Ríšovi Divišovi přišli kamarádi, čerti, usmívá se David Honzík nad přítomností vyslanců pekla

06.12.2015 / Tomáš Lysý

Naladit se na vítěznou vlnu po porážce v Šumperku znamenalo, že Dukla musí poprvé v sezoně porazit Zubry z Přerova. Povedlo se. Stejně jako v prvním vzájemném měření sil Jihlava po první třetině vedla 2:0. Zatímco v záři o vedení přišla a prohrála na nájezdy, tentokrát se radovala ze tří bodů po výhře 3:1. V tabulce jsou červenožlutí stále první o dva body před Kladnem, na jehož led jedou hned v pondělí. „My jsme si dokázali, že Kladno umíme porazit, takže si tam pojedeme určitě pro body,“ sděluje bojovně nejlepší gólman WSM Ligy David Honzík, jemuž z třiatřiceti střel propadl za záda jediný puk a výraznou měrou se podílel na dalších třech jihlavských bodech.

Gólový Dávid Gríger inkasoval tvrdý direkt, naštěstí je fit

Běžela teprve třetí minuta zápasu mezi Duklou a Přerovem, když se poprvé změnilo skóre. Křižné vyhození beka hostí zachytil slovenský útočník červenožlutých Dávid Gríger a poslal Jihlavu do vedení. „Divoch (Richard Diviš – pozn. aut.) výborně napadal hráče a já věděl, že to bude dávat asi křížem. Tak jsem si najel a dostal jsem puk přímo na hokejku. Viděl jsem, že je před brankou hráč. Udělal jsem kličku do bekhendu, pustil jsem to gólmanovi nad beton a vyšlo to,“ popisuje svojí trefu, která byla dlouho vítězná.

V utkání ale nezažil jen radostné okamžiky. V polovině druhé třetiny jej trefil kolenem Matěj Blinka, který za ošklivý zákrok dostal trest na pět minut a do konce utkání. Dávid Gríger se dlouho sbíral z ledu, úder vůbec nečekal. „Netrefil mi koleno, ale nepříjemně mi vystrčil loket. Vůbec jsem to nečekal, dostal jsem to z boku přímo na hlavu. Jsem z toho otřesený, ale vypadá to, že je to v pohodě. Trošku mě pobolívá pravá část hlavy, ale snad to bude dobré,“ sděluje aktuální rozpoložení šikovný útočník.

Gólman David Honzík je díky „haluzi“ o pět set bohatší

Dukla se může na své gólmany spolehnout, což je jeden z pilířů jejich úspěchů. Tentokrát se do branky postavil David Honzík a opět hodně dlouho držel svému týmu nulu na kontě inkasovaných branek. O čistý štít však chvilku před koncem přišel. „Je jasné, že to zamrzí. To je taková moje klasika, že mi tam minutu dvě před koncem padne taková haluz. Jediné pozitivum je, že jsem o pět set bohatší,“ rozesmál přítomné zástupce médií gólman červenožlutých, který kvituje, že se po šesti inkasovaných gólech v Šumperku vrátila Jihlava k dobré hře odzadu.

Bylo vidět, že dvaadvacetiletý gólman, jenž letos čelil již 507 střelám soupeře a 484 pokusů zneškodnil, čímž má průměr 1,65 inkasovaných gólů na zápas a 95,46% úspěšnost zásahů, je v dobré náladě. Třeba tím, jak reagoval na přítomnost Mikuláše, anděla a čerta na Horáckém zimním stadionu. „Ríšovi Divišovi přišli kamarádi, čerti,“ opět se smál. Při dotazu na příští zápas, kde půjde o první místo, už zvážněl. „My jsme si dokázali, že Kladno umíme porazit, takže si tam pojedeme určitě pro body,“ říká bojovně David Honzík.

Trenéři František Zeman a David Kudělka hodnotí zápas Dukla – Přerov 3:1

Autor videí: Tomáš Lysý.

Sestřih zápasu HC Dukla Jihlava – HC ZUBR PŘEROV 3:1

Autor: HZStv1.