kde utrpěla debakly od Liberce 3:7 nebo v posledním kole od Havlíčkova Brodu 1:6. Paradoxem je, že výše uvedený vítězný zápas sehrála Jihlava proti suverénně vedoucí Kometě Brno, kterou doma porazila po výtečném výkonu 3:2. Červenožlutí nyní ztrácí na čtvrté Pardubice osm bodů, ale mají k dobru zápas na ledě posledních Letňan, kam zajíždějí v pondělí 7.12.2015, utkání začíná v 15:00. Mezitím se dvaatřicetibodová Dukla střetne s dvěma přímými soupeři o čtvrté místo. Bude hostit pátou Mladou Boleslav - pátek 4.12.2015 od 18:00 a o den později v 16:00 nastoupí na ledě třetího Liberce. První místo kanadského bodování Dukly má pod palcem David Čermák (6+11), nejlepším střelcem je dvanáctigólový Vladimír Oščádal.

BK Mladá Boleslav zažívá v posledních osmi zápasech pád z extraligové horské dráhy dolů. Zatímco od posledního října do půlky listopadu vyhrála čtyři zápasy po sobě, v posledních čtyřech zápasech si připsala 0 bodů při skóre 7:21. Bolka má však větší šance na čtvrté místo než Dukla, jelikož čtyři kola před koncem základní části ztrácí na tuto metu tři body. Hlavní oporou týmu je Kroni Musliu (18+18), nejlepší střelec a nejproduktivnější hráč nejen mladoboleslavských dorostenců, ale i celé skupiny Střed, jenž je sedmým nejpilnějším sběratelem bodů celé extraligy staršího dorostu vůbec.
Letošní vzájemné zápasy: Ml. Boleslav – Dukla 0:3, Dukla – Ml. Boleslav 3:2 a Ml. Boleslav – Dukla 3:2 sn.

Začátek sezony Bílým Tygrům z Liberce vůbec nevyšel, během deseti zápasů získali jen jedenáct bodů. Jenže pak se Tygři neuvěřitelně chytili, v dalších třinácti zápasech nastřádali přesně 30 bodů a pouze devět jich dovolili dát soupeřům (za dvě porážky a tři výhry v prodloužení). Ovšem v posledním kole si Liberec nevěděl rady s Hradcem Králové a z druhé pozice tak klesl na třetí místo. Pořadí se však mění každým kolem. Třetí Liberečtí se 41 body ztrácí na druhý Hradec bod, naopak bodový náskok mají na čtvrté Pardubice. Týmovým statistikám vládne nejlepší střelec Tomáš Nezbeda (15+16), stejně bodů jako on nasbíral i Jan Jeník (10+21).
Letošní vzájemné zápasy: Dukla – Liberec 4:3 pr., Liberec – Dukla 3:0 a Dukla – Liberec 3:7

Vůbec nejhorším celkem extraligové skupiny střed jsou HC Letci Letňany. Během dvaadvaceti kol si Pražané připsali jen 9 bodů za tři výhry (jednou za dva body) a jednu bodovou porážku. Jenže pozor! Jednu z pouhých dvou výher v základní hrací době získaly Letci doma proti Jihlavě (5:2), Dukla má tak svému soupeři, který vstřelil nejméně branek a nejvíce jich obdržel (38:112), co vracet. Poslední body Letňan, druhého nejhoršího týmu celé extraligy staršího dorostu, se datují ze dne 9.10.2015, kdy doma vyhrály nad Brodem 3:2 na nájezdy. Produktivitu a tabulku střelců týmu vede Dominik Řepík (8+5).
Letošní vzájemné zápasy: Dukla – Letňany 5:1, Letňany – Dukla 5:2 a Dukla – Letňany 5:2.

Mladší dorost čeká Kometa Brno, hlavní soupeř o první místo nadstavby

Ačkoliv se mladšímu dorostu nepovedlo skončit v základní části do čtvrtého místa, znamenající jistotu play-off, mohou svěřenci kouče Petra Svobody bojovat o jednu volnou vstupenku do vyřazovacích bojů v nadstavbové skupině D. Do ní postoupily týmy v základní skupině na pátém až desátém místě a sehrají čtyřkolově každý s každým dvacet zápasů. Dukla načala nadstavbu vybojovanou domácí výhrou v nájezdech nad Žďárem 4:3, i když ještě v polovině třetí třetiny prohrávala 1:3. V Mladé Boleslavi pak srovnala z 0:2 na 2:2 a radovala se po prodloužení. Druhou a jednatřicetibodovou Jihlavu čeká nyní hlavní konkurent o první místo – Kometa Brno. Červenožlutí odehráli o zápas více než jejich sok a ztrácí na něj tři body, které se budou chtít snažit smazat v neděli 6.12.2015 od 12:00. Lídři kanadského bodování Dukly jsou dva – nejlepší střelec Adam Najman (9+9) a Tomáš Vala (8+10).

Mladší dorost Komety Brno měl velkou smůlu, protože po základní části měl stejně bodů jako čtvrtá Sparta (31), ale horší skóre celkově i ve vzájemných zápasech. Proto musí Kometa o postup do play-off bojovat v nadstavbové části. Tu začali Brňané těsnou domácí výhrou nad Havlíčkovým Brodem 4:3, čímž stvrdili průběžné první místo v tabulce. Kometa je sice nejlepším týmem v počtu vstřelených gólů (74), ale také jich již dost inkasovala (62). Zápasem na ledě Dukly začíná Brnu dlouhá pětizápasová série venkovních utkání. Nejlepším střelcem a zároveň nejproduktivnějším hráčem Komety je Maxim Čajkovič (16+15).
Letošní vzájemné zápasy: Kometa – Dukla 4:1 a Dukla – Kometa 3:2 sn.

Další zápasy jihlavské mládeže:

Liga mladšího dorostu: Dukla – Mladá Boleslav, 6.12.2015 od 11:45
Liga starších žáků A: Dukla – Přerov, 5.12.2015 od 13:30 a Dukla – Havlíčkův Brod, 6.12.2015 od 16:30.
Liga mladších žáků C: Dukla – Přerov, 5.12.2015 od 11:30 a Dukla – Havlíčkův Brod, 6.12.2015 od 14:30
Liga mladších žáků D: Velké Meziříčí – Dukla, 5.12.2015 od 11:45