Jihlavské krasobruslařky se účastnily mistrovství ČR v Pardubicích

09.03.2016 / Tomáš Lysý

Hned tři týmy jihlavských krasobruslařek se účastnily mistrovství České republiky v Pardubicích. Tým juniorek - Starlets svojí kategorii opanoval prvním místem. Výbornou jízdu předvedly také Ice Flowers (žačky), na soupeře to však nestačilo. Po úspěších Gemini - mladších žákyň se dostavilo menší zklamání, ale i tak brala tato kategorie třetí místo v Českém poháru, který byl v Pardubicích rovněž vyhlášen.

Nejstarší mládežnická kategorie jihlavského synchronizovaného bruslení, tým Starlets (juniorky), se pod vedením trenérky Věry Paulusové umístil na prvním místě ze čtyř účastnic. Krasobruslařky předvedly naprosto bezchybný výkon a nebylo se čemu divit, že jejich skvělé představení je vyneslo na první místo. V Českém poháru se Starlets umístily na celkovém druhém místě. Další program čeká Starlets v německém Neussu.

Žačky - Ice Flowers se prezentovaly také výbornou jízdou. Bohužel svěřenkyně trenérky Vladimíry Pokorné se tentokrát na nejvyšší stupínek nedostaly, musely se sklonit před lepším soupeřem. Stejná pozice patří Ice Flowers také v českém poháru. Následující závody absolvují jihlavské žačky v Záhřebu, hlavním městě Chorvatska.

Na republikovém šampionátu vystoupily také mladší žákyně – Gemini pod vedením Lindy Haferníkové. Jejich jízda v naprosto vyrovnané konkurenci obsahovala menší chybičky. Po úspěších se sice dostavilo menší zklamání, ale krasobruslařky pracují na svém programu a vylepšují volnou jízdu. Český pohár zakončily Gemini na třetím místě z šesti. Zároveň poskytly rozhovor pro Dětský program České televize, Déčko, jenž by měl být v průběhu následujících dní publikován. Gemini se nyní chytají na závody v Zell am See v Rakousku.

Fotogalerie z mistrovství ČR v Pardubicích