Na zimní olympiádě reprezentuje Duklu deset mladých hokejistů

19.01.2016 / Zdeněk Drla

V Ústeckém kraji probíhají od neděle 17. ledna do pátku 22. ledna Hry VII. zimní olympiády dětí a mládeže. Mladí sportovci reprezentující čtrnáct krajů České republiky soutěží v celkem deseti disciplínách: alpském lyžování, akrobatickém lyžování, běžeckých disciplínách, biatlonu, snowboardingu, krasobruslení, rychlobruslení, ledním hokeji, disco dance a hře v šachy. V hokejovém výběru Kraje Vysočina figuruje hned deset Dukláků - mladších dorostenců.

Na hokejovém turnaji VII. ODM si výběr Kraje Vysočina (ročník narození 2001 a mladší) vede nadmíru skvěle. V pondělí porazili reprezentanti kraje ze srdce České republiky Moravskoslezský kraj 2:0 a Zlínský kraj 3:0. V úterý si vylepšili skóre v zápase s Karlovarským krajem, kterému uštědřili tenisového "kanára" (6:0). V úterý odpoledne remizovala Vysočina se sousedním Jihomoravským krajem 2:2, ve středu ji pak čekají utkání s Pardubickým a Ústeckým krajem.

Základní skupiny hokejového turnaje se hrají na zimních stadionech v Chomutově a v Litvínově. Vysočina hraje své zápasy na Zimním stadionu Ivana Hlinky, kde se budou hrát i oba semifinálové duely (A1-B2, B1-A2), finále se hraje v SD Areně v Chomutově.

Hráči Dukly Jihlava ve výběru Kraje Vysočina na ODM

Gólman: Ondřej Chaloupek
Obránci: Patrik Rašín, Daniel Piskač
Útočníci: Adam Najman, Miroslav Juda, Vítezslav Brož, Patrik Čermák, Tomáš Chlubna, Martin Zadražil, Pavel Svoboda.

Zimní olympiáda dětí a mládeže se koná každé dva roky, v roce 2014 ji pořádala Vysočina (hokejový turnaj probíhal v Havlíčkově Brodě a na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě) a právě hokejový výběr Kraje Vysočina (ročník 1999) získal zlaté medaile.