Sobota přinesla jihlavským žákům úspěch

03.12.2015 / Jaroslav Wollmann

V sobotu 28. listopadu hostili svěřenci Tomáše Dzurika Havlíčkův Brod. Mladší žáci D díky dobré třetí třetině slavili výhru 4:3. Starší žáci B také ve třetí části rozhodli o svém vysokém vítězství 7:2, když právě poslední dvacetiminutovku vyhráli 4:0. Svěřenci Martina pykala cestovali ten samý den do Brna, kde je čekal Warrior. Mladší žáci C si otevřeli střelnici a zvítězili vysoko 16:1. Starší žáci A díky povedené třetí třetině zachránili bod za remízu 5:5.

Starší žáci A

16. kolo: Warrior Brno - Jihlava 5:5 (4:2, 1:0, 0:3)
Branky a nahrávky Jihlavy: 1. Kaltounková (Havel, Čermák), 10. Chlubna (Kaltounková), 46. Kaltounková (Brož), 54. Chlubna (Poledna), 60. Čermák. Nejlepší hráč Jihlavy: Kristýna Kaltounková.
Sestava Jihlavy:
Krejčí (33. Pavlas) – Brož, Sapík, Poledna, Nosek, Moravec, Mikeš, Dúška – Menšík, Adam, Čermák – Havel, Chlubna, Kaltounková – Machovský, Racek, Kochrda.

„Vstup do zápasu jsme měli dobrý, ale úvodní branka nám přinesla až moc velkou pohodu do našeho výkonu. Kluci hráli opět jako páni profesoři. Některé chyby, které pramenily z větší části právě z laxního přístupu, byly více než školácké. Začíná se stávat pravidlem, a to mě moc mrzí, že než si hráči uvědomí, že musejí hrát naplno, je polovina zápasu pryč. Ve třetí třetině jsme hráli dobře, soupeři docházely síly, ale doháněli jsme manko 3 branek. Povedlo se nám vyrovnat a měli jsme i šance na vítězství. Za první polovinu utkání jsme si ho ale nezasloužili, a tak je remíza spravedlivá," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 16. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

11. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 7:2 (2:1, 1:1, 4:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 10. Michalčuk (Štoll), 10. Polodna (J. Novák, Mlejnek), 31. Štorek, 45. Zdarsa (Michalčuk, Bína), 45. Polodna, 46. Melenovský (Pokorný, Pavelec), 59. Pavelec (Melenovský). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Falta (30. Hrubý ) – Vranka, J. Novák, Kratochvíl, Broža, Štoll, J. Buzek - Mlejnek, Polodna, Štorek – Melenovský, Pokorný, Pavelec – Bína, Michalčuk, Zdarsa - Sedlák.

„Téměř obehraná písnička, kdy kluci do utkání vstoupili s chutí a ve hře bylo k vidění nasazení, kombinace i individuální prosazování. Jedno jediné, bohužel důležité mínus, bylo v těchto momentech již tradičně naše zakončení. Poté jsme udělali dvě individuální chyby, které nás srazili dolů, soupeř z toho vytěžil vyrovnání a naráz přišel herní útlum. Dvakrát jsme takto dobře rozehrané utkání pokazili a remízovali, tentokrát se do třetice scénář neopakoval. Po brance na 3:2 se hráčům opět zvedlo sebevědomí a následně ve třetí části jsme se během jedné minuty třikrát trefili do černého a dokráčeli zaslouženě k vítězství," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 11. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

16. kolo: Warrior Brno - Jihlava 1:16 (1:1, 0:11, 0:4)
Branky a nahrávky Jihlavy: 13. Jungwirth (Báťa), 22. Novák (Vovsík, Peš), 26. Matějíček (Vovsík, Bakus), 28. Peš (Hrbek), 30. Kříž (Jungwirth), 31. Novák (Peš, Hrbek), 34. Báťa (Vovsík), 34. Novák (Peš, Kudrna), 35. Matějíček, 36. Kříž (Báťa), 36. Peš (Novák, Kudrna), 38. Kudrna (Peš), 49. Jungwirth (Kříž), 58. Báťa (Jungwirth), 58. Peš (Kudrna), 60. Jungwirth (Báťa). Nejlepší hráč Jiihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Sigmund (30. Tesař) – Číhal, Vovsík, Augusta, Hrbek, Port – Kříž, Báťa, Jungwirth, Peš, Kudrna, Novák, Matějíček, Bakus, Machovský.

„Dnešní utkání se mi hodnotí celkem dobře. Výborný výkon celého mužstva, chuť, nasazení, pěkné kombinace, krásné góly, zasloužené vítězství," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 16. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

11. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 4:3 (1:1, 0:1, 3:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 7. Procházka (Růžička), 41. Kret (Křížek), 53. Lagron, 58. Křížek (Němec). Nejlepší hráči Jihlavy: Michal Lagron, Karel Horák, Patrik Křížek, Josef Novák.
Sestava Jihlavy:
Horák (34. J. Novák) – Jeletz, Kret, Sapík, Löffler, Hrubý - Křížek, Němec, Doskočil – Lagron, Procházka, Růžička – D. Buzek, Kazda, Kain.

„Opět jsme nezačali nejlépe a úvodní minuty patřili hostům. Až ke konci první třetiny jsme zlepšili pohyb, čímž jsme si také začali vytvářet brankové příležitosti. V druhé a třetí části jsme pokračovali v poměrně slušném nasazení, hra byla vyrovnaná a štěstí se nakonec přiklonilo na naší stranu. Někteří hráči výkonem potěšili, jiní naopak, ovšem všichni byli soustředění a myšlenkami vtažení do hry. Zarputile jsme bránili a snažili se hrát kombinačně, sice s řadou nepřesností, ovšem i tak můžu kluky pochválit a vítězství je jim odměnou," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 11. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.